Spanien – flest motorvägar i Europa

Spanien – flest motorvägar i Europa

Förr i tiden sa ett ordspråk att man kan korsa Spanien från träd till träd utan att behöva sätta ned foten på marken. Nu sägs det i stället att man kan korsa landet från motorväg till motorväg utan att behöva köra på mindre landsvägar. I slutet av 1900-talet hade Spanien ett föråldrat järnvägs- och vägnätverk, men detta har sedan dess förbättrats betydligt. Spanien har blivit ett riktigt paradis för motorvägar, som inte bara sprider ut sig från Madrid, utan som även korsar landet vertikalt, horisontellt och diagonalt. Spanien har faktiskt flest motorvägskilometer per 100 000 invånare, med 34 km jämfört med t ex Tysklands 15 km och Frankrikes 17 km. Spanien har även flest kilometer höghastighetsmotorväg i Europa.

I projektet PAMap har den unga spanjoren Pablo Marinas (Twitter: @PabloMarinas_) skapat en ny karta över Spaniens existerande och planerade motorvägar. Trots att kartan inte är en officiell version visar den tydligt vilka vägar som finns och vilka man väntar sig i framtiden.

(Källa: Magnet)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.