Covid-19: Vaccineringen fortlöper

Covid-19: Vaccineringen fortlöper

Andalusien går framåt med sin vaccinationsplan och regionalregeringens talesman, Elías Bendodo, meddelar att man i Andalusien, från och med 15 april, vill börja vaccinera personer över 65 år samt personer som räknas som högrisk – bland andra personer med Down syndrom, cancerpatienter och personer som får dialysbehandling. Planen är dock högst beroende av mottagande av vaccinleveranser från Pfizer och Moderna.

Bendodo uppskattar att alla i regionen över 80 år bör ha mottagit minst en dos av vaccin nästa vecka. Dessutom meddelar han att det kommer att upprättas en telefonlinje som personer över 80 år kan ringa i fall de ej fått vaccin. Mer om detta har dock ej meddelats ännu. 

Vidare bekräftar Bendodo mottagande av ytterligare 368 000 vaccindoser till regionen. ”Det är en betydande siffra, men långt ifrån vad vi behöver.[…] I denna takt blir det svårt att nå sommaren med 70 procent vaccinerade, med mindre att Janssen-vaccinet kommer in på planen. Vi är redo att vaccinera sju dagar i veckan”, säger Bendodo, som också betonar att massvaccinering är väsentlig för att undvika en fjärde våg.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.