Spaniens berömda tjurrusning inställd

Spaniens berömda tjurrusning inställd

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Centrala Pamplona är normalt fyllt till bristningsgränsen och det krävs att man vaknar tidigt om man ska få en få en plats utmed sträckan som tjurarna springer, innan de släpps lösa kl. 08.00. Men innan dess besöker navarraborna statyn av San Fermín, där de sjunger en och sång tre gånger, för att be om helgonets välsignelse. Landets galnaste festivalvecka, San Fermín i Pamplona – en stad som vanligtvis inte gör mycket väsen av sig, men som tv-stationer över hela världen visar sändningar från när tjurarna släpps lösa på gatorna tillsammans med lokala stadsbor och 1,5 miljoner besökare – har ställts in på grund av coronapandemin.  

”Jag beklagar att jag tvingas till att officiellt ställa in San Fermín-festivalen i år, 2021”, har Pamplonas borgmästare, Enrique Maya, sagt under en presskonferens, då vilken han också sa att festivalen, som normalt äger rum i juli, skulle utgöra ”en mycket hög risk”, då antalet vaccinerade personer fortfarande är för lågt.

Navarraregionen, där just Pamplona är huvudstad, uppmäter en av landets högsta covid-19-smittsiffror. De regionala myndigheterna sa redan i februari att festivalen troligtvis skulle komma att ställas in, för andra året i rad.

Festivalen, som firas till ära för Navarraregionens skyddshelgon – San Fermín, sträcker sig ända tillbaka till medeltiden och består bland annat av religiösa processioner, konserter och fester långt in på småtimmarna, förutom naturligtvis tjurrusningarna, som har gjort festivalen så berömd. Festivalen i Pamplona lockar normalt turister från hela världen och att den återigen ställs in är ett hårt slag mot de lokala företagarna, som redan lider av stränga restriktioner för att begränsa smittspridningen av covid-19.

(Källa: TheLocal.es)

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco