Tid for årets influensavaccin

Tid for årets influensavaccin

De spanska myndigheterna uppmanar mer än någonsin tidigare landets invånare att vaccinera sig mot årets influensa. Uppmaningen riktas speciellt till personer över 65 år. Det spanska hälsoministeriet fruktar att landets sjukhus och vårdcentraler kommer att kollapsa om allt för många äldre blir allvarligt sjuka av vinterinfluensan. På flera platser runt om i landet är sjukhusen och vårdcentralerna redan kraftigt belastade till följd av Covid-19-viruset. 

Till skillnad från tidigare år går det i år inte köpa influensavaccin på apotek i Spanien. Vaccinet kommer endast att fås via det offentliga Seguridad Social, som den närmaste tiden kommer att sätta upp tält på centrala platser över hela landet, för vaccinationer. Det förväntas att de kan komma att bli en del köer, men i gengäld blir vaccinet gratis för alla.

(Källa: Tv-stationen La Sexta.)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.