Mer kaos i Katalonien

Efter 18 månaders dragkamp har den katalanska domstolen fråntagit Quim Torra rätten till att utföra sitt ämbete som politisk ledare. Detta innebär att Quim Torra tvingas avgå som president för det katalanska Generalitat, och med största sannolikhet kommer det att utlysas val någon gång under de första månaderna nästa år. Inför det katalanska regionalvalet i april 2019 vägrade Quim Torra och hans regionalregering att ta bort de många ”gula banden” och annat propagandamaterial, som invånare och politiker hängt upp i mängder i de katalanska städerna, för att visa sympati med de dömda politikerna som stod bakom det olagliga självständighetsvalet för ett par år sedan.

Det är ett mycket splittrat Katalonien som ska gå till val nästa år. Valet blir det fjärde av sitt slag på bara fyra år.

(Källa: Dagstidningarna El Mundo och Diario Sur.)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.