Toppen nås först i april

Toppen nås först i april

Medan man i Spanien är optimistisk och hoppas att kulmen av coronasmittan nås i slutet av denna vecka är man inte lika positiv i övriga EU. Hos det Europeiska centrumet för förebyggande och kontroll av sjukdomar (ECDC) tror man att det kan komma att dröja till mitten av april innan utvecklingen i Spanien vänder. I gengäld är man hos ECDC övertygad om att kurvan för smittade i Italien kommer att vända de kommande dagarna.

Väl medvetna om att viruset i Italien bröt ut några veckor innan den nådde Spanien uppskattar man att det kommer att dröja innan tendensen vänder i Spanien.

ECDC betonar att man i både USA, Kina och EU gör allt för att få fram både ett vaccin mot viruset och medicin som kan behandla drabbade. Men trots att 41 olika projekt arbetar med detta kommer det att ta minst ett år att utveckla ett vaccin. Å andra sidan kan en ny medicin för behandling av viruset vara färdigt om ett par månader.

I flera länder har man kommit så långt i utvecklingen att man börjat med försök på människor.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.