Vaccinet från Janssen rullas ut i Spanien

Vaccinet från Janssen rullas ut i Spanien

Under torsdagen och fredagen får de första spanska invånarna det nya vaccinet från laboratoriet Janssen. Den spanska sjukvården tvekar inte kring att distribuera det nya vaccinet efter att Europeiska Läkemedelsverket (EMA) i tisdags äntligen godkände det, efter att det rapporterats om att sex invånare i USA (totalt 6,8 miljoner invånare hade då fått vaccinet) hade drabbats av blodproppar veckorna efter vaccinationen.

Spanien har mottagit 146 000 enheter av Janssen-vaccinet och uppskattas motta totalt 300 000 enheter under april. Myndigheterna hoppas nu att få leveranser med totalt 5,5 miljoner enheter innan slutet av juni och ytterligare 12 miljoner doser under årets tredje kvartal. Det är mycket stora mängder, och då det endast behövs en dos av Janssens vaccin, till skillnad från övriga covid-19-vaccin, spelar Janssen-vaccinet en mycket viktig roll i den spanska vaccinationsplanen. 

I dessa dagar vaccineras ca 450 000 invånare i Spanien dagligen, och Spanien följer bra med i samma takt som övriga länder. Under helgen kommer 10 procent av befolkningen vara fullt vaccinerade och 20 procent kommer ha fått den första dosen.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.