alt

En 64-årig kvinna kom in i affären och ville gärna ha ett naturmedel mot gikt. Hon verkade ha mycket värk och berättade att hon både fick giktmedicin och värktabletter utan någon nämnvärd effekt. Efter att ha gett henne den önskade produkten, frågade jag henne var hon hade mest ont. Hon pekade under fötterna. Jag gick runt till den andra sidan av disken och såg att hennes fotvalv var helt platta i sandalerna. Jag föreslog henne en pelott, det är en liten kudde att lägga under fotvalvet så att fotvalvet förhöjs till normalt läge. Pelotten blev inlagd och genast såg foten helt annorlunda och sund ut. Hon hade inte ens tagit ett steg innan hon såg förvånad på mig och sa ” ja men, detta är ju ett mirakel. Det gör ju inte ont något längre”.
Då jag är tämligen jordnära, ville jag gärna se effekten efter en stund. Därför pratade vi i en kvart om allt mellan himmel och jord. De goda effekterna fanns fortfarande kvar och hon nästan dansade ut genom dörren och upprepade flera gånger att det inte gjorde ont längre. Nöjd stängde jag dörren efter henne och tänkte stilla för mig själv att kanske det också på lite längre sikt kunde hjälpa hennes ryggsmärtor…

Case story

– Den nästan klassiska historien om småbarn och överkänslighet.
Jag upplevde en liten rolig historia, som bekräftade för mig, att det är ganska skönt att ha fått några år på nacken.
En ung mamma, som jag hjälpt som tonåring för många år sedan i Danmark, hade nu själv fått barn. Nu började det yngsta skottet på stammen som var 15 månader, att uppvisa samma problem med astma, eksem m.m. som hon själv hade haft. Därför kontaktade hon mig och frågade om jag ville hjälpa hennes son och det ville jag naturligtvis hellre än gärna. (Det skulle vara kul att veta om jag också ska få lov att hjälpa hans barn.)
Historien är ett klassiskt exempel. Michael som är 15 månader hade blivit fullt ammad i tre månader och därefter delvis fått modermjölksersättning som var speciellt utvecklat för allergiska barn. Han hade också blivit introducerad till ekologisk mjölk vid ungefär ett års ålder.

Här är vad jag svarade Gitte:

Hej igen Gitte
Ja, det är ju nästan den klassiska historien, men inte desto mindre är kuren lite besvärlig både för föräldrar och för barn. Men jag tror inte att det finns annat att göra än att gå lite hårt fram ett tag. I min terminologi hör lungor, hud och tjocktarm ihop. Har man besvär på ett ställe visar det sig på de andra ställena och vise versa.
Därför bör vi börja med att återuppbygga matsmältningsfunktionen. Jag tror bestämt att det ger riktigt bra resultat. Förmodligen är det intolerans mot mjölkprodukter och så tror jag att han fått svamp genom sin antibiotikakur.

Följande kosttillskott rekommenderas

Fortsätt med Biostrath droppar, 15 droppar 3 gånger dagligen.
1 kapsel/tablett vitamin för barn, gärna Biosym eller Solaray.
1 kapsel Symbioflor (mjölksyrebakterie), dagligen. Öppna kapseln och häll i lite av det i hans mat. Har han lös mage eller någon annan form av maginfektion kan dosen tredubblas. Det är helt ofarligt och kan i värsta fall högst ge lite luft i magen.
1 tsk Epa-gla (Biosym) flytande (är relativt välsmakande).
1 styck tugg C-vitamin för barn ca 100 mg. Ren Aloe Vera 5 ml 2 gånger dagligen. Aloe Vera är svampdödande och jag väljer detta i stället för de mer ”hårda” svampdödande medlen som mycket väl kan ge lite ”utrensningsymptom”.

Så kommer vi till utmaningen som är kosten
Det är viktigt att svälta ut svampen och bygga upp tarmsystemet. Därför är det viktigt att man håller kosten i minst 2 månader. Går allt bra kan man under sträng kontroll släppa efter lite. Blir det avbrott av något slag går du tillbaka efter en tid. Alla sockerhaltiga födoämnen undviks inklusive honung, sirap, melass och rörsocker. Alla juicer skall undvikas på grund av fruktsockret, gäller också torkad frukt. I gengäld kan man äta lite färsk frukt ca 2 tsk per dag. Gärna lite äpple, kiwi, banan, ananas eller papaya men se upp för de mycket söta frukterna som druvor och melon. Om du inte kan undvika de söta dryckerna så välj lite äpplejuice som du kanske kan spä ut. Inga konstgjorda sötningsmedel!
Undvik all vitt mjöl, inklusive pasta med vete, men det finns många andra trevliga pastaformer som finns i hälsokostaffärer.
Givetvis inga kakor, tårtor, pannkakor eller kex. Om du bakar det av andra mjölprodukter kan du eventuellt söta med lite äpplesaft eller mosad banan eller lite ren kanel, som framhäver den söta smaken och är svamphämmande. Undvik alla mjölkprodukter, men eventuellt kan man använda en aning grädde eller smör.
Undvik så mycket du överhuvudtaget kan produkter med jäst.
Det finns många kornsorter du kan använda till ex. ris, havre, bovete, quinoa, eventuellt lite fullkornsgryn, hirs eller majs.
Använd gärna de olika galetterna som finns i hälsokostaffärerna. Barn brukar älska dem så man kan kanske ge dem istället för godis. Det finns också härligt tunt bovete-knäckebröd som smakar alldeles förträffligt, också för barn.
Självklart gärna sallad och grönsaker om du kan få det i honom. Gärna gröt till frukost. Det finns många bra blandningar utan vete från till exempelvis Aurion.
Som mjölkersättningar kan användas sojamjölk, mandelmjölk, havremjölk eller rismjölk som alla finns färdiga i handeln. Skifta gärna så det inte bara blir sojamjölk, vilket kan ge allergi vid överkonsumtion.
Använd gärna lite kokt fruktkompott på hans gröt så att den smakar sött. Nekar han gröten kan du självklart göra lite müsli, men det är lite mer svårsmält. Har du lite morgongröt kvar, kan du blanda resterna med lite ägg och kanel eventuellt lite av det tillåtna mjölet och/eller lite morötter/potatis och steka det i en stekpanna. Det brukar de flesta barn tycka mycket om, eventuellt, med lite fruktkompott. Använd gärna rikligt med kallpressade oljor till maten, men det bör endast användas en bra ekologisk olivolja till själva matlagningen.
Förhoppningsvis kan ovanstående vara till hjälp så den lille (stora) killen blir helt frisk igen.

Många hälsningar
ANNI

 

 

Av Annie Dahms. Ägare av ANNI´S VITALSHOP

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.