Dela

En härlig sommar med massor av sol, vind och vatten ligger snart bakom oss. Men den har också varit hård mot håret, om du inte har skött om det. Kanske du nu tycker att håret "låg" bättre i vintras? Frisyren är förändrad och kanske var frisören inte så duktig den här gången, för håret såg bättre ut tidigare. Men det händer något med håret på sommaren.
Tänk på hur du sköter om din kropp; tvättar den, smörjer med fuktgivande krämer och är du i solen smörjer du dig med solskyddsmedel och after-sun krämer efteråt. Så om du vill ha ett friskt och naturligt hår måste du ge det samma uppmärksamhet som du ger resten av kroppen.
Självreglerande
Från naturens sida är håret självreglerande och det är vi själva som förstör den naturliga balansen. Ditt hår är inte gjort för att bli tvättat med shampoo varje dag. Tvärtemot tar shampoot bort hårets naturliga fett och ofta åstadkommer det en ökad produktion av fett i hårbotten.
Du känner nog till situationen när du ska ut på stan och håret liknar " jag vet inte vad". Efter en snabb tvätt och en genomgång av badrumsskåpets innehåll proppar du helt slumpmässigt – för det finns där och som du brukar använda – skum i håret. Och så en omgång med hårfönen, naturligtvis nära håret och varmt, efterföljt av gelé bara för att vara säker på att frisyren håller. Men ack, håret är fortfarande lika tråkigt. Du har kanske glömt att ditt hår är en levande organism. Det ska skötas och få näring, precis som din hud och kropp. Det ska vara en proteinkur på kvällen, solskyddsfaktor på dagen och en hatt när du är ute i solen.
Vad kan du göra för ditt hår?
– Skydda ditt hår mot solens UV-strålar.
– Tvätta ditt hår högst två gånger i veckan och helst med schampoo utan parfym och använd bara lite grann. Det behöver inte skumma!
– Ge ditt hår en fuktgivande och närande kur.
– Ersätt balsam med en hårkur.

Av Lena Zimakoff, Frisör Kazzi

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.