Yoga och Rawfood-dagar i Andalusiens berg

Yoga och Rawfood-dagar i Andalusiens berg

Dela

– 14 – 19 oktober med Renée Voltaire og Lotta Bertilsson

Det är tidig morgon på Casa Acequia, solen har ännu inte letat sig över kullarna men aktiviteten i huset har så smått börjat. Renée står i köket med några av kursdeltagarna som har dagens kökspass, det förbereds frukost med bovetecrunch, mandelmjölk, färsk frukt och chokladsmoothies. På ett bord dukas det upp teoppar och en varm kanna kanelté att börja dagen med. Dörrarna från stora rummet står vidöppna ut mot terrassen för att släppa in morgonluften i yogasalen. Lotta väljer musik inför morgonens yoga-pass. En efter en kommer deltagarna smygandes uppför trappan och tar varsin tekopp att smutta på för att låta kroppen vakna. Sen sätter de sig till rätta på sina yogamattor för att starta dagens första träningspass.
Det är morgonrutiner, här vaknar huset långsamt och försiktigt för att förebereda sig för ännu en intensiv dag på YOGA- och RAWFOOD – kursen som hålls på Casa Acequia. Under fem dagar varvas yogapass, matworkshops, odlingsseminarier och små utflykter.
"Vad vi erbjuder under de här dagarna", säger Renée Voltaire som är kock och en av kursledana, "är att få lära känna Rawfood, lära hur man tillreder, varför den är nyttig och framförallt hur man på ett enkelt sätt kan göra det till ett inslag i sin vardag."
Med ett stort bord framför sig, smällfullt av nötter, fröer, bär och grönsaker, en mixer och en mortel håller hon ett par timmars workshop om grunderna i denna typ av matlagning. Efter att ha matat deltagarna med massvis av fakta, tips och idéer säger hon: "Har man roligt i köket blir maten oftast god också – lusten att experimetera är minst lika viktig som erfarenhet och kunskap". Sen släpps deltagarna in i köket att själva vara med och "leka" fram maten.
Yogan leder Lotta Bertilsson, tidigare baserad i Stockholm men numera på Gran Canaria. "Jag har hållt på med yoga i 20 år snart och tycker det är kul med den här kursen när vi blandar erfarna utövare med nybörjare. Eftersom vi tar emot så få delatagare så har vi tid och möjlighet att ge alla individuella tips och handledning utifrån deras utgångsläge. Och det är bra att blanda nivåer så att man kan stötta och lära av varandra".
Gruppen består av max 8 deltagare. Kursen arrangeras i oktober (14 – 19) och sedan maj 2010. "Det är bra att ha återkommande kurser", säger Karin Eliasson som förestår Casa Acequia. "Det här är ju bara ett i raden av olika teman vi har på våra kurser här på Casa Acequia men redan nu kan vi se att det är en populär kurs och att intresset ökar från nordiska deltagare inför varje nytt kurstillfälle. Naturligtvis är Renée och Lotta dragplåster eftersom de är kända i Sverige inom sina gebit, men också själva upplägget lockar många – att det blir som en mini-semester med avkoppling, massage och god mat samtidigt som man får lära sig och utvecklas inom nya områden."
För mer information ring 856 026 018, www.casa-acequia.se

Av Casa Acequia

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.