Volvo World Match Play Championship kommer till Andalusien

Volvo World Match Play Championship kommer till Andalusien

Från den 29 oktober till den 1 november spelas World Match Play Championship på Finca Cortesín vid Casares. Det är första gången Spanien är värd för denna prestigefyllda golfturnering, som annars länge haft sitt hem på den legendariska banan Wentwort i England.
Det som gör World Match Play Championship helt unik är att det bara är de 16 bäst rankade golfspelarna i världen som deltager i turneringen. Det är inte baserat på de 16 första på världsrankinglistan utan däremot på bl a de bästa spelarna från varje kontinent och som toppar listan på mest inspelade prispengar.
Turneringen är dessutom en golfkamp som är helt annorlunda mot vad man normalt ser. Vid World Match Play Championship spelar golfspelarna direkt mot varandra över 2 x 18 hål innan lördagens semifinal och söndagens finalspel. De 16 spelarna blir seedade efter deras placering på den officiella världsrankinglistan och delas därefter in i fyra omgångar där vinnaren går vidare till semifinal. Den avgörande kampen mellan de två bästa spelarna avgörs på söndagen.

Historiens bäste
Den första turneringen spelades 1964 där legenderna Gary Player och Arnold Palmer var de dominerande namnen. Även Severiano Ballesteros har varit en spelare som märkts då han vunnit turneringen fem gånger, vilket bara har överträffats av sydafrikanen Ernie Els med sju segrar. Spaniens största golfnamn just nu, Sergio Garcia, har sagt att han hoppas kunna kvalificera sig för att kunna spela på hemmabana i en sådan prestigefylld tävling.
Den bästa golfspelaren under de senaste 10 åren, Tiger Woods, har ännu inte vunnit turneringen och han är utan tvekan extra motiverad. Woods har först nu kommit tillbaka efter en korsbandsoperation.
Turneringen på Finca Cortesín är dessutom viktig för att samla tillräckligt med poäng för att kvalificera sig till The Dubai World Championship som spelas på en av världens modernaste golfbanor, Jumeirah Golf Estates i Dubai i Förenade Arabemiraten.

Biljetter
Biljetterna kostar från 26 euro per dag (22 euro om man är över 60 år) vid förbeställning. 30 och 25 euro om man löser entréen vid ankomsten till klubben.
Ett pass för hela turneringen kostar 74/57 euro om man reserverar i förväg, medan de kostar 85 och 65 på klubben.
Man kan förbeställa hos Golf in Spain, som hade rättigheterna till att sälja biljetter till Ryder Cup 97 samt Volvo Masters från 2003 till 2008.

Man kan boka på www.golfinspain.com eller ringa på tel 952 474 848.
Sista dagen för förbeställning är den 22 oktober.

Läs mer på turneringens officiella hemsida www.volvoworldmatchplay.com.

Vinn biljetter till årets största turnering
En Sueco lottar ut fyra veckopass och 20 entréer som gäller för en dag till Volvo World Match Play Championship på Finca Cortesín.
Deltag här.

Av Jette Christiansen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.