Sport, december 09


Real Madrid förödmjukad i Copa de la Rey

Efter att ha blivit förödmjukad med 4-0 i den första matchen mot division 2-laget Alcorcón hade Real Madrid en svår uppgift framför sig hemma på Bernabéu. Kungaklubben skulle vinna med fyra mål. Men Alcorcón gjorde det inte lätt för stjärnspelarna som bara lyckades vinna med 1-0. Därmed är Real Madrid ute ur turneringen till stor besvikelse för publiken på Bernabéu, som buade ut Real Madrid-spelarna men hyllade de otippade spelarna från Alcorcón
FC Barcelona har vunnit med 2-0 på bortaplan över Culture Leonesa och hade inga problem med att vinna med 5-0 hemma och försäkra sig om vidare avancemang.
Sett med andalusiska ögon hade Atlético Madrid vunnit med 2-0 över Marbella i den första matchen. Andalusierna hade inte mycket att komma med i returmatchen som Madridklubben vann med förkrossande 6-0.
Málaga gick vidare efter 0-0 hemma mot Zaragoza, eftersom den första matchen slutade 1-1 och laget vann med regeln om bortaplansmål.

Stor framgång för spansk motorcykelsport
Spanien tillhör tungviktarna när det gäller motorcykelsport. I den lättaste klassen, 125 cc, vann den unge Julian Simón världsmästerskapet med över 50 poäng till tvåan. Överlägsenheten visades sig tydligt när det bland de nio första platserna i den totala VM-tabellen, finns inte mindre än sex spanjorer.
I 250 cc var det japanen Aoyama som tog VM-titeln med spanska Hector Barberá på andra plats. Dessutom var tre spanjorer bland de 10 i topp.
Slutligen var det den mest prestigefyllda klassen, nämligen MotoGP. Här var det återigen italienaren Valentino Rossi som vann VM. Det är nionde gången som han blir världsmästare i en av de tre klasserna. För första gången i historien tog Spanien både 2:a och 3:e plats med hjälp av Jorge Lorenzo respektive Dani Pedrosa.

Dragkamp om Cristiano Ronaldo
Först blev Real Madrid-spelaren kallad till det portugisiska landslaget trots att han fortfarande var skadad i en ankel, som hållit honom från spel under en månad. Både kungaklubben och spelaren själv försökte intyga det portugisiska fotbollsförbundet att han inte var i stånd till att spela. Ronaldo skrev till och med ett personligt brev där han förklarade att han inte hade kommit över sin skada och att han skulle bli kvar i Madrid för att träna upp sig. Men den 10 november reste han till Portugal med tillstånd från Real Madrid. Den portugisiska landslagsläkaren ville själv undersöka honom för att se skadans omfattning. Slutligen, efter en vecka med offentlig gräl mellan Real Madrid och det portugisiska fotbollsförbundet, drog den portugisiska landslagsläkare slutsatsen att Ronaldo inte skulle bli klar för spel och därför kunde han lämna återbud till landslaget.

Fallet med Contador fortsätter
Den spanska cykelstjärnan Alberto Contador har fortfarande inte officiellt anmält vilket stall han kommer att åka för inför nästa säsong. Han har kontrakt med Astana som gäller ytterligare ett år, men får cykelteamet inte sin ProTour-licens är det troligt att Contador lämnar stallet.
Ändå har Astana erbjudit den dubble Tour de France-vinnaren en kontraktsförlängning med en ansenlig löneförhöjning. På fem år skulle han få cirka 20 miljoner euro. Mycket tyder därför på att om Astana får förnyat sin licens att köra ProTour nästa år, så fullföljer Contador sitt kontrakt.

America’s Cup i Valencia
Efter mer än två år av käbbel blev det den 29:e oktober äntligen klart att det är Valencia som ska stå som värd för finalen i America’s Cup i februari nästa år. Matchen ska stå mellan schweiziska Alinghi och amerikanska BMW Oracle Racing och är den mest prestigefyllda turnering inom segelsporten.
Seglatsen startar den 8:e februari, som seglas bäst av tre. Det är andra gången på tre år som Valencia får äran av att arrangera tävlingen. Förra gången var det 2007.

Spanskt U17- lag med i toppen
Det framgångsrika spanska U-17 landslaget i fotboll, som traditionellt sett hör till världseliten med flera VM- och EM-titlar bakom sig, var även med i toppstriden vid den helt nyligen avslutade VM-turneringen, som spelades i Nigeria.
Spanien gick enkelt fram till semifinalen där de mötte värdnationen som hade visat fantastiskt spel under turneringen. För många åskådare var detta den moraliska finalen då det var en upprepning av VM-finalen för två år sedan när afrikanerna vann. Därför var det ett bra tillfälle till revansch för spanjorerna, men de kunde inte göra mycket emot det tekniskt starka laget från Nigeria. Efter 90 minuter stod det 1-3 till Nigerias och de unga spanska talangerna får vänta ytterligare två år för att kunna aspirera på en guldmedalj

Kom ihåg Davis Cup-finalen den 4 – 6 december
Davis Cup-finalen mellan Spanien och Tjeckien spelas i sporthallen Palau Sant Jordi i Barcelona.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.