Costa Biz december 2009, del 1

Costa Biz december 2009, del 1

Den skandinaviska veterinärkliniken Pet Vet Kamu firar 10-års jubileum
Fredagen den 11 december är det 10 år sedan veterinären Susanne Kamu öppnade veterinärkliniken Pet Vet Kamu i centrum av Fuengirola. Det firas samma dag med en trevlig mottagning från kl. 14.00 – 16.00 där kunderna och läsarna av La Danesa, En Sueco och Det Norske Magasinet är inbjudna på ett glas Cava och lite tilltugg.
Enligt Susanne har det de senaste 10 år hänt otroliga framsteg inom veterinärvården på Costa del Sol. I motsats till tidigare finns det idag många specialister inom neurologi, kirurgi, EKG, m.m som gör det möjligt för veterinär att kunna erbjuda både hundar och katter allt från A-Ö.
I samband med sitt 10-års jubileum kan Susanne också fira att kliniken har utvidgat och att det nu finns en helt separat avdelning där man hittar foder, kosttillskott, hundleksaker och mycket annat. Dessutom betyder anställningen av den engelsktalande veterinären Miguel att kliniken nu har två veterinärer som båda är kunniga att hjälpa hundar och katter på alla sätt.
Susanne är den enda veterinären i Spanien med auktorisation att fungera som veterinär i både Spanien, Danmark, Sverige och Finland. Det ger sig uttryck i en hög kompetens inom veterinäryrket och speciellt vad anser procedurer och behandlingsformer i alla fyra länderna.
Från mitten av december utökas teamet med en engelsk flicka som håller på att utbilda sig till veterinär och ska vara praktikant på kliniken.
För ytterligare information om veterinärkliniken se www.petvetkamu.com.

 

Ny etablering inom hälsa och friskvård på Solkusten

Time Shipping Spain S.L. med anknytning till Sverige, Spanien och Storbritannien har etablerat sig för att marknadsföra och sälja ett produktsortiment inom hälsa/friskvård samt hudterapeut behandlingar i hemmiljö. De första produkterna som nu är aktuella för lansering inför den stundande julen är Spikmattan (Yantramattan) www.yantramattan.se som i Sverige utnämnts till årets julklapp samt den flerfaldiga testvinnaren gångstavar från Axess www.axess-sports.com. Initialt vänder vi oss till skandinaver på Costa del Sol men eftersom vårt nätverk i Spanien är stort finns tankar om en nationell etablering.
De behandlingar som vår diplomerade, utbildad i Sverige, hud- och SPA-terapeut främst utför är ansikts- och SPA-behandlingar i avslappande hemmiljö men givetvis utförs övriga behandlingar inom området efter förfrågan. Inom företaget finns även mycket lång erfarenhet och kompetens inom hälsorådgivning med hälsoprofilbedömningar och föreläsningar som specialitet. I Sverige har dessutom försäljning av träningsutrustningen http://www.pulsefitness.com/home.htm varit framgångsrik. Vi finns på C/Leo i Riviera del Sol, Mijas Costa och nås enklast via e-post timeshipping.spain@euphony.es eller på telefon 670 653 693. Vi hoppas att våra kunder får ett helhetskoncept inom hälsa, välbefinnande och friskvård. Välkomna med era beställningar och förfrågningar!

Nytt ansikte hos Flor Valentin
I samband med öppningen av Flor Valentin II vid Centro Ideas huvudingång fick Janne och Anna behov av ännu en kollega som förstår sig på blommor, dekorationsartiklar och heminredning. När Tonny Larsen en dag tittade in i butiken och berättade att han helt nyligen sålt sin blomsteraffär i Danmark tog Janne chansen och frågade om han kunde tänka sig ett arbete. Det kunde han – lyckligtvis, för Tonny är en erfaren florist med ett stor kreativ talang.

"Jag hade min blomsterbutik i Danmark i 19 år, men jag ville flytta till Spanien och det gjorde att jag satte ut butiken till försäljning. På grund av krisen tog det ett och ett halvt år innan det fanns en köpare och under den tiden reste jag i skytteltrafik fram och tillbaka mellan Köpenhamn och Málaga. Men nu är jag fastboende här och jag älskar det", säger Tonny. "Det har alltid varit min dröm att flytta hit och min familj och vänner har ofta sagt: en dag kommer han inte hem igen." Och så har det blivit.
"Jag har haft en sådan tur med att få jobb på Flor Valentin och Janne är världens bästa chef. Självklart var jag lite bekymrad över att jag skulle arbeta för någon annan efter alla år som egen företagare, men det går fantastiskt bra. Det är också skönt att ha fått kollegor så man har någon att prata med om sina idéer och söka inspiration hos. Jag är verkligen glad över mitt beslut att flytta hit och för mitt nya liv i Spanien," berättar Tonny och påminner om julmarknaden i Centro Idea lördagen den 12 december, där bl.a. årets julgran kan köpas.

 

Jul hos Anni’s Vitalshopp i Elviria
Det är jul och hos Anni’s Vitalshop i Elviria firas det med en massa nya och spännande saker. Butiken i Elviria anordnar en speciell julvecka från den 30 november till den 5 december, där det serveras härligt julte och julgotter. Besökarna hälsas välkomna av biopat Maja Andersen och psykologisk rådgivare Malene Goth, som är de nya ansvariga för Elviria butiken.
Hela veckan kommer det att finnas en massa fina erbjudanden, bland annat på produkterna Q-10, Omni Vital och Ginkgo Biloba för energin och minnet, Lepicol för matsmältningen, sojaproteinprodukten Body-Kraft till sportutövarna samt immunförsvarsstärkande produkter som C-long, Echina Gold samt vitamin- och mineraltabletten Omnimin. Slutligen kommer det att finnas erbjudande på de berömda Aloe Vera hudvårdsprodukterna från Jason. En ny produkt hos Anni’s Vitalshop i jul är Berberin som är särskilt bra för diabetiker, cancerpatienter eller patienter med hjärt- och blodomloppssjukdomar.
I julveckan kan kunderna delta i ett lotteri för en gratis vitamin- och mineraltest eller en tolkning av tarotkort. Anni’s Vitalshop säljer också vackra presentkorgar i olika prisklasser till de kunder som letar efter en bra värdinnepresent eller julklapp. En julklappsidé kan vara ett presentkort för inköp av vitaminer & mineraler, en bio-kinesiologisk vitamin- och mineraltest, en clairvoyance session, en positiv psykologi session eller en Tarotkorts tolkning.

 

Centro Omega utvidgar med himmelska upplevelser

Kustens populäraste fotvårdsspecialist Yolanda från Centro Omega har återigen nyheter på kliniken i Fuengirolas centrum. I november började María nämligen med sitt nya arbete som massör och har redan fått många trogna kunder.
María, som ursprungligen är från Valladolid, talar utmärkt engelska och kan därför också kommunicera bra med de icke spansktalande kunderna om de besvär som hennes behandlingar kan avhjälpa. Utbildningen har hon fått i Katalonien på Escuela de Masaje Dr. Sagrera Ferrandiz som är den enda godkända massörutbildning i hela Spanien. Utöver fysiologisk massage arbetar hon också med zonterapi och Reiki healing – och gärna med kombinationer.
Fysiologisk massage har varit känt i flera tusen år för dess positiva inverkan på musklerna och kroppen. Den fysiska påverkan av muskelvävnaden under massagen medverkar till en rad förbättringar av kroppens funktioner, bl.a. förebyggande och hjälp mot infiltrationer/myoser, spända muskler, ischiasproblem och spänningshuvudvärk, förbättra blodcirkulationen, ledernas rörlighet och styrka samt att avlägsna skadliga slaggprodukter. Massagen ger också en rakare hållning och ett ökat välbefinnande.
Medan Reiki är en mer spirituell behandlingsform är zoneterapien mycket konkret och kombinationen av dessa tre ger fantastiska resultat, har María kommit fram till. Hur det ska kombineras och med vilka typer av behandlingar beslutar hon efter att ha träffat kunden och lyssnat till önskemål och behov.

La Danesa’s utsände hade behov av en antistress-massage inför deadline och Maria föreslog en avslappnande rygg-, nack- och hårbottensmassage, zonterapi samt cellulitmassage på benen. Behandlingen utfördes i ett rum som var svagt upplyst av stearinljus och var helt fantastiskt, enormt avslappnande och angenämt. Cellulitbehandlingen av benen kändes synnerligen effektiv och detsamma gjorde zonterapin. En sådan himmelsk upplevelse varade i nästan 1,5 timma och kostade 45 euro. Endast ryggmassage kostar 25 euro. Då Centro Omega som bekant, också erbjuder fotvård, bantning- och skönhetsbehandlingar kan man med fördel slå två – eller flera flugor i en smäll.

För närmare information om behandlingarna och tidsbeställning kontakta Centro Omega på 952 59 20 08.

Konstutställing i Fuengirola – Ulla B. Karlsson de Caspar
I slutet av september i år hade jag ett ärende till rådhuset i Fuengirola. Jag parkerade bilen i Mercacentro och gick i rask takt huvudgatan fram. Det var varmt och jag kände att det skulle smaka gott med en kall öl. Sagt och gjort, jag fick syn på en liten bar som tilltalade mig. Gick in och sjönk ner i en skön fåtölj och fick en iskall öl. Jag blev dessutom bemött med ett vänligt leende från en mycket trevlig, ung dam. Det visade sig att hon var svenska och drev baren tillsammans med sin man. Hon heter Minna och caféet heter NIXS. Minna berättade att de öppnade för ett halvt år sedan och att hon höll på att lära sig göra tapas. Jag fick då se att väggarna var dekorerade med massor av tavlor.
Minna förklarade att hon upplät lokalen åt de konstnärer som ville ställe ut och under en månad i taget. Jag satt och tänkte på det en stund och när det var dags att gå bad jag att få anteckna mig för december månad. Jag skulle knappast hinna måla nya tavlor, men kanske plocka fram tillräckligt många för att fylla väggarna. Jag har målat i några år och haft tre spanska konstnärer som lärare. Alla tre med olika stilar och detta återspeglas i mina tavlor.
Den 9 december kl. 19 har jag vernissage och det vore fantastiskt trevligt om du ville komma dit. Kanske du har en tom vägg där hemma som skulle behöva en färgklick eller goda vänner som du ännu inte hittat på vad du skall ge i julklapp. Ta gärna med dina spanska vänner. Alla är hjärtligt välkomna. Jag ställer ut till den 30 december.
Vidare uppgifter se annonsen på annat ställe i magasinet.

 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.