Nu kan jag känna mina fötter igen

Nu kan jag känna mina fötter igen

Med ett par ”turer i röret” hos kiropraktor Mogens Dahl fick Peter Nissen tillbaka känseln i fötterna.

På Kiropraktisk Klinik i Fuengirola, kunde Mogens Dahl och hans kolleger inleda 2010 med en nyhet för patienterna. VacuMed heter apparaten som enkelt och effektivt behandlar blodcirkulationsstörningar i fötter och ben. Med hjälp av undertryck i vakuumröret förbättras blodgenomströmningen och friskt blod och syre sugs ned i underkroppen medan artärerna och venerna tränas optimalt. Behandlingen varar bara 30 min och är helt smärtfri.
"Behandlingen är i första hand avsedd för personer med cirkulationsproblem, som till exempel åderförkalkning och bensår, men också för idrottsmän som med VacuMed uppnår kortare återhämtningstid och snabbare läkning av idrottsskador", förklarar kiropraktor Mogens Dahl. "Rent kosmetiskt är behandlingen effektiv mot celluliter, så skulle det vara problemet är det bara att komma på en tur i röret innan badsäsongen", säger Mogens Dahl, om den senaste investering som alltså har fått smeknamnet "röret".

Peter Nissen har i drygt 15 år lidit av nedsatt känsel i båda fötterna som följd av cirkulationsstörningar i benen – en rätt vanlig åkomma – som sätter stopp för många aktiviteter och generellt sett minskar livsglädjen. "Det var som om nerverna under fötterna sov. Det kändes som om jag gick ovanpå känsloslösa kuddar vilket gjorde mig osäker i samband med t.ex. tennis, som jag sedan slutade upp med helt. Även löpning och långa promenader fick jag sluta med. Nu är jag inte den typen som bara accepterar något sådant. Det finns nog inte något som jag inte har provat för att få känseln tillbaka i mina fötter; zonterapi, akupunktur, massage hos massör, massage med speciell massageapparat, vandring i havsvatten, åtskilliga typer av inläggssulor, skor av alla de sorter. Jag gick till och med runt med ett bomullssnöre om vristen på rekommendation av en klok gubbe. Men inget hjälpte, även om jag med tiden vande mig vid att gå omkring på mina luftkuddar, kom jag aldrig riktigt i gång med att idrotta igen. Jag kände mig helt enkelt osäker och var rädd för att trilla eftersom jag inte hade kontakt med underlaget".
Men så fick Mogens Dahl hem sin VacuMed-apparat och Peter var en av de första patienterna i röret.
"Redan efter andra behandlingen upplevde jag en stor effekt. Nerverna blev aktiva igen. Jag blev så begeistrad att jag skyndade mig ned på strandpromenaden och gick en promenad på drygt fem kilometer. Jag njöt av varje steg när jag nu kunde känna hur mina fötter och tår hade kontakt med trottoaren".

Peter Nissen har nu fått två behandlingar i veckan under fem veckor och det verkar som att effekten kvarstår. "Nu ska vi naturligtvis se hur det går, men det ser ut som om VacuMed har en tämligen omgående och långvarig effekt. Kanske är det nödvändigt med en månatlig underhållsbehandling men det låter vi tiden utvisa", säger Mogens Dahl.

"Jag kommer gärna varje vecka om det är det som ska till för att få det så bra efter många år med en irriterande åkomma", avslutar Peter Nissen, innan han springer ut genom dörren på sina "nya" fötter, som nu enkelt klarar 10 kilometer längs stranden.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.