Málagas nya terminal invigd

Málagas nya terminal invigd

Málagas nya flygplatsbyggnad blev officiellt invigd den 15 mars. Bland de 500 gästerna var först och främst kung Juan Carlos och drottning Sofia på plats. En del politiker var också där, bland annat arbetsmarknadsministern (Fomento), José Bono och ordföranden för den andalusiska lokalregeringen, José Antonio Griñan.
Först talade de två sistnämnda om vikten av en stor och fin flygplats för turismen i Málaga och det övriga Costa del Sol, därefter var det kungens tur.
Denne snubblade på trappan upp till podiet, men efter en liten kamp med balansen lyckades han att inte ramla och medan vi andra höll andan, log han och framförde sitt tal.
Kungen talade om hur den nya byggnaden kommer att stimulera den ekonomiska aktiviteten, speciellt och naturligt nog inom turismen i Málaga-provinsen, liksom det har gjort i andra delar av landet, där flera områden de senaste årtiondena har sett omfattande moderniseringar av flygplatsens infrastruktur.

T-3 fakta
Årlig kapacitet: 30 miljoner passagerare
Pris: 309 miljoner euro
Incheckningsdiskar: 86
Storlek: 250.000 m2
Bland flygbolag som har flyttat till T-3 finns Iberia, Air Berlin, Air Europa, Vueling, Spanair och SAS medan t ex Ryanair fortsätter i T-2.

Plan Málaga
Den nya flygplatsterminalen är en del av en samlad plan kallad Plan Málaga, det ambitiösa projektet, som också inkluderar det nya kontrolltornet som togs i bruk förra året, ett parkeringshus, nya tillfartsvägar från norr och från Málaga stad samt en landningsbana nummer två, som skall vara klar nästa år.
Arbetet på lokaltågets station vid den nya terminalen har blivit försenat men förväntas vara klart om ett par månader.
Projektet har en samlad budget på 1,8 miljarder euro.

Byggnaden: T-3 är ritad av Kanadensaren Bruce Fairbanks.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.