Costa Biz april 2010

Våren bjuder på många nyheter hos BoConcept. En av dessa är den nya casual soffamodellen Milos, som har ett mjukt utseende och en modern design. Varje detalj är genomtänkt och man kan själv skräddarsy sin soffa utifrån 13 olika moduler som kan kombineras på flera olika sätt. Alla moduler är vadderade och armstöden har samma vinkel som ryggstöden, så man sitter alltid behagligt. Man kan också få fotpallar i två olika storlekar som ger en flexibel lösning som passar till varje situation.
Milos kan fås med många olika klädslar, både läder och tyg anpassat till var och ens smak.
I läder är soffan särskilt snygg, då de karakteristiska sömmarna kommer fram bättre.

En annan stor nyhet hos BoConcept är det nya, moderna matbordet Occa med de läckra matbordsstolarna Sjinbo eller Canova. Matbordet Occa kan förlängas och ge plats för upp till 18 personer. Matbordet kan fås i vitt, valnöt eller svart ek.
Matsalsstolen Canova är modern och smart och kan fås i många olika färger. Ramen kan fås i svart, vitt eller transparent orange, medans benen kan fås i stål, krom samt svart och orange lack. Kombinationsmöjligheterna är många och det är bara du själv som sätter gränserna.
Sjinbo matsalsstol har hög komfort och garanterar att man sitter behagligt. Stolen är en slank, elegant matsalsstol i trä, som passar till alla matsalar. Ramen kan fås i svart ek och sätena kan fås i många olika färger, tyg och läder.

För ytterligare information se www.boconcept.es.

Efter bara några månader på den spanska marknaden har det svenska SolTech Energy, som är specialister på solenergi via solceller, upplevt ett enormt intresse för sin produkt. SolTech Energys solenergi är en innovativ produkt som är ett alternativ till de vanliga solfångarna och kan installeras såväl hos företag som privatpersoner.
SolTechs solceller kan läggas på t ex ditt hus eller din täckta terrass och du kommer snart bli varse att din elräkning sjunker. Taket är dessutom helt tätt och därför bra isolerat, så på heta sommardagar kommer solens värme att fångas upp på taket och inte tränga in i huset och om vintern kommer det att förhindra värmen att sippra ut samt minska den fukt som så ofta finns i husen på kusten. I Spanien är det lag på att alla nybyggnationer skall ha ett minimum på 30 % av energiförbruket genom förnybar energi, som t ex solenergi och Junta de Andalucía ger bidrag på upp till 60 % på din solenergiinstallation. Det vill säga att de pengar som ges i bidrag och de pengar du i framtiden kan spara på elräkningen, gör det mycket attraktivt att byta till solenergi i ett solrikt område som Costa del Sol, samtidigt som kvaliteten på ditt hus också kommer att stiga. SolTech erbjuder ett attraktivt finansieringspaket med 10 års avbetalning, där du efter ett år får 50 % från Junta de Andalucia. Därutöver lägger firman taket och gör all installation samt ger garanti på effektiviteten av solcellerna och ger en materialgaranti på 20 år.
För mer information se www.soltechenergy.com

Ny klinik öppnar för smärtbehandling 1a maj!
Har Du ont i rygg eller nacke kan Charlotta Östing avhjälpa detta med Naprapati och Akupunktur. Naprapati tar bort orsaken till lidandet och många gånger kan ett akut ryggskott avhjälpas med endast 3 behandlingar. Ju förr man kommer under behandling desto snabbare kan smärtan lindras, säger Charlotta Östing, Legitimerad Naprapat med 5 års utbildning vid Naprapathögskolan i Stockholm.

Charlottas stora vidareutbildningsintresse för att hitta den ultimata smärtbehandlingen ledde henne till att studera akupunktur vid Karolinska Institutet samt en 3-årig TCM (Traditional Chinese Medicine) utbildning. Därpå följde två praktikperioder på sjukhus i Kina. Det senaste tillskottet inom akupunkturen hos Charlotta är "estetisk akupunktur" som är ett alternativ till Botox och fillers i ansiktet.

Förutom Diplomerad Akupunktör är Charlotta också Diplomerad kinesiolog inom Applied kinesiology där man kommunicerar med nervsystemet via muskeltestning och således kan fråga kroppen vad som felas och hur och i vilken ordning det ska behandlas.

Charlottas stora kost- och näringsintresse har även lett henne till att kunna utföra hårmineralanalyser i de fall som misstänks vara svårbehandlade på grund av tungmetallbelastning eller mineralobalans.

Charlottas största intresse vid sidan av sitt arbete är yoga och för 1,5 år sedan blev hon Ashtangayoga lärare. Hon kommer att kunna erbjuda nybörjaryoga för sina smärtpatienter. I framtiden är drömmen att utvidga med medicinsk yoga för hjärtpatienter.

På begäran anordnar Charlotta också Sevillanaskurser som den gamla dansare hon är.

Välkomna till Öppet Hus den 1a maj, kl 11.00-18.00 till casa 106 i Aloha Pueblo där man får pröva på 15 minuters behandlingar gratis!La Mairena – Modern och grön livsstil i hjärtat av den andalusiska naturen

När man väljer att köpa en fastighet i soliga södra Spanien, är det ofta många krav som gör sig gällande. Å ena sidan är vi skandinaver vana att ha gröna och frodiga naturomgivningar, men samtidigt har vi stora drömmar om att också ha charmerande och ändå funktionella bostäder med alla de faciliteter vi är vana vid från vår skandinaviska livsstil. La Mairena, som ligger lite norr om Elviria nära Marbella, är ett 2.000.000 m2 stort naturområde med utsikt över Medelhavet och bergskedjorna i inlandet, men ändå tillräckligt nära havet, kustbyarna och de många golfbanorna.

Minimalism och miljø
La Mairena blev 1987 köpt av familjen Massoud med avsikt att bygga en enkel villa till familjen. Området var då på tre miljoner kvadratmeter, men så småningom avyttrade Massoud en miljon kvadratmeter. I takt med att fler och fler skandinaver önskat att investera i en bostad i Sydspanien, valde familjen Massoud att dela de vackra omgivningarna med andra. De åtog sig samtidigt att stycka av 5 % av området för att bevara naturen och hålla grönområdet intakt. Dessutom blev det beslutat att de bostäder som blev byggda skulle ha en hög standard och vara baserat på de funktioner som bland annat skandinaver lägger stor vikt vid. Det har sedan byggts både villor och lägenheter i La Mairena som faller inom de önskade villkoren och sista fasen är nu i gång och väntas stå klart inom kort. Därefter vill man inte låta bygga mer i det stora naturområdet.

Lyx för alla behov
La Mairenas senaste byggnation är ett privat avgränsat bostadsområde på 80.000 m2 med hög säkerhet, som omfattar ett Spa & Wellness Center med tilhörande lägenheter som har de faciliteter som +55 skandinaver har behov av. Speciellt för detta 6.000 m2 stora center är den stora vikt man har lagt på kombinationen av en modern och funktionell byggnad i grön omgivning.
Området har sin egen 24-timmars läkare som man kan komma i direkt kontakt med via internet och om det finns behov för det, kommer en sjuksköterska eller läkarassistans med det samma till den aktuella bostaden. Området har också ett eget sjukhus.
Området har 45 seniorbostäder med ett till två sovrum, vardagsrum, kök och badrum. Arkitektoniskt har man lagt stor vikt vid naturligt dagsljus och alla bostäder har stora fönsterpartier som går högt upp i tak och som också ger en fantastisk utsikt över Medelhavet. Därutöver är varje lägenhet utrustad med faciliteter såsom hjälpmedel för de med rörelsehinder och lätt och säker tillgång till läkarpersonal.

Vid Spa & Wellness Centret och området med +55 bostäder bygger La Mairena 15 lyxvillor på 400 – 1.000 m2. Villorna ligger prismässigt från 750.000 – 2.400.000 € och består av fem sovrum, fem badrum, egen swimmingpool, fitnessrum, sauna och utsikt över Medelhavet. Även dessa villor är modernt och minimalistiskt inredda med vikt på stort ljusinsläpp, takfönster och funktioner som tilltalar den skandinaviska publiken. Indvändigt kan dessa villor ändras jämfört med den ursprungliga interiören, dock inom vissa ramar.

Los Altos de La Mairena
Los Altos de La Mairena är ett färdigbyggt lägenhetsområde som ligger för sig själv i det två miljoner kvadratmeter stora naturområdet. De flesta av lägenheterna är redan sålda, men det finns fortfarande en möjlighet att köpa en av de åtta som ännu inte är sålda. Också dessa lägenheter är modernt inredda och med ljusinsläpp som är den primära funktionen här. Lägenheterna är på lite över 300 m2 och alla har stora terrasser med utsikt över naturen och havet. Varje lägenhet har två stora sovrum med walk-in garderob samt ett stort rymligt vardagsrum med stora fönster. Varje lägenhet har egen hiss med direkt tillgång till det underjordiska parkeringshuset. Bostäderna i Altos de La Mairena har därför mer karaktär av en villa än en lägenhet.
Prismässigt ligger lägenheterna från 360.000 – 495.000 euros. La Mairena förbinder sig till att finansiera 50 % av priset utan några slags förpliktelser, vilket gör lägenheterna till en enastående god investering.
För ytterligare information se www.mairena.com eller kontakta norska Vincent på tel. +34 952 85 22 22 eller e-mail vincent@mairena.com.

La Mairena
Elviria
29604 Marbella
Tel. +34 952 85 22 22
Fax +34 952 83 62 23
E-mail: sales@mairena.com & vincent@mairena.com
www.mairena.com

Nykredit i Marbella får ny medarbetare
Nykredits representationskontor i Centro Plaza i Marbella får den 1 April, 2010, en ny medarbetare. Michael Hedes Pedersen kommer från en tjänst på Nykredits Internationella avdelning i Köpenhamn, där han de senaste 2 åren har hjälpt kunder som har köpt bostad i Spanien, Frankrike och Tyskland.
Michael är 40 år och tar med sin fru Kati och deras 2-årige son, Sebastian, till det nya livet i Marbella.
Michael ser fram emot att ingå i Nykredits lokala team ihop med Christel Mark Hansen och Siw Mosegaard Madsen och glädjer sig över att jobba med både nya och existerande kunder och samarbetspartners på Costa del Sol.
Man kan möta Michael i samband med Nykredits deltagande på mässan på Club Danés i Fuengirola under dagarna 9-11 april från kl. 12-16.


Nya sandaler hos Shop Cristina
Så har våren kommit och det betyder sandaltid. Skobutiken Shop Cristina har just fått hem helt nya sandaler av både masaitypen och lite lätta, vinklade Comfort Step, alla från det framgångsrika tyska märket Chung Shi. Båda skotyper är balansskor och kan var och en för sig hjälpa vid olika fysiska problem.

Helt nya forskningsresultat från Lutrinakliniken i Kaiserslautern, Tyskland, visar, att den vinklade Comfort Step skon är den bästa skon för att hjälpa vid knäproblem och därmed att knäet alltid vinklas korrekt. Detta har också stor betydelse för en förbättrad blodcirkulation, då ankeln alltid lutas vid varje steg och därmed aktiverar cirkulationen.

Comfort Step-skorna aktiverar också muskulaturen i fötterna, varigenom en del smärtor i fötterna kan reduceras. Båda skomodellerna är bra mot hälsporre (resultatet av lång tids felaktig belastning) – var och en på sitt sätt. Den runda skon är bäst mot diskusprolaps, då den vinklade sulan tränar ryggraden och därför är bättre för att stärka ryggmuskulaturen och förebygga.
I både den runda masaimodellen och den vinklade Comfort Step har det kommit hem en vit och en svart sandal. Båda modeller är gjorda i läckert mjukt läder och med avtagbara och tvättbara innersulor. Hos Shop Cristina kan du testa båda typer av balansskor och få hjälp att hitta just den sko som passar dig och dina behov bäst. Både masaimodellerna och de vinklade Comfort Step finns från 179 € och uppåt.

Som något helt nytt har Shop Cristina också fått hem en superlätt seglarsko med platt, mjuk sula som bygger på samma princip som våra kända och supermjuka Dux gummiskor. Dessa nya Dux Beach är gjorda i ett behagligt textilmaterial och fås i sex friska färger för både herrar och damer och kostar 54,90 €.

Besök Shop Cristina i Fuengirola och upplev vilken skillnad ett par Chung Shi skor kan göra för dig.Få större utbyte av vårsolen

”Oavsett om du tilbringar sommaren här i Spanien eller reser norröver, hjäper Imedeen Tan Optimizer kapslar dig med att få en vacker gyllenbrun färg som håller länge”, säger Anni Dahms som, i sin Anni’s Vital Shop, säljer produkten.
”För mycket sol kan skada huden och man bör alltid vara försiktig när man går ut i solen – särskilt efter månader med mulet, mörkt väder. Huden är inte förberedd på att plötsligt möta UV-strålarna och även om den har en naturlig skyddsmekanism mot solen så är den mer utsatt under vår- och försommaren”.

Imedeen Tan Optimizer är fylld med naturliga plantextrakt och vitaminer som förbereder huden på solen inifrån och hjälper till att skydda mot solens skadeliga UV-strålar. Tan Optimizer minskar rodnad och förlänger den solbruna färgen och undersökningar har visat att Imedeen Tan Optimizer stimulerar produktionen av melanin – hudens egna brun- och skyddspigment.
”Vill du ha en vacker hud från topp till tå, så ta en kapsel dagligen och du uppnår en vackrare solbrun hud med mindre sol. Kom ihåg att Imedeen inte ersätter solskydd och använd alltid en lämplig solfaktor”, säger Anni Dahms.Deluxe – ny loungebar i Puerto Marina

Lust till en drink ute på stan, men gärna i en skön omgivning? Då finns det nu ett ställe i Benalmádenas Puerto Marina.
I mars öppnade Erik Källberg en loungebar, kallad Deluxe Lounge, som ligger vid ett litet torg i den vänstra delen av den charmerande marinan. Om dagen kan man sitta vid underbara bord på torget och om kvällen inne i själva baren.
”Deluxe Lounge har en avslappnad atmosfär. Här spelas ingen hög musik, utan bara avslappnad lounge-musik som alla äldre trivs med”, berättar Erik. Även drinkarna är utöver det vanliga. Om dagen serveras färskbryggt espressokaffe och till exempel choklad-muffins och senare kan man välja mellan bland annat ett glas gott rödvin, en riktig Dry Martini eller en Mojito. ”Och jag använder äkta rom i Mojitorna,” försäkrar Erik och fortsätter: ”Det är också min tanke att servera osttallrikar och andra lättare rätter.”
Erik kommer från Gävle, har gått på hotellskola i Schweiz och har också arbetat på ett hotell på Costa del Sol innan han fick sin egen bar.
Kika förbi Deluxe Lounge, som har öppet från tisdag till söndag från kl. 12.00 – 03.00.

NINA B’s 1 års-jubileum
Den svenska modebutiken Nina B, som ligger vid kasinot i Nueva Andalucía, firade sitt 1 års-jubileum med 200 glada kunder och goda vänner som kunde njuta av läckra canapéer från Starz och få 15% rabatt på vårkollektionen.
Det var en succé!

Nina B jobbar med märken såsom; Odd Molly, Hunky Dory, Johnny Was, Gypsy05, Efva Attling, Replay, TCN, MET, Triwa, Line of Oslo och Superdry, en del av kollektionerna bjuder denna säsong på pastellfärger och härliga blomstrande mönster. Förutom kläder kan man hos Nina B också hitta snygga skor, klockor osv.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.