Basica – korrigerar din syrabasbalans

Basica – korrigerar din syrabasbalans

Syrabasbalansen i din kropp är viktig för din hälsa. En sund kropp hos människor består av
20 % syra och 80 % bas. För att förbli sund bör denna syrabasbalans upprätthållas.
Men det kan vara svårt i dag då kosten övervägande består av syrahaltiga produkter, samtidigt som de flesta matvaror både är förfinade, bearbetade samt med kemikaliska tillsatser. Det ger nämligen effekten att innehållet av mineralämnen minskar väsentligt. Därtill kommer att kroppen påverkas kraftigt varje dag av olika miljögifter som alkohol, tobak, kväve från bilarnas avgaser, surt regn osv.
Alla dessa faktorer leder till att kroppen får ett syraöverskott. Det förhåller sig faktiskt så att de flesta människor har ett syrabas-värde som är precis det motsatta av vad kroppen kräver för att fungera optimalt, nämligen 80 % syra och 20 % bas.

Vad händer i kroppen?

All den energi som tas upp i kroppen omvandlas med hjälp av den metabola mekanismen. Vid denna förbränningsprocess uppstår det avfallsämnen som under normala omständigheter utsöndras från kroppen. Om detta inte sker samlas dessa rester i kroppen i form av slagg och syra, vilket leder till ett generellt syraöverskott. Detta kan på längre sikt medföra ämnesomsättningsrubbningar, ledbesvär, hjärt- och cirkulationsrubbningar osv. Dessutom har man upptäckt att män som har svårt att få barn, ofta har fel syrabasbalans. Dessa män kan i många fall hjälpas av ett mineraltillskott.

Syrahaltig kost
Vår kost består i dag huvudsakligen av syrahaltiga produkter såsom kött, ost, kaffe, socker, bröd, ägg osv. Alltså födoämnen som innehåller särskilt mycket syrabildande mineraler som svavel, fosfor och klor.

Basisk kost
För att korrigera denna syrabas-obalans bör man hålla en diet, som huvudsakligen består av basiska matvaror, d v s frukt, grönsaker, mjölkprodukter osv., samt ett tillskott av de basgörande mineraler som t ex järn, kalium, kalcium, magnesium och natrium. I praktiken är detta inte så krångligt. Lösningen är en organisk basgörande mineralämnesblandning, Basica.

Basica ger din kropp ökad energi
Basica har använts i flera år som kosttillskott vid mineralbrist, syraansamlingar, vid nedsatt tarmfunktion och mineralfattig kost. Vidare har Basica visat sig vara ett effektivt komplement för människor med hårt fysiskt arbete, vid sportutövning, vårtrötthet, hög ålder osv. Basica är också särskilt lämpligt som tillskott till råkost-, saft- och fastekurer.
• Basica ger kroppen ett basöverskott vilket gör att syraöverskottet neutraliseras och syrabasbalansen normaliseras.
• Basica stimulerar din ämnesomsättning och förbättrar din förbränning så att du kan hålla din vikt.
• Basica är tillsatt med mjölksocker som reglerar matsmältningen och samtidigt verkar utrensande.
• Basica förbättrar blodomloppet och mineraltillförseln.
• Basica bidrar till en väl fungerande ämnesomsättning, som hjälper till en optimal energitillförsel.

Vad är mineralämnen?
De mineraler som är så viktiga för vårat välmående, består av både metaller som järn och kalcium, samt av icke-metaller som fosfor och fluor. I relation till hur mycket av varje ämne kroppen behöver, indelas de i mineraler (kalcium, magnesium, kalium, fosfor osv) och spårmineraler (krom, fluor, kobolt, magnesium, molybden osv). Då kroppen inte själv producerar dessa ämnen, måste de tillföras genom maten i tillräckliga mängder. Mineralbrist kan nämligen leda till allvarliga störningar i kroppen, såsom blodbrist, neurit, muskeldystrofi (muskelförtvining), benskörhet osv.
Basica innehåller 20 olika mineralämnen och spårämnen i de proportioner och i den sammansättning som är naturligt förekommande i frukter och grönsaker. Mineralämnena i Basica är bundet till organiska fruktsyror som säkrar en lätt och snabb upptagning i kroppen. Basica är ett granulat med neutral smak. Två teskedar om dagen upplöst i t ex vatten, frukt, saft eller annat. Det kan också blandas i müsli eller yoghurt. Basica släcker törsten och ger dig den nödvändiga energin, vare sig du tar långa promenader eller mer krävande sportutövning.
Basica fås som granulat och kapslar och kan köpas hos Vitamina på Centro Idea.

Av Anne Grethe Thygesen, Vitamina

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.