Lauro Golf talar till golfentusiastens gröna sida

Lauro Golf talar till golfentusiastens gröna sida

Kör man in i landet genom Alhaurín de la Torre, stöter man ganska kort efter stagsgränsen på inlandets flottaste och mysigaste golfbana. Redan på vägen till golfbanan märker man av naturens storhet. Kombinationen av doften från de omkringliggande träden, blommorna, jorden och fåglarnas ivriga kvitter, skvallras det om att det väntas en upplevelse utöver det vanliga. Golfspelets lugna karaktär i perfekt harmoni med golfbanans omgivningar, sprider sig över ett stort naturområde där man kan se Guadalhorce-dalen, Medelhavet, Sierra Nevada och de andra omkringliggande bergskedjorna.

Många kombinationsmöjligheter
Det krävs inget golfgeni för att inse att Lauro Golf skiljer sig från många andra golfbanor på Kusten – först och främst på grund av sitt fantastiska läge mitt i den andalusiska naturen. Lauro Golf sprider ut sig över ett stort naturområde, som är fördelat på båda sidor om huvudvägen till Alhaurín de la Grande. Med sina 27 hål (par 72) är det många kombinationsmöjligheter, som både passar både amatörer och professionella. Dessutom kan golfspelaren själv bestämma vilken av de tre 9-håls-banorna man vill börja på. Med andra ord kan banan spelas många gånger utan att bli triviala.

Gröna initiativ
Ledningen på Lauro Golf gör mycket för att implementera miljömässiga initiativ, vars primära mål är att begränsa vattenförbrukningen. Det har på senare tid varit stora kontroverser omkring Andalusiens stora vattenförbrukning under torra perioder och även om vintern och våren i år har varit rejält våt, viker Lauro Golf inte från sin målsättning om att tänka på miljön. Ett av många initiativ är träd. Under de senaste nio åren har man planterat 11.000 träd på och omkring golfbanan. Utöver att bidra till den naturliga helhetskänslan skapar träden stora skuggområden, där marken inte torkar ut så fort och det blir därför inte nödvändigt att vattna. Dessutom hålls marken lagom fuktig, så greenen är alltid grön och av hög kvalitet.
Ett annat initiativ är uppsamlingen av regnvatten i en reservoar, som om sommaren används för vattning när det är nödvändigt. Med andra ord är Lauro Golfs vattenförbrukning numera minimalt.
Största delen av de träd som planterats under de senaste nio åren, är olivträd som inte behöver så mycket vatten. Och under olivhösten plockas de tusentals oliverna och det produceras olivolja, som bland annat ges till gästerna.

Golf som livsstil
Golfentusiaster behöver inte nöja sig med bara ett besök på Lauro Golf. Omkring golfbanan byggs det lägenheter och radhus och under hela 2010 finns det en unik möjlighet att göra ett riktigt bra köp. Den andalusiska lokalregeringen Junta de Andalucía har tagit ett initiativ som skall få de ekonomiska hjulen att snurra igen genom att öka byggandet, som ju är en av de största intäktskällorna i Andalusien. Med systemet EPSA (empresa pública de suelo andaluza) går Junta de Andalucía in och ger ekonomiskt stöd till egendomsköpare i Andalusien under 2010. Systemet gäller både utlänningar och spanjorer. Det enda villkoret för att kunna dra nytta av systemet är att köpkontrakten skrivs under 2010 och att köpebrevet skrivs under inom de första tre månaderna på 2011.

Golfhem under gynnsamma villkor
Lauro Golf erbjuder läckra lägenheter och radhus byggda i andalusisk stil, men modernt inredda på ett sätt som tilltalar skandinaver. Prismässigt ligger bostäderna på en förnuftig nivå och i och med EPSA-systemet kan man dessutom få mycket goda betalningsvillkor när man köper hos Lauro Golf.

EPSA-systemet erbjuder:
– Ett reducerat inköpspris.
– 100% banklån med gratis startavgift. Det enda som köparen själv ska betala är 7% IVA (efter den 1 juli, 2010: 8% IVA) samt omkostnaderna för notarie och fastighetsregistrering.
– De första tre åren betalar man endast räntan (Euribor + 1 %)
– De nästa fem åren betalas ränta och amortering, men beloppet reduceras i förhållande till det som reellt skulle varit betalt.
– De nästföljande nio åren betalar man normalt amortering på lånet.

Man skall dock vara uppmäksam på att EPSA-systemet endast gäller bostäder till ett pris på max 245.000 euros.

Det är också möjligt att hyra en bostad på Lauro Golf. Det erbjuds olika bostäder för långtidshyra och man har möjlighet att köpa bostaden efter att ha hyrt den i två år.

Favorit bland skandinaver
Lauro Golf är redan mycket populär bland skandinaver. Det gäller både de som bor på Costa del Sol och de som bor i Skandinavien. Lauro Golf har därför också skandinavisk-talande personal anställd som kan tillvarata spelarnas behov. Många års erfarenhet har nämligen visat att de skandinaviska golfspelarna känner sig bäst till mods när de kan uppträda och göra sig förstådda på sitt eget språk.
Golfklubben är också mycket populär bland skandinaviska verksamheter som ofta använder klubben när de ordnar golfarrangemang.
Enligt direktör Carlos Pitarch är Lauro Golf speciellt populärt bland skandinaver på grund av den fantastiska naturen. Den avslappnade stämningen på både banan och i Lauro Golfs mysiga andalusiska restaurang lockar många som önskar tillbringa en dag med golf och efterföljande komfort och god mat.

Golf Breaks
För de skandinaver som önskar en intensiv golfsemester, erbjuder Lauro Golf något som kallas ”Golf Breaks”. Konceptet omfattar boende i exklusiva lägenheter, obegränsat golfspel och gratis frukost. Priserna ligger från 306 € till 386 € per person per vecka.

Andra aktiviteter
Om man ännu inte har prövat att spela golf, men kan tänka sig att lära sig, har Lauro Golf en professionell golfinstruktör som tillhör klubbens golfakademi och som undervisar på engelska. Därutöver erbjuder klubben ridning, paddle-tennis, lawn bowls (en brittisk precisionssport som påminner om boccia och boule) och mycket annat.

Priser på greenfees, golfbilar osv samt ytterligare information kan fås vid kontakt med Lauro Golf på tel. +34 952 41 27 67.

Lauro Golf Resort
Ctra. A-404, km. 14
29130 Alhaurín de la Torre
Tel. +34 952 41 27 67
www.laurogolf.com

 

Av Louise Kathrine Pedersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.