En Sueco Online för dig: Skype

En Sueco Online för dig: Skype

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Skype
Denna månad tittar vi närmare på mjukvaran Skype. Vad är det? Hur gör man och vad kan det användas till?

Lite Skype-historia
Skype – är ett eBay företag med huvudkontor i Luxemburg (med flera kontor placerade runt om i världen). Det började 2003, och grundades av Niklas Zennerström (svensk) och Janus Friis (dansk).
Sen den första versionen av programmet kom ut på marknaden, har Skype vuxit och vuxit, och det erbjuds nu ett stort utbud av olika funktioner och tjänster, som används i samband med programmet. De sista fem åren har Skype vuxit från ett litet program, som få personer kände till, till ett mycket användbart program med massor av funktioner, som miljoner av människor över hela världen använder varje dag.

Vad är egentligen Skype?

Skype är ett online – kommunikationsverktyg, som kan användas till att prata med vem som helst överallt i världen. Du kan använda det som ett chat-program eller som en traditionell telefon (med en speciell Skype-telefon, eller med headset). Det kan också användas till videosamtal. När du ringer till andra Skype-medlemmar är det helt gratis. Samtal till och från mobiltelefoner eller det fasta telefonnätet debiteras efter minuttaxa, om du inte betalar månadsavgift. Nu finns även planer på att införa ett abonnemang med obegränsad internationell samtalstid.
Vad mer kan man göra med Skype?
Skypeln: detta program ger personer, som använder det fasta telefonnätet möjlighet att ringa till en Skype-användares dator via en vanlig telefon. Skypeln-nummer finns i de flesta europeiska länder.
Vidoekonferens: Denna funktion infördes 2006 och ger möjlighet för användare att hålla videokonferenser med t.ex. familj eller affärsbekanta.
SkypeOut: Detta är den nyaste funktionen tillgänglig för Skype-användare och erbjuder möjligheten att göra internationella samtal från Skype-programmet eller nyare mobiltelefoner till SkypeOut taxa.
SkypeMobile: I april 2008 lanserades Skype deras nya SkypeMobile, som är kompatibel med ca 50 olika telefoner. Listan över kompatibla telefoner fortsätter att växa, allteftersom programmering och teknologi synkroniserar med varandra.
SkypeSMS. Du kan också använda Skype till att skicka SMS till en eller flera användare. Detta är en av de nyare funktionerna i Skype. Tjänsten är inte kostnadsfri då den kräver att du har pengar på ditt Skype-konto. Se mer om priser på Skypes webbplats: www.skype.com.

Lite till den erfarna användaren
Vi hittade ett enkelt hjälpprogram, vi hör ofta att folk klagar över, att det inte kan ta bort chat/ video historik för endast en kontakt. Detta är ett enkelt program som kan hjälpa dig göra det.
Du hittar det genom att följa länken nedan:
http://primoz.init.si/other/setup.msi

Du kan naturligtvis också välja att radera hela din historik för alla kontakter på en gang. Gör såhär:
– Logga in på Skype
– gå till Verktyg, Intställningar och Chatinställningar
– Klicka på Ta bort historik, vilket innebär att alla historic raderas.

Med vänliga hälsningar
Kim & Rune

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco