Superfin och vacker i solen – tips och idéer

Superfin och vacker i solen - tips och idéer

I Euromarket knackar ett nytt litet ”barn” på min dörr och vill gärna vara en del av Annis Vitalshop – familjen. Jag blir väldigt glad, men samtidigt funderar jag på hur jag ska kunna ta hand om denna nya lilla Annis Vitalshop. Jag vill ju också sola, äta rätt kost, vara smal och ta hand om min hy nu när sommaren står för dörren. Jag vill, liksom alla andra oavsett ålder och kön, gärna klä mig i fina sommarkläder. Men högsta prioritet är mitt livsverk Annis Vitalshop och dess utveckling. Med fantastiska och entusiastiska medarbetare, glädjer jag mig, från det innersta av mitt hjärta, till att sjösätta och hälsa detta nytillskott välkommen! Och så, då är det bra att det finns någonting som heter brun-utan-sol, Tan Optimizer, tabletter som motverkar rynkor och bra lotions som hjälper mig att ”fuska” lite.

Solen och huden
Vintern har varit oändligt lång, kall och regning, ingen minns när vi senast hade en sådan vinter. Nu skiner äntligen solen, och vi välkomnar dess livgivande strålar med glädje och tacksamhet.
För att hålla huden ungdomlig och spänstig använder vi vårdande krämer, men det sägs, att krämer bara kan påverka huden ca.20 % och resten, som ska hjälpa hudens skönhet, ska komma från det vi äter och dricker. Med olika kosttillskott kan man också få hjälp till en vacker hy.
Personligen, är jag under sommaren väldigt nöjd med Imedeen Tan Optimizer. Jag är av naturen mycket ljus, och har märkt att Tan Optimizer reducerar rodnader och hjälper mig att få en fin gyllengul färg, så i sminkväg behöver jag inte använda någonting annat än en bra ansiktskräm med solskyddsfaktor 15. Pycnogenol är känt för sin förmåga att bygga upp hudens kollagen och elastin. I boken ”Rynkboken” skriven av Nicholas Perricone höjs pycnogenol till skyarna.
Under året skiftar jag också mellan kosttillskotten Evelle och Imedeen Prime Renewal. Imedeen familjen består av den nya Derma One som är bra för dem med känslig, eventuellt lätt skadad hy. Imedeen Time perfection är en anti-aging kräm som minskar fina linjer, och Imedeen Prime Renewal verkar uppstramande och är bra för oss som har passerat den första ungdomen. Vill du läsa mer om Imedeen serien, gå in på: www.imedeen.dk.
För en frisk och vacker hy är vitaminer och mineraler viktiga, främst vitamin A – B – C och E, essentiella fettsyrorna omega 3 – och 6, lecitin, selen och silicium.
Det är troligt att även Q 10 får hudens celler att vara friska och till att bromsa ålderstecken. Forskare anser också att Q 10 ger håret vitalitet och verkar föryngrande även för håret.
Det är både vackert, skönt och sunt att vara utomhus om sommaren, men kom ihåg solkräm med solskyddsfaktor som passar både dig och situationen. Var extra uppmärksam på dina händer när du smörjer in dig och använd eventuellt en solkräm med högre faktor, de är nämligen utsatta för solen hela tiden utan tröja, och mjuka välvårdade händer ser bra ut och är tilltalande.
Avivir Aloe sun lotion SpF 15 är en lotion med en blandning av fysiska och kemiska solfilter, vilket säkrar för ett optimalt skydd mot solens UVA och UVB strålar. Krämen innehåller 70 % Aloe Vera, som stärker hudens försvar och samtidigt sätter igång hudens egen återuppbyggnad under tiden man solar. Detta minskar risken för soleksem och produkten är vattenresistent. Till barn finns t.ex. Aloe Vera Kids sunsafe SpF 25. Som en tumregel för dosering brukar man säga en handfull kräm till en kropp.
Huden är vårt största organ. Vår hud andas och lever och har behov av att vi tar hand om den. Har du, trots alla varningar bränt dig i solen kan Aloe Vera gel användas, även mot soleksem. Har du inte Aloe Vera till hands kan du använda yoghurt eller tomatjuice. Om du dricker Aloe Vera, får du också en sundare hy och färre rynkor. Saften kan också hjälpa mot förstoppning.
Senaste modet är att bära hatt, så ha gärna en fin solhatt när du befinner dig utomhus. Det är också ett bra skydd för håret, mot solens strålar. Använd eventuellt lite jojobaolja om du har torrt hår, den innehåller ett solskydd på 4. Önskar du ett starkare hår finns olika kosttillskott med sammansättningar av örter och vitaminer som t.ex. Arcon, Hair Nutients, hårPlus, som alla kan hjälpa till ett fylligare och sundare hår.
Våra fötter behöver också vårdas. På sommaren är vi många som lider av svullna fötter. Gör fotbad till en daglig vana. Det lindrar smärta och hjälper till att få bort slaggprodukter. Efter fotbad, använd en svalkande kräm. Scholl har många bra och sköna krämer som vårdar dina fötter. Har du blåsor efter dina stillettklackar, men inte har Scholls skavsårsplåster tillhands, använd lite lavendelolja och droppa på blåsan med jämna mellanrum.
Vill du ha ett bra serum för ditt ansikte, men inte vill investera i en av de dyra, så kan det vara en bra idé att använda nyponkärnolja som serum. Den stärker cellväggarna och absorberas lätt av huden och lämnar inte kvar ett fett lager.
Just nu använder jag brun-utan-sol för att hjälpa min sommarfärg lite på vägen. Anne Börlinds brun-utan-sol, är enligt min mening lätt och skön att använda och ger en vacker och naturlig färg. Är det en lösning även för dig, så kom ihåg att använda en bra skrubbkräm innan du smörjer in dig med brun-utan-sol, det underlättar för att få en fin och jämn färg. Lider du av torra och nariga armbågar så gnid in dem med lite citronskal. Använd eventuellt en badsvamp, som är bra att skrubba med, en skrubbsvamp bör användas högst 2 -3 gånger per vecka.
Vill du skämma bort huden i duschen, använd en natursvamp. De är underbart mjuka mot huden, och också antibakteriella, det betyder, att de bara ska sköljas med kokande vatten för att hållas rena.

Smal
Hör du till dem, liksom jag, som älskar mat och har en ”söt-tand ”och samtidigt gärna vill vara smal så ät mörk choklad när du är sugen på någonting sött. Ofta kommer sötsuget på eftermiddagen, och studier har visat att om du äter lite mörk choklad, så kan du utan att pressa dig själv äta upp till 15 % mindre nästa måltid. Då det som regel är middagen som vi, enligt min mening, bör äta lite mindre av, kan det vara nyttig information. Ät mycket grönsaker, de innehåller få kalorier och ger en god mättnadskänsla. Grönsaker som mättar riktigt bra är broccoli, squash, ärtor, mm. Det bästa är att äta middag minst tre timmar före sänggående, det är dock ingen ursäkt för att gå till sängs sent! Suktar du efter någonting annat sött än mörk choklad, eller får du migrän om du äter choklad, kan små lära-bars vara bra. De smakar underbart, är supernyttiga med massa antioxidanter och nyttiga fettsyror.
Det kan vara svårt att hålla en bra och riktig kost under sommarmånaderna, därför kan du hålla dig till en överordnad plan, som går ut på att äta mycket blåbär, apelsiner, paprikor, morötter, mandlar, linfröolja och fisk, speciellt lax.
Vill du äta så att du får ett bra skydd för huden, så ät massvis av bär, t.ex. jordgubbar, blåbär, tranbär, hallon och svarta vinbär. De skyddar huden inifrån genom att neutralisera fria radikaler och hjälper kroppens egen förmåga att producera collagen, som verkar till att hålla huden spänstig och frisk. Låt också ekologiska goijibär utgöra en del av din sommarkost, de stimulerar produktionen av de föryngrande hormonerna i hypofysen och har en föryngrande effekt på människans kropp och sinne. De hjälper även viktminskning och frestelsen att småäta mellan måltider. De smakar bra och ger en bättre sömn. Även mullbär stabiliserar blodsockret och smakar underbart, kan även fås i kapslar.
Kom ihåg att dricka massvis med vatten i sommarvärmen, det är sunt och billigt. Du kan också göra ditt eget iste genom att tillsätta lite färskpressad citron och lite rårörsocker i en kanna te. Häll det på en flaska och ställ in i kylskåpet, och njut det när du känner för någonting friskt och sött. Grönt te kan t.ex. användas till iste. Teets nyttiga egenskaper är de samma, oavsett om det intas varmt eller kallt. Det gröna teet kan minska upptaget av fett ur maten, förutom alla andra sunda egenskaper det har.

Motion
Motion är alltid viktigt. Är du t.ex. på semester och därför i en annan omgivning än du är van vid, så kan det vara svårt att upprätthålla den vanliga motionsformen. Men det finns alltid plats för ett hopprep i resväskan. Att hoppa hopprep är bra motion, det kan utföras nästan överallt och på rekordtid. Det kan hjälpa till att bibehålla konditionen, men också för att förbättra den.
Utgångspunkten är att självklart att kombinera sund kost med motion. Därtill kan det vara till hjälp att ta kosttillskottet C.L.A.+T. Det är konjugerade fettsyror och grönt te. Tillsammans med fysisk aktivitet hjälper det till att förbränna fett och till att bygga muskler. Men motion måste till, annars hjälper det inte. Ät 6 kapslar per dag.
Har du tillgång till pool, då kan det vara supereffektivt att göra övningar i vattnet. Vatten ger motstånd och har samma effekt som annan allmän träning. Belastningen på lederna minskar väsentligt i vatten. Det är en härlig sport, som osar sommar och kan lätt kombineras med din vanliga träning. Bra och regelbunden motion ökar ditt självförtroende, stärker kroppens förmåga att rensa ut gifter och skapar välbefinnande.

Sömn
Vill du behålla din slanka figur, var självdisciplinerad och gå till sängs tidigt och få en god kvalitetssömn. Det kan vara lite svårt, när varma och ljusa kvällar lockar till att sitta och mysa längre än nödvändigt. Sömnbrist kan medföra att mättnadshormonet Leptin minskar och att aptiten ökar av aptitstimulerande hormon. Har du vårt att somna kan det hjälpa att äta Zenbev.
Zenbev består av gräskärnmjöl och förser hjärnan med de råvaror som behövs för att stimulerar natthormonet melatonin. En undersökning har visat, att Zenbev gav kortare insomningstid och reducerade de vakna perioderna under natten. Melissa kan också hjälpa till en god natts sömn. Det består av bl.a. en sedan länge känd läkeört, som vi vanligtvis känner till som citronmeliss. Melissa verkar inte som lugnande.
Undvik också i största möjliga utsträckning stress. Många av oss känner till att vi i en stressituation kastar oss över maten och speciellt när det gäller välsmakande mat. Vi äter en massa utan att se signallamporna blinka.
Till sist. Vi använder solen både för njutning och också läkning. Många människor med ledsmärtor och psoriasis kan tydligt märka att solen hjälper, men överdriv inte soldyrkandet. En timme i solen per dag är gott nog för hälsan.

Av Anni Dahms, Annis Vitalshop

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.