Dela

Fysisk smärta har ofta ett stort samband med ditt psykiska tillstånd. Själva upplevelsen, som kan ha hänt för många år sedan, känner du dig kanske inte påverkar dig idag, men den kan fortfarande påverka ditt allmänna fysiska och psykiska tillstånd.
Under en IAT-behandling arbetar du med dina fysiska problem, och lyfter också på locket till ditt känslomässiga bagage.
EFT är en kombination av samtal och behandling. Under samtalen hjälper behandlaren till med att identifiera eventuellt tyngande problem/ upplevelser. Behandlingen går till så att man trycker med fingrarna på olika akupunkturpunkter. Det hjälper dig att slippa obehag av dina upplevelser, du glömmer dem inte, men de kommer inte längre att var smärtsamma.
Behandlingen har en snabb verkan och själva problemet/ traumat, som du burit med dig i åratal, kan lindras effektivt. Hur många behandlingar som behövs, beror på problemens storlek och också på dig själv, om du är i stånd till att själv arbeta med problemen mellan behandlingarna, och i vilken utsträckning.

Reaktion
Bli inte förskräckt om du känner dig ledsen eller lite deprimerad efter den första behandlingen. Det är en del av förbättringsprocessen, och det kan du använda på ett positivt sätt. Om många år av ditt liv har gått till att, medvetet eller omedvetet, glömma eller förtränga negativa upplevelser, kommer du gå igenom en kort, men kanske smärtfull upplevelse, medan du arbetar med att bearbeta det som skett.
Behandlaren kommer att instruera dig i, hur du själv kan arbeta med EFT. Du kan också ha glädje av att skriva ned dina upplevelser. Att formulera en upplevelse i skrift, bearbetar upplevelsen på ett annat sätt än om du bara tänker på det som skett. Dessutom dyker ofta fler upplevelser upp, när du kommer igång med att skriva. Du kommer snart känna dig bättre, ofta efter bara några dagar. Du får vara lite egoistisk och prioritera dig själv dessa dagar. Både du och din omgivning kommer ha nytta av och må bra av din förändring.

Vem använder EFT
Idag används EFT i hög grad av professionella sport- och företagsmänniskor för att eliminera orsaker till att de inte är toppresterande varje dag. De är beroende av att fungera utan tyngder i ryggsäcken, och då är EFT väldigt bra, för det inte tar månader och år att behandla någonting som trycker en, oftast tar det bara några dagar, eller timmar.
Även om de flesta inte måste prestera sitt absolut bästa varje dag, finns det fortfarande många anledningar till att använda EFT.
Känner du, att du varje gång du ser, doftar, hör eller känner en viss sak, får en dålig känsla? Att det känns som om det är bäst att bara komma bort från situationen. Du kippar efter andan eller reser dig hastigt för att skydda dig själv, och känner dig konstig. Har du någonsin funderat över varför? Förklaringen är, att ett sinnesintryck väcker minnen hos dig, som är obehagliga, därför ändrar du på någonting, så att situationen blir bättre och obehaget försvinner.
Med EFT behöver man i framtiden inte ha problem med liknande upplevelser. Jag har själv märkt en fantastisk effekt på min egen kropp med EFT. Det som är bra är, att man kan arbeta vidare med övningarna när man kommer hem, eller när man sitter i bilen på väg hem. Flera av mina patienter använder faktiskt EFT i bilen, där är de oftast själva och kan använda tiden till att få grepp om sin nervositet eller en spänning.

Av John Gjettermann, IAT Kliniken, iatclinic@gmail.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.