Costa Biz oktober 2010

Liberty Seguros garanterar mobilitet när fordonet sviktar
Vem tycker inte att det är skrämmande att råka ut för ett stopp någonstans i Spaniens stora vägnät? Detta möjliga scenario har försäkringsbolaget Liberty Seguros uppmärksammat och lägger nu fokus på mobilitet vid händelse av motorstopp eller olycka. Vid tecknande av en motorförsäkring hos Liberty Seguros är man garanterad optimal säkerhet och assistans om man skulle ha sådan otur att bilen eller motorcykeln får stopp. Försäkringen inkluderar vägassistans och ersättningsfordon 365 dagar om året. Kunderna får ett kort levererat till sig med försäkringsnummer och de viktigaste telefonnumren, ifall att fordonet skulle krångla. Därför rekommenderas det att man alltid bär detta kort med sig. Om man önskar att få ett ersättningsfordon utkört så ringer man bara och uppger sitt namn, försäkringsnummer och verkstaden där fordonet är registrerat.

Kortet innehåller dessutom ett telefonnummer på Autohjälp måndag till fredag 24 timmar om dygnet, och ett nummer till den avdelning som kör ut ett ersättningsfordon. För de kunder som befinner sig utanför Spanien, är det ett mottagaren-betalar nummer, så att man inte behöver bekymra sig över telefonräkningen.

Liberty Seguros betecknar sig som det ledande försäkringsbolaget på marknaden för utländska residenter. Företaget erbjuder en hög service där priserna anpassas till den enskilda kundens behov och försäkringssumman är beräknad utifrån föraren och fordonets karaktär.

Intresserade kan läsa mer på: www.libertyseguros.es/expatriates/en och få ett erbjudande utan förpliktelser på försäkringar inom motor, hushåll, liv, handel eller marin. Liberty Seguros har över 150. 000 internationella kunder i Spanien.

 

Höstnyheter hos Lingon & Blåbär

Så finns det återigen nyheter hos Lingon & Blåbär i Nueva Andalucía.

"Den större förändringen är att jag har börjat samarbeta med fler svenska designers och nu även har kläder från Baldino och Matisse förutom från Lingon & Blåbär och Solveigs Anna, som designar kläder för kvinnor från 30 år och uppåt.

Baldino är också svenskt (kommer från Helsingborg) och bjuder på en lätt och ledig stil för vardagens arbete och fritid. Material i stickad bomull eller lin som ger en härlig känsla av frihet. Överdelar kan oftast kombineras med Matisse klänningar om kylan kommer en kulen höstdag. En klänning från Matisse ger känslan av frihet och rörelse till både vardag och fest. Svart och vitt är grundfärger i Matisse kollektioner med blandning av sand och naturlig linnefärg".

Nytt hos Lingon & Blåbär är också det svenska företaget Nowa Li AB som tillverkar mockasiner och har gjort det sedan 1950. Mockasiner till barn som precis ska till att börja gå på stengolv? Perfekt med en mockasin som sitter kvar på foten och som har en mockasula som gör att de inte halkar – och inte fryser om sina små fötter. Och dom tvättas direkt i tvättmaskinen.

"Som svensk så har både jag och mina barn haft mockasiner när vi var små så det känns lite nostalgiskt att se att färger och mönster finns kvar, även om de utökat med mycket, mycket mer", berättar Lingon & Blåbärs innehavare, Fia Ensgård. "Jag satsar på att man nu ska hitta kläder i butiken som inte alla andra har”.

Titta in till Fia i hennes butik i La Campana, Nueva Andalucía, som på kundernas begäran numera är öppet till 15.00 på lördagarna.

Omvårdnad, omsorg och service hos Soltjänsten


Soltjänsten är ett företag inom omsorgssektorn som tillhandahåller hemhjälp, omvårdnad, omsorg och service för svenskar bosatta i Spanien. Tjänsten finns i Fuengirola och levererar service i Mijas, Fuengirola, Benalmádena och Torremolinos. Administrativ chef Martha Pérez berättar om Soltjänstens koncept och affärsidé:

”Vår affärsidé bygger på ett behov av att individualisera vården eller servicen till äldre och andra personer som behöver den. I denna tanke ingår att fokus först faller på lyhördhet, trygghet och service”, berättar Martha Perez.

Soltjänsten levererar service inom fyra huvudområden: husnära, omvårdnad, service och omsorg. Husnära kan till exempel vara gräsklippning, målning, snickeriarbete, enkla byggnadsreparationer eller bilvård. Omvårdnad, service och omsorg är mer ohandgripliga saker, men inte desto mindre viktiga för den egna individens välbefinnande. Martha Perez förklarar:

”Omsorg för oss handlar om att bry sig om individen utifrån ett hälsoperspektiv. Vi har fokus på den friska personen. Med service menar vi alla uppdrag som sker utanför hemmet och som är av betydelse för individens sociala liv. Medicinsk hälsa och alla de ärenden som är viktiga för att livet skall ha en social mening. Kort sagt; erbjuder Soltjänsten dig all hjälp för att ge dig en möjlighet att leva ett så normalt liv som möjlig”, tillägger hon.
Martha Perez har under tio år arbetat på hjälpmedelcentralen i Stockholm, där hon har arbetat inom olika slags administrativa områden.

”Jag har arbetat med alla slags administrativa uppgifter. Under många år arbetade jag också inom Stockholms Läns Landsting med administrationsfrågor. Jag talar spanska och svenska. Jag svarar på alla frågor som har att göra med kundkontakt, fakturor, bokning av serviceplanering etc.”

Soltjänsten har utvecklat sin pedagogik efter långa studier och erfarenhet av äldreomsorg. Personalen talar både spanska och svenska. I Soltjänstens uppdrag ingår tolkservice och lämnar därför inte åt individen att lösa språkbarriären, vi överbygger den.

Få mer information på www.soltjansten.com.

Lucia firar sin 20-årsdag under hela oktober


Även om Anders och Lena från Restaurant Lucia höll en brakfest för sina gäster och vänner i början av maj, med läcker mat och levande musik, så är det ju faktiskt nu i oktober som restaurangen har födelsedag på riktigt. Därför ha Anders och Lena bestämt sig för att fortsätta deras 20-årsdag under hela oktober månad och erbjuder 10 % rabatt på notan till alla gäster som äter på restauranten. Alla är välkomna att njuta av Restaurant Lucias meny, antingen inomhus i den mysiga atmosfären eller utomhus på den täckta terrassen.

Anders och Lena passar också på att påminna om att reservera bord till Mårtensafton den 10 november, det är bättre att vara ute i god tid än att missa denna härliga afton med familj och vänner.
För bordsreservation ring: 952 582 738.

Stor framgång för Premier Direct Glass


Trots de svåra tiderna röner företaget Premier Direct Glass, som är specialister inom balkonginglasning, stor framgång. Företaget har sedan 1996 erbjudit glastak, dörrar och fönster i aluminium, pooltak, glasdörrar till duschar mm. samt inglasning av balkonger. Företagets framgång tillskrivs dels den service som erbjuds och produkternas kvalitet. Lösningarna för inglasning av balkonger och terrasser är framställda i Finland av en av marknadens bästa leverantörer, och de andra produkterna kommer från en stor, erkänd leverantör i Sevilla.

Företagets har haft stor utveckling under de senaste åren och kan nu också erbjuda komplett design av badrum. Lösningarna för inglasning av balkonger och terrasser är dessutom så populära att Premier Direct Glass nu också har försäljning i Nordeuropa.

Enligt marknadschef Heidi Johanson grundar sig succén i den grundliga uppföljningen efter en försäljning, vilket visar att hela 65% av företagets försäljning under de sista två åren genererats genom rekommendationer från tidigare kunder. ”Det är mycket tillfredsställande att veta, att våra kunder är nöjda med vår service och att de rekommenderar oss till andra. Många kunder har kontaktat oss då den verksamhet de först varit i kontakt med och köpt produkter hos, stängt eller flyttat. I en sådan situation lovar vi att överta den garanti som kunden har blivit lovad av det tidigare företaget, vilket är till stor nytta för kunderna”, berättar Heidi.
För ytterligare information kontakta Premier Direct Glass på:
glasscurtainsspain@yahoo.es och tel: 622 130 796 eller 661 403 400.

Restaurant Da Vinci har fått nya ägare


Förra fredagen var det öppning av nya lounge-café Mix Lounge, tidigare restaurant Da Vinci. 80-90 personer kom för att ta emot den nya ägaren Anette Andersen som fortsätter driva restaurangen under konceptet ”lounge och billigt”.

”Alla rätter kostar 3 euro och öl och sodavatten 2 euro, med undantag för Budweiser som kostar 3 euro. Mix Lounge är det enda stället i Fuengirola var du kan få en carpacciosmörgås för 3 euro, på andra ställen kostar de 8-10 euro”, säger Anette Andersen och fortsätter:

”Våra sandwichars är mycket populära, men vi har också billiga cocktails för 4 euro, så när det lider mot den sena timmen slinker det ned många mojitos och piña coladas”, säger hon med en glimt i ögat.

Utöver ciabatta-smörgåsar med rostbiff, räkor och ägg, carpaccio eller fläsk, har Mix Lounge bl.a. marinerad kyckling, tigerräkor och calamares.
”Rätterna är inte så tunga som de som var hos Da Vinci, och det gör det lite lättare när det gäller matlagningen. Det i sin tur är en fördel för gästerna då jag i gengäld kan erbjuda dem mat och dryck till ekonomiskt överkompliga priser”, säger Anette Andersen.

Mix Lounge har öppet varje dag från kl. 13.00 och stänger när sista gästen har gått. En till två gånger per vecka har de livemusik från kl. 21, och det kostar ingenting extra. Dessutom har de gratis internet och Anette Andersen tar gärna emot beställningar från privata sällskap för grillmiddagar, räkaftnar eller julbufféer.

Diamonds are a hot tub’s best friend


Aquapool Spas i San Pedro håller sig alltid uppdaterad med den senaste teknologin inom spa-världen, och nu har Anja och Claus Kielskov sett en revolutionerande diamantteknologi som gör reningen av spas lättare, billigare och 100 procent miljövänligt.

Den nya teknologin ingår i ACE Salt Water Sanitizing System, som är den första reningsanläggningen till spa-bad och använder sig av diamantelektroder för att frigöra aktiva ilt-molekyler som effektivt renar vattnet.

För att komma igång bra med den nya reningsanläggningen från ACE System ska man bara tillsätta rekommenderad mängd salt i vattnet. Sedan ställer man in storlek och förväntad användning av spat på kontrollpanelen. Displayen visar när ACE System är igång och renar vattnet. Man kan göra ytterligare tester av vattnets renhet med en testremsa.

ACE System gör spa-vattnet gnistrande rent och silkesmjukt och man minskar risken för torr och irriterad hud, kliande ögon och lukten av klor.
ACE System anpassar reningen efter spats storlek och användning, och det lämnar inget överskott av kemikalier som när man doserar rengöringsmedel för hand. Därför är vattnet rent under en längre tid och behöver inte bytas så ofta, vilket är en miljömässig och ekonomisk fördel. När man tömmer spat utgör det heller inte någon fara för miljön då man bara har tillsatt salt i vattnet.

ACE Salt Water Sanitizing System kan köpas till alla spas producerade 2010 från Watkins Manufacturing hos Aquapool Spas.
www.aquapool.es <http://www.aquapool.es>

Höstinspirerad blomsterbindningskurs


Lördagen den 23 och söndagen den 24 oktober mellan kl. 11-14 har du möjlighet att utforska dina kreativa sidor i florans värld. Under dessa dagar håller Flor Valentin kurs i blomsterbindning, där vi, med utgångspunkt i höstens vackra, gyllene färger, låter oss inspireras till unika bordsdekorationer och buketter av säsongens sortiment eller det som naturen har att erbjuda. Till exempel en pumpa pyntad till Halloween, eller en rokokobukett med kastanj och nyponknoppar.

”Det är inte nödvändigt att ha någon tidigare erfarenhet”, säger Janne Valentin Lassen. ”Det finns plats för alla som har lust att utveckla sina kreativa sidor och som vill tillbringa några trevliga och härliga timmar i florans värld”. Du kan anmäla dig till den ena dagen eller till båda (max 10 personer per grupp). En dag kostar 15 euro och två dagar kostar 25 euro (exkl. material).

Materialet kan köpas hos Flor Valentin och som anmäld till kursen får du 10% rabatt på alla de varor som du köper. Du är också välkommen att själv ta med dig material, skålar, korgar, kvistar, blommor mm. Anmälning kan göras på telefon: 951 311 086, e-mail: janne@florvalentin.es, eller vid personligt besök i butiken.

Nya telekommunikationslösningar hos Midas Telecom


Midas Telecom är ett bra alternativ till de traditionella telefonoperatörerna och har uppnått en stark marknadsposition med ett stort utbud av nyteknologiska telekommunikationslösningar.

En anledning är bl.a. att man kan samla sin telefon och andra tjänster i samband med det fasta nätet utan några som helst problem.

Det kanske inte låter som en revolutionerande nyhet, med det betyder faktiskt att man som kund hos Midas Telecom nu kan slippa alla de avgifterna som man tidigare har betalat till alla de olika telekommunikationsoperatörerna. Kort sagt kan man nu få alla telekommunikationstjänster samlade hos en enda operatör. Det finns även möjlighet att anpassa olika tjänster för olika kunders individuella behov samtidigt som den skandinaviska personalen ger en bra service på kundens egna språk.

Midas Telecom erbjuder emellertid inte bara lösningar rörandes fasta linjer, utan även inom mobiltelefoni till mycket bra priser. Som kund kostar ett samtal till en mobiltelefon från 5 cent i minuten, och man kan få trådlöst 3G internet för 14,90 euro i månaden vilket är det billigaste internetbaspriset i Spanien. Varken mobiltelefoner, routrar eller donglar är låsta, vilket betyder att de kan användas med andra telekommunikationsoperatörer.

För ytterligare information om de många och bra erbjudandena hos Midas Telecom ring: 900 901 091, eller besök den nyöppnade butiken i Centro Finlandia på Avenida Los Boliches 4 i Fuengirola. Butiken är öppen måndag – fredag 10.00 – 18.00. Se också: www.midastelecom.es

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.