Raindrop aromaterapi hos Centro Belleza

Raindrop aromaterapi hos Centro Belleza


Det är onsdag eftermiddag. En hektisk dag på kontoret börjar närma sig sitt slut och axlarna är som alltid denna tid på dagen, ända uppe vid öronen. Jag är verkligen redo för en massageomgång.

Angela Cervin i Centro Belleza, Centro Idea, hälsar mig välkommen med ett glas kallt vatten, tänder stearinljus och sveper in mig i varma handdukar – och vips är jag färdig för att njuta till 100% under den kommande timmen.

Angela börjar med mina fötter, var de aromatiska oljorna droppas på ryggrad-ens reflexzoner. Massagen är mjuk, men inte kittlande. Oljornas olika dofter börjar fylla rummet och jag märker hur jag slappnar av mer och mer.

Raindrop-tekniken
Angela använder helt rena, eteriska oljor i samband med den stärkande och ickemanipulativa behandlingen av ryggen, kallad Raindrop-tekniken, som stärker, rätar upp och tar bort spänningar och smärta i ryggen. Den härliga doften av nio olika terapeutiska oljor har en enormt avslappnande effekt; oregano och timjan hjälper mot virus, basilika och mejram mot muskelkramper, pepparmint och vaktelbär mot inflammationer och cypress, som är bra för kretsloppet liksom Aroma Siez, som också stärker hjärtat. Valor oljan har en avslappnande effekt.

Sedan droppas oljorna liksom regndroppar på ryggraden och ett varmt omslag läggs på, vilket ökar oljornas djupverkande effekt samt verkar lugnande mot mental stress. Dessa essentiella oljor masseras in i huden, växelvis med Ortho Ease som värmer huden samt en härlig vegetabilisk olja.
Jag vänder mig så att jag ligger på magen och Angela droppar de två första oljorna på min rygg. Med fingerspetsarna fördelar hon ut dem och börjar massera. Det är så skönt att jag nästan somnar. Jag kämpar mot sömnen, för att jag vill vara vaken så att jag kan njuta av behandlingen. Jag kan ana att det är ett speciellt massagesätt för var och en av oljekombinationerna. Angela förklarar att hon har komponerat sin egen raindrop-behandling med element från den ursprungliga tekniken och sina egna idéer.

”Jag har masserat i många år och allt eftersom har jag samlat på mig gott om erfarenhet vilket dels lärt mig någonting om effekterna och dels om kundens upplevelse. Resultatet ska ju gärna vara en kombination av effekt och njutning”, säger hon.

Innan jag vänder mig om på rygg lägger Angela ett varmt omslag på min rygg, så att de nio oljorna verkligen kan verka på djupet. Nu är det mina ömma axlar och nackens tur. Med djupa, långa tag masseras oljorna in i huden och särskilt längst halsens sidor kan jag känna hur muskelspänningarna lossnar.

Jag får lov till att ligga och vila lite innan jag bjuds på ytterligare ett glas vatten. Med förmaningen om att ta det lugnt timmarna efter massagen och att dricka massor av vatten, återvänder jag tillbaka till verkligheten. En timmes helt underbar massage är slut, men effekten kvarstår länge. Hela kvällen slappnar jag av till 100% och jag sover som en stock på natten.

Av Helle Espensen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.