Årstiden för att kontrollera ditt immunförsvar

Årstiden för att kontrollera ditt immunförsvar

Dela

Jag har precis haft influensa. I fredags kunde jag känna den komma smyg-ande medan jag arbetade i butiken. Promenaden hem med hunden på eftermiddagen kändes oändlig. Jag var dålig, hade frossa och ont i hela kroppen, speciellt i halsen. Jag kunde känna febern stiga. Det ena benet tvingades framför det andra. Väl hemma var enda tanken att få komma i säng. Jag hade ingen energi till att hitta Urte-pencil, Spenglersan G, C-vitamin eller andra uppiggande och lindrande medel. Jag ville bara i säng. Lyckligtvis stod det en Manukahonung +20 på nattduksbordet, så jag tog en tesked. Resten av fredagen, lördagen och söndagen låg jag mest i sängen, varje dag tog jag 6 teskedar med Manukahonung, fördelat över dagen. På måndagen gick jag upp, fortfarande lite svag, men frisk och utvilad, och så gick jag till jobbet. Hostan varade i ytterligare ett par dagar, men lindrades av en dos på 2–3 teskedar Manukahonung och ett par Echinaceatabletter. Sidovinsten av influensan var att jag kände att jag var frisk i huvudet, och de smärtor jag hade gått med i min häl och i mitt ena knä hade försvunnit.
Veckan efter var det min sons tur. Det var ganska opassande då det just hade kommit åtskilliga pallar med varor och han står för all uppackning. Jag gav honom recepten efter min succé, och även om han hade hög feber, klarade han både influensan och uppackningen utan sängligg-
ande.
Jag tackar våra immunförsvar som uppenbart är relativt starka och Manukahonungen för att sjukdomsförloppen det gick förhållandevis lätt.

Boosta immunförsvaret med:
Multivitaminer och mineraler
Välj en bra vitamin/mineralprodukt som bas. Utöver dem som dagligen nämns, som Omnimin, Multivitamin, Spektro m.m. vill jag uppmärksamma er på den nya LongoVital, som utöver de kända örterna också innehåller det mycket omtalade Acaibäret från regnskogen. Acai är en superfrukt som är rik på antioxidanter, essentiella fettsyror, proteiner och fibrer. Acaibäret kommer från Acaipalmen som växer i Amazonas. Här ska palmen, för att växa, gro mellan alla träd, så att regnskogen på så vis bibehålls. LongoVital är har länge varit känt och det finns mycket dokumentation som visar att den stärker immunförsvaret och att den har en positiv effekt vid sår och blåsor kring och i munnen. Nu har LongoVital-familjen utökats med Acai som extra hjälp- och energikälla. Har du mycket besvär med sår och blåsor, kan LongoVital med fördel kompletteras med Olivir, som är kapslar med olivbladsextrakt.

Hälsosamma fetter
När det kommer till essentiella oljor är det viktigt att vara kvalitetsmedveten. T ex kan nämnas OmniKrill som utvinns ur lysräkor som lever i Antarktis. Den upptas enkelt och snabbt av kroppen. Dessutom finns CardiOmega, Pikasol, Udo’s Choice, Epa Gla m.fl. allt efter tycke och smak, och behov.

Medel för immunförsvaret
Bio-Glucan från Pharma Nord, hjälper ditt immunförsvar. Kapslarna innehåller 250 mg Wellmune WGP, den mest aktiva, bäst dokumenterade formen av beta 1,3/1,6 glukaner. Bio-Glucan hjälper dig hålla dig frisk och att ta dig igenom vintern.
D-vitamin är också avgörande för att ditt immunförsvar ska hållas starkt. D-vitamin är verkligen bra till mycket. Det är dock lite oroande, att undersökningar visar att ca hälften av svenskarna har D-vitaminbrist.
Forskningen visar att D-vitaminer, utöver att spela en roll för makrofagers förmåga att bekämpa bakterier, är avgörande för att aktivera de T-celler som spelar en central roll i kroppens förmåga att bekämpa särskilt farliga infektioner.
Gamla, välkända produkter, som stimulerar immunförsvaret är produkter med Echinacea (Röd Solhatt), som hjälper till att öka de vita blodkropparnas aktivitetsnivå. T ex EchinaGold, Bio.tox, Echinaforce m.fl. När det är resdags har jag ofta, både före, under och efter resan, använt Urte-pensil, som också innehåller Echinacea, men också många andra örter och rötter. T.ex. askblad, bockhornsklöver, propolis och brudört och tormentilrot. Urte-pensil är en sann stjärna på att förebygga och hjälpa till med att hålla virusinfek-tioner under kontroll.
Lider du av känsliga slemhinnor är en kur med lite extra A- vitaminer en bra idé, som både styrker slemhinn-or och immunförsvar. A-vitaminer hjälper vid både förkylning, inflammationer och kronisk nedsatthet av immunförsvaret.
C- vitamin är viktigt för immunsystemet. Det skyddar mot både bakterier, virus och andra oönskade mikroorganismer samt deras giftämnen. Det ökar antalet av vita blodkroppar och främjar bildandet av antikroppar. Bara 550 mg C-vitamin ökar blodets innehåll av den starka antioxidanten gluhaution med 50 %. Gluhathion har en avgörande betydelse för immunförsvarets effektivitet.

Kom ihåg barnen
Det kan verkligen vara en utmaning att få barn att ta vitaminer och oljor mm. då de ofta överhuvudtaget inte är mottagliga för argument, mutor, övertalning etc. De äter bara det de själva vill. Så det vill sig att man väljer en vitamintablett som de tycker om, t ex Omnimini, Vitamun till barn och Spektro Kids eller liknande.
Därtill kan tillsättas välsmakande oljekapslar, eventuellt med citurs, Eye Q chews eller BIOmega-3 Kids och Eskimo kids. Många barn föredrar också flytande olja.
Om det anses nödvändigt att stärka barnets immunförsvar med mer än det ovannämnda, rekommenderar jag ofta att man tillsätter Bio-Strath, som finns i flytande smak neutral form. Har barnet en förkylning, kan du lugnt dubbla angiven dos under en kort tid.
Dessutom tycker jag att man kan lägga till en tugg-C med acerola, som smakar gott. Med ovannämnda hälsopaket kommer de flesta barn ta sig friska igenom julen, och håll samtidigt ett öga på maten och alla sötsaker.

Av Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.