Nerja Seniorer njuter av vintern i

Nerja Seniorer njuter av vintern i

För många människor är den svenska vintern väldigt påfrestande och de flesta drömmer sig iväg. Yrkesmänniskor och barnfamiljer kan oftast bara komma iväg någon vecka runt jul eller sportlov. De väljer då gärna något riktigt varmt och soligt på andra sidan jorden för att ladda batterierna maximalt.
För våra seniorer så ser dock situationen lättare ut.
De kan vara borta längre perioder men har inte någon önskan efter tropisk hetta utan ett bra liv och här finns de bästa alternativen betydligt närmare.
Vad som är det perfekta vintervistet är förstås väldigt olika beroende på läggning och intressen. Det finns ju äventyrare som reser jorden runt helt på egen hand inom den här gruppen också, men när många seniorer börjar titta efter möjligheten att komma bort från kyla och mörker så är det ofta dessa förutsättningar man tittar efter:
Paketlösning med resebyrå och statliga resegarantier så att man inte blir strandad någonstans om det händer något. Det gör det tryggt.
En pålitlig anordnare på plats som de kan få förtroende för. Kan man få referenser?
Finns det andra seniorer på plats så att man kan få lite umgänge?
Finns det hjälp att tillgå om något händer eller man blir sjuk?
Hur ser resmålet ut? Drömmen är oftast att hitta något lugnt, soligt och varmt ställe vid havet och som det inte tar för många timmar att flyga till.
En riktig levande stad, vackra omgivningar och möjlighet till intressanta kulturutflykt-er ger stort mervärde jämfört med någon turistort som enbart är inriktad på nöjesliv eller halvstängd på vintern.

I Nerja här på kusten finns alla dessa förutsättningar.

De som kan sin klimatologi, vet att inom det geografiska Europa, så finns det mest förmånliga vinterklimatet på en kort kuststräcka på östra Costa del Sol – Costa Tropical. Detta område ligger tillräckligt långt från Atlanten och skyddas av Sierra Nevada mot kalla nordan-
vindar. En normal vinterdag ligger tempera-turen på 18-19 grader i skuggan och i solen är
det svensk försommar.

Inom denna zon ligger den charmiga lilla staden Nerja som allmänt kallas för pärlan på Solkusten då den skiljer sig från allt annat. Det går t.o.m. utflyktsbussar från kryssningsfartygen till Nerja för att besöka den vackra lilla andalusiska staden vid havet som fortfarande består av vindlande små gator med vita hus, smide och blommor. Många blir förälskade i Nerja och återkommer år efter år.

Svenskt familjeföretag
Det svenska paret Eva och Magnus Wahlberg har verkat här i många år och byggt upp en verksamhet som blivit centrum för de svenskar som kommer ner och bor här under vintern. Deras företag Nerja Adventures, har både hotell och flera nybyggda lägenhetshus centralt i staden och de erbjuder månadspriser under vint-ern för de som vill bo i Nerja under en längre period. Detta boende är väldigt populärt och bör bokas tidigt.
Att ha ett svenskt värdpar är förstås tryggt om det händer något. De har t.ex. ett samarbete med Clínicas Rincón, en privatklinik i Nerja med mycket avancerad vård och en service som de som provat aldrig har upplevt i Sverige.
Det är också skönt att det känns familjärt och med hemkänsla på hotellet så att man inte bara hyr något och hamnar ensam någonstans. Det finns många positiva omdömen från tacksamma människor på hemsidan
www.hostalsanmiguel.com

Umgänge
I och med att det är hela lägenhetshus där det bor svenskar, och det finns takterrasser där folk samlas för att sola, så lär man känna varandra och en del börjar umgås. När de sedan återkommer nästa år så känner de redan en del. Värdparet ordnar också olika utflykter för de som är intresserade av att komma t.ex. till Alhambra eller till Gibraltar. För den som vill ha mer aktiviteter så finns det också en väldigt livaktig AHN-förening i Nerja (www.ahn-nerja.org) och där organiseras både träffar, vandringar, fester, petanca, bridge, golf etc.

Paketresor
För de som vill prova på att komma ner ett tag för att upptäcka Nerja så anordnar Nerja Adventures treveckors paketresor tillsammans med den svenska resebyrån Golftours. Dessa paketresor är väldigt efterfrågade och den här vintern så är allt slutsålt. I och med att en resebyrå står som ansvarig så ingår statliga resegarantier och all trygghet och bekvämlighet med flyg och transfer. Inom paketen så kan man välja om man vill bo på hotell eller i lägenhet. Att åka ner på det sättet är ofta en ingång till att sedan hyra en lägenhet för längre tid året efter.

Samarbete SPF
I ett antal år så har hotellet också haft samarbete med svenska SPF-föreningar. Antingen så bokar föreningen hotellet för en vecka som en del av sina reseaktiviteter eller så åker en del av medlemmarna tillsammans ner på en paketresa. Huvudsaken är ju att man får komma ner till sol och värme ett tag under vintern, känna lite trygghet och omtanke och leva ”la buena vida.”

Omdöme
”Sedan år 2006 har vi flytt vintern i Sverige och sökt oss till varmare och ljusare breddgrader, närmare bestämt till den fina lilla staden Nerja på solkusten i Spanien. De två senaste vintrarna har vi bott på Apartamentos San Miguel, ett lägenhetsannex till Hostal San Miguel, som drivs av det svenska paret Eva och Magnus Wahlberg.
Detta boende är mycket populärt och vi kan varmt rekommendera både boendet och Nerja som en plats att övervintra på. Lägenheterna är rena, fräscha och trivsamma, har bl a värmesystem, svensk TV-kanal, och trådlöst internet. Vi tycker det är ett tryggt och bekvämt boende, och värdparet Eva och Magnus är trevliga, lyhörda och hjälpsamma om man har frågor och önskemål av skilda slag. Lägenhetsannexet ligger på bekvämt avstånd från affärer, restauranger, stränder och vandringsleder. Dessutom tycker vi att Nerja är en underbar liten stad med ett vinterklimat som passar oss utmärkt”.
Meta och Göte Brunnberg

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.