Ett äventyr
Det var en gång, för så börjar alla äventyr, en liten planet som svävade runt bland alla de andra planeterna i det stora kosmos. Den lilla planeten var väldigt stolt och glad för att den var en ganska ovanlig och en väldigt vacker planet. Dock kände den sig lite sorgsen ibland, då den inte verkade göra någon nytta. Detta ledde till att den lilla planeten vände sig till den stora skaparen och uttryckte en önskan om att tjäna just nytta för någonting. Med all dess skönhet så borde det ju finnas någonting den kunde göra. Den stora skaparen log och sa att det fanns en viktig uppgift för den lilla planeten. Den skulle befolkas med många olika sorter djur och en speciell ras som kallades människor. Dessa människor var huvudsakligen goda, men de hade också en problematisk sida, som kallades girighet. Den lilla planeten blev glad och var övertygad om, att med all dess skönhet skulle människornas lidelse, kallad girighet, snart tillintetgöras, när de såg hur vacker planeten var och vilket fint och underbart liv de kunde leva på den.
I början gick det för det mesta bra, men så tog girigheten över och människorna började missbrukade planetens alla gåvor å det grövsta. Detta sårade den lilla planeten som ibland blev ledsen och måste skaka sig och rensa sig, och hoppades att människorna på så sätt hade lärt sig utav de katastrofer som deras beteende hade resulterat i. Emellanåt hjälpte det lite, dock bara för att efter ett tag se att människornas girighet bli värre och värre. Till sist var den lilla planeten så nedbruten, sjuk och ödelagd av människornas förstörelse så att den var tvungen att skaka sig riktigt kraftigt för att kunna fortsätta sin resa tillsammans med alla de andra planeterna, för de var alla förbundna och beroende av varandra.
Då detta är en saga, är det ett lyckligt slut, för alla sagor slutar lyckligt. Så efter den sista stora rensningen förstod äntligen människorna att, för att kunna fortsätta leva på den vackra planeten så måste alla ta hänsyn till och respektera varandra och planeten. De lärde sig det ganska snabbt. Planeten återhämtade sig och återfick sin skönhet och hälsa, och delade med glädje med sig av allt till människorna som de behövde. På så sätt levde både människorna, djuren och planeten Jorden lyckliga i alla sina dagar.

Kärnkraftsutsläpp
I skrivande stund är vi mitt i alla jordens skakning-ar. En enorm jordbävning har drabbat Japan och hela världen väntar med spänd fruktan och med andan i halsen på, om huruvida de skadade kärnkraftverken kan räddas innan det sker ett större kärnkraftutsläpp, som kan komma att drabba hela planeten.
När en reaktor drabbas av härdsmälta kan det orsaka explosioner som kan sprida radioaktivt jod och andra cancerframkallande ämnen i atmosfären. På så sätt riskerar man att andas in radioaktivt jod i lungorna. Radioaktivt jod kan också kontaminera luften, bostäderna, djuren, vattnet samt maten, och leda till en katastrofal förgiftning i hela kroppen.
Vid en sådan förgiftning sker nästan allt upptag av radioaktivt jod genom tyreoidea, vår sköldkört-el, som allvarligt skadas med en kraftigt ökad risk för bl.a. olika cancerformer.

Jod
Vanligt jod är ett mycket viktigt ämne. Det är nödvändigt för att sköldkörteln ska kunna producera hormoner. Majoriteten av den jod vi har i kropp-en, kommer från maten vi äter.
Om radioaktivt jod frigörs i luften efter kärnkraftsutsläpp, andas vi in det i lungorna där sköldkört-eln snabbt absorberar det och skadas. Vanligt jod kan troligtvis blockera radioaktivt jod från att tas upp i sköldkörteln och kan på så sätt hjälpa till att neutralisera skadan på sköldkörteln. Men man kan inte räkna med att det ger 100 % skydd mot radioaktivt jod.
Man bör bara vara medveten om att jod bara skyddar sköldkörteln och inte andra delar av
kroppen mot radioaktiv stålning.
Det har vid flera tillfällen skett hamsting av jod, men jag måste poängtera att man måste vara försiktig med att inte överdosera jod, för höga doser jod kan hämma sköldkörtelns funktion. Det kan vara farligt att ta utan eller med för lite vägledning. Överdosering kan leda till sjukdom och i värsta fall död. Akta dig om du är överkänslig mot jod. Andra överdoseringsproblem kan vara jod-akne, nässelutslag, förstoppning i mage/ tarmsystem och bindvävsinflammationer. Personligen tar jag inte jodtillskott såvida jag inte vet att det är radioaktivt nedfall i området där jag befinner mig, men jag ser till att ha det hemma i alla fall. Var noga med bäst-före-datumet, jodtabletter kan bli gamla inom några få år.
Jod är ett livsviktigt spårämne. Det är avgörande för vår ämnesomsättning och skyddar sköldkört-eln mot radioaktivt jod och det verkar desinficer-ande. Varje vuxen har mellan 20 till 50 mcg. jod i sig. Av det finns 2/3 delar i sköldkörteln, resten cirkulerar i blodet och i andra celler.
Vi har, som vuxna, generellt behov av ca 150 mcg. jod per dag. En medicinsk dosering kan vara upp till 1 000 mcg. dagligen, men bör intas under noggrann kontroll.
Kroppen har mycket lätt för att ta upp jod, men processen är beroende av att man har tillräckligt av zink och koppar. Upptaget av jod kan hämmas av ämnen som finns i kål, råa sojabönor,
jordnötter, valnötter och i bakteriellt förorenat dricksvatten.

Förebyggande kost
Jod förekommer i stora delar av vår kost, i t ex havssalt, alger (inte Nori), tång, äggula och skaldjur och så finns det små mängder i mjölkprodukter och grönsaker. Kom också ihåg det bruna riset. Ät gärna ordentligt med alger, som har egenskapen att den, utöver att innehålla jod, har en utrensande funktion av andra radioaktiva ämnen i kroppen. Japanerna älskar deras misosoppa, så det kan kanske hjälpa dem lite under den aktuella katastrofen. Vi andra kanske ska prova att vänja oss vid denna speciella smak. Miso är rik på B-vitaminer och bra för avgiftning av strålning. Ät också tillräckligt med fullkornsprodukter. Det höga fiberinnehållet, binder toxiner och minskar transittiden i tarmsystemet. Ät gärna bovete i alla dess former, det kan användas som ris, hela och kokta, och stekt med lök, MUMS!, som gröt med lite äppelmos, och slutligen är det fantastiskt i pannkakor. Det innehåller rutin och skyddar mot strålning – och så är det relativt billigt. Vete- och korn stärker cellerna, transporterar syre, hjälper till att avgifta blodet och levern, och verkar neutralisera giftämnen.
Andra nyttiga livsmedel är gurkmeja, som event-uellt kan hjälpa till att skydda strålskadad hud. Djurförsök visar att Ginkgo Biloba möjligtvis kan hjälpa mot strålbehandlingsskador. Aloe Vera antas också hjälpa mot radioaktiva strålars skadliga verkan på huden.

Kosttillskott
Jag är väldigt uppmärksam på den aktuella faran och hur jag kan stärka min kropp för att motstå och i viss utsträckning avvärja radioaktiv strålning.
Vi utsätts alla för föroreningar i vår vardag, av strålning av olika slag och intensitet på både jobbet, i diverse transportmedel och i hemmet. Det gäller allt från elektromagnetisk strålning från mobiltelefoner, datorer, tv-apparater, mikrovågsugnar, högtalare och andra elektroniska installationer till solen, för att inte tala om flygning etc. etc. Så en ”antistrålningskur” är nog bara bra för de flesta av oss.
Vi kan, i viss mån, skydda oss mot den dagliga strålningen både genom kost och kosttillskott, men när det plötsligt började handla om ovanligt stora strålningsdoser från kärnkraftverk, kom jag på att vi alla är på en liten ”självhjälps-” kurs, och att vi kan skydda oss lite, på ett sätt som passar var och en. Spirulina är min absoluta favorit. Det är en algart som är mycket lättsmält. Den innehåller massor av aminosyror – bland annat alla de essentiella som grundsubstans, och det är en riktigt bra källa för lättupptagligt B12. Samtidigt innehåller det stora mängder av klorofyll och massor av phytokemikalier. Spirulina är också rikt på GLA-fettsyror som hjälper till att göra huden och håret både starkare, mjukare och hjälper till att skapa mer lyster. Som en extra positiv sak ger den också näring till tarmfloran i form av lactobaccilus och bifidus. Spirulina sägs stimulera immunförsvaret och har en positiv effekt mot både virus och cancer. Samtidigt främjar ämnet kroppens förmåga att bilda nya blodceller. Det gäller för både människor och djur.
Spirulina innehåller ett polypeptid som heter phycocyanin och kinesiska forskare hävdar att phycocyanin reglerar produktionen av vita blodkroppar, också i fall då stamcellerna har skadats av strålning och andra gifter.
Spirulina har bland annat använts vid behandling av strålsjuka i Ryssland. Efter Tjernobylolyckan led många barn av strålförgiftning efter att de ätit grödor som grott i radioaktiv jord. Barnen led av anemi och andra hemska allergiska reaktioner och tvingades ligga på sjukhus, där man kunde mäta radioaktivitet i urinen. Med en daglig dos på 5 gram spirulina såg man en förbättring inom loppet av sex veckor. Långsamt upphörde de att utsöndra radioaktiva ämnen i urinen. Därför tror man att skadliga biverkningar av strålning kan reduceras av spirulina.
Rosmarin är en växt som det finns gott om här i Spanien. I två olika spanska studier har man funnit att växten Rosmarin har varit enastående vid försök att bekämpa skador i kroppen som uppkommit av strålning. Om det just var strålningen är jag inte säker på, men växten verkar stärkande och bidrar till en ökad livslust, så det kan vara en bra idé att använda den i matlagning och eventuellt också att ta rosmarin som tillskott. Den finns som torkad eller som extrakt.
Jag tycker att det är väldigt viktigt att man skyddar både sig själv och sina barn i så hög grad som möjligt, så utöver spirulina vill jag också nämna följande kosttillskott: Kalcium och magnesium, som skyddar mot strålning.
Japanerna har genom studier sett att också Q10 skyddar mot många kemikalier och mot strålning.
Vi kan också skydda oss mot det genom att äta E-vitaminer som hjälper kroppen att utnyttja syret bättre.
Ta B3, B5, B6 och hela B-vitaminkomplexet. Se till att får tillräckligt med C-vitaminer, selen, pollen och Gelé Royale.
Vikten av A-vitamin bör också nämnas, liksom lecitin och eventuellt vitlök.

Har du lust att gå in på djupet kring strålskador och hur de kan förebyggas?
Själv har jag speciellt använt mig av:
www.bt.cdc.gov, www.lef.org, www.naturalnews.com, www.beforeitsnews.com, www.helsenyt.com, Henrik Dilling: Lev sundt med vitaminer og mineraler.
Låt oss hoppas på ett lyckligt slut som jag inledningsvis nämnde i sagan.

Av Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.