Slipp förkalkningar/ blodproppar – Förebygg idag, var frisk i morgon

Slipp förkalkningar/ blodproppar - Förebygg idag, var frisk i morgon

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email


Lecitin (som kapslar eller granulat) finns att köpa hos Vitamina i Centro Idea.

Den mänskliga organismens funktioner börjar avta i 30 års åldern, men denna långsamt framåtskridande process kan bromsas och jämnas ut över tiden med olika metoder: viktigt är en korrekt och balanserad kost och ökade intellektuella/ tankemässiga utmaningar.

Vad kan man göra konkret?
Det finns gott om goda råd: begränsa så långt som möjligt intag av alkohol och tobak, ta endast medicin när det är nödvändigt, försök att ”anpassa” dig till stress-ade situationer, och det viktigaste: se till att dagligen få i dig rätt mängd av samtliga näringsämnen: proteiner, kolhydrater, fetter (först och främst vegetabiliska), vitamin-er, mineraler, fibrer, jästceller och fleromättade fosforlipider.
De fleromättade fosforlipiderna finns naturligt i sojabönor, fullkornsmjöl och oraffinerade oljor och de utgör en viktig del i en diet som syftar till att säkerställa organismens fulla förmåga. Men här finns samtidigt den ömma punkten. Näringsforskare har nämligen konstaterat att tillförseln av fleromättade fosforlipider i den dagliga kosten har minskat under de senaste 50 åren. Därför har den moderna människan ett tydligt behov av ett kosttillskott som tillför de nödvändiga mängderna av fleromättade fosforlipider.
Lecitin, finns som kapslar och som granulat, är ett sådant kosttillskott och framställs av det renaste sojalecitin. Sojalecitin är ett ämne som inom ramarna för en välbalan-serad kost nämnvärt bidrar till vår hälsa och vårt välbefinnande. Fosforlipiderna i Lecitinkapslar och -granulat utgör en viktig del för många av organismens strukturer och funktioner. De främjar nämlig-en syntesen av ”lipoproteinerna” HDL. dvs. de specifika biokemiska ämnena som samlar upp kolesterolöverskott i blodet och transporterar det vidare för nedbrytning; på grund av denna funktion kallas de fleromättade fosforlipiderna också ”kolesterolstädare”. Kontroll av kolesterol och triglyceriderna i blodet bidrar också till att skydda hjärta och kretslopp, varför ett tillskott av Lecitin i kosten har en betydande fördel. Näringsämnena i Lecitin hjälper dessutom hjärnan (som för den delen är uppbyggd av fosforlipider) när den är ”trött”, lider av bristande koncentrationsförmåga eller när uppmärksam-heten tryter.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco