Japansk pepparmynta – en hjälp från naturens folkmedicin

Japansk pepparmynta – en hjälp från naturens folkmedicin

Det är toppen av de färska, blommande pepparmyntsplantorna som utgör grunden för den japanska pepparmyntsserien. Produkternas kvalitet är direkt beroende av odlarnas jordbruksförhållanden, klimatet och skördemetoder. Produkterna är framställda av den japanska pepparmyntan eftersom växten växer under ideala förhållanden i mineralrik, vulkanisk jord, med en ovanligt hög halt av naturligt mentol, mineraler m.m. De positiva effekterna av dessa ämnen har alltid använts på bred front inom folkmedicin.
Japansk pepparmyntolja bör alltid finnas
i husapoteket, då det är en så enkel och snabb väg till behandling av många av vardagens mindre olägenheter och krämpor. Japansk pepparmyntsolja finns även som kräm, tabletter, kapslar och pulver, som i många fall gör doseringen lättare och säkrar att preparatet verkar mer direkt på en bestämd åkomma.
Oljan är utmärkt för muskelvärk, ledsmärtor, ömhet och infiltrationer. Den smörjes på det smärtande området av kroppen och omedel-bart känns en lindrande och värmande effekt. Den kan användas i samband med sportskador och infiltrationer/ömhet, som har uppstått som resultat av en dålig arbetsställning och liknande. Några droppar pepparmyntsolja på huvudkudden håller dessutom myggen borta om natten. Japansk pepparmyntsolja hjälper även mot täppta näsor och andra vardagliga förkylningssymptom. För halsen går det utmärkt att gurgla med oljan och den tar dessutom bort dålig andedräkt, en del använder den även för att skapa fri
passage i luftvägarna.
Pepparmynta är också känt för sin positiva effekt på matsmältningsorganen. Därför rekommenderas kapslar eller tabletter vid uppblåsthet, mullrande mage eller irriterad tjocktarm. Japansk pepparmynta i pulverform har under årens lopp använts av många som ett stimulerande och cirkulationsstärkande medel – även oro i benen (nattkramper) kan ofta behandlas med framgång.

De japanska pepparmyntaprodukterna säljs hos Vitamina i Centro Idea.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.