Spansk kampanj mot tandlossning

Clinica Dental Sueca deltar i spansk kampanj mot tandlossning som spanska tandläkarförbundet och SEPA(specialistförbundet inom periodontit o implantat) anordnar. Kampanjen pågår mellan 16 och 31 januari 2012 och är gratis för patienten. Ett problem med tandlossning är att den kan beskrivas som en så kallad tyst sjukdom som smyger sig på. Ju tidigare man kan upptäcka problem med tandlossning desto större chans att sätta in tidiga åtgärder och få behålla friska tänder livet ut.
9 av 10 vuxna uppvisar tecken på tandköttsproblem.
Karies och parodontala sjukdomar har enligt Världshälsoorganisationen (WHO) en avsevärd inverkan på hälsotillståndet i världen. I Europa uppvisar merparten av den vuxna befolkningen i åldern 35 – 44 år tecken på gingivala blödningar. 10 – 15% av denna grupp lider dessutom av mer allvarliga tillstånd med djupa, parodontala fickor (mer än 6 mm).
Internationella studier visar att utvecklingen av parondontala sjukdomar, däribland gingivala blödningar och infektioner, bland annat kan associeras till dålig munhygien, rökning, alkohol, stress och vissa allmänna sjukdomar.
Den mildaste formen av sjukdomen, gingivit, som visar sig genom blödande och svullet tandkött, är dock ett reversibelt tillstånd som kan förbättras genom bättre munhygien.
Om inflammationen i tandköttet får fortsätta släpper tandköttskanten från tanden och då uppkommer en fördjupad tandköttsficka mellan tanden och tandköttet. I denna ficka växer bakterierna ner med risk att även käkbenet närmast tanden förstörs. Om man inte får kontroll över bakteriebeläggningarna går sjukdomen långsamt djupare och djupare. När det går så långt att tanden förlorar sitt fäste i käkbenet går tanden inte längre att rädda.
Därför är det viktigt att Du regelbundet besöker en tandläkare för att kontrollera hur just Ditt tandkött/tandköttsfickor och tänder mår.

Clínica Dental Sueca, +34 952 58 35 95, www.clinica-dental-sueca.com.
 

Av Clínica Dental Sueca

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.