Costa Biz november 2012

Jessica Holmberg – kustens nya distributör av Herbalife
Pigg, frisk och alert, det är Jessica Holmberg som sedan augusti arbetar som oberoende distributör av Herbalife på Costa del Sol, efter att tidigare varit oberoende distributör i Sverige.
Jessica själv är sedan en längre tid en trogen användare Herbalife då hon inom flera områden märkt förbättring i välmående och välbefinnande. ”Innan jag började använda Herbalife hade jag sömproblem och var alltid trött, men sedan jag började med deras kosttillskott och Formula 1 shake vaknar jag utsövd. På köpet får jag även en bra viktkontroll. Det är dessutom lätt att kombinera produkterna med min vardagliga kost, t ex middagen tillsammans med familjen. Eftersom jag tror på produkterna, då de fungerar för mig, har jag även valt att arbeta som oberoende distributör för Herbalife”, förklarar Jessica.
Som oberoende distributör säljer Jessica produkter ur Herbalifes sortiment på Costa del Sol. Alla produkter är noga vetenskapligt testade och i sortimentet ingår ett fullskaligt utbud kosttillskott och vitaminer, måltidsersättningar och träningstillskott (bl.a. sponsrar Herbalife FC Barcelona). En nyhet är att Herbalife även erbjuder skönhetsprodukter; ansiktsvård, kroppsvård och hårvård, utan sulfater och parabener.
Som Herbalife oberoende distributör arbetar Jessicas fritt under eget ansvar och precis så lite eller mycket hon själv vill, samt under vilka tider hon vill och hon är sin egen chef.
Alla som väljer att arbeta som oberoende distributörer för Herbalife erbjuds ett introduktionsmöte, egen mentor, informationsmaterial samt ett startkit med produkter, vilket är allt som behövs för att framgångsrikt möta marknaden. Och vem kan bli oberoende distributör? – Jo alla som är glada, pigga och entusiastiska.
Vill du veta mer om Herbalifes produkter, eller om att arbeta som oberoende distributör, tveka inte! Kontakta Jessica Holmberg på tel. +34 666 337 349 eller per e-mail: jess_herbalife@hotmail.se.

 

Ucan2 España – är du deras drömsäljare?
Ucan2 España öppnade för två år sedan upp portarna till sina lokaler i Puerto Banús. De är en av Norges största förhandlare inom mobil och bredband och levererar mer än 20 000 ny mobilavtal och förvaltar över 30 000 kunder om året. De har avdelningskontor i bl.a. Oslo, Drammen, Trondheim, Bergen och Marbella.
I de ljusa, moderna lokaler i Marbella välkomnar Ucan2 nu nya medarbetare, svenskar och norrmän, som kommer att arbeta mot den norska marknaden med försäljning av varumärket NetCom (Telia Sonera).
”Är du morgonpigg, stabil, har ett ungt hjärta och en vuxen arbetsprofil är det dig vi söker. Vår drömsäljare är den som alltid vill ligga på topp och som är pengamotiverad” säger Atle Severinsen på Ucan2 España och fortsätter: ”Vi har skandinaviska arbetstider och skandinavisk mentalitet här på kontoret. Stämningen är god och energiskt och vi hjälper alltid varandra om det skulle uppstå frågor. Det är också viktigt för mig som chef, och för alla medarbetare, att vi är ett sammansvetsat team som har roligt tillsammans”.
I dessa kristider är det naturligtvist många som har funderingar om lönen. Hos Ucan2 España kan du räkna med att tjäna motsvarande vad du skulle göra i Norge. Här börjar du med en startlön som när du kommit in i arbetet övergår i ren provision och Atle uppskattar att så många som 70 % lyckas tjäna riktigt mycket och säger att det inte finns någon gräns för hur mycket man kan tjäna.
Känner du igen dig i personbeskrivningen ovan och tror att du skulle passa säljteamet på Ucan2 España? Skicka då din ansökan med CV till: jobb@uc2b.no. Vill du ha mer information är du välkommen att ringa: +34 952 815 153.

 

Henrik Andersen ansluter sig till Norrbom-teamet
Under de senaste tre åren har Henrik Andersen och Norrbom Marketing haft ett nära samarbete i och med marknadsföringen av Evenhusets evenemang och konserter på Costa del Sol, och från och med den 1 november utvecklas samarbetet ytterligare när Henrik tillträder sin nya roll som säljare och koordinator för Norrbom Marketings säljteam.
”Det har varit spännande att testa vingarna med att vara konsertarrangör, men jag måste erkänna att mitt hjärta brinner för den skandinaviska medievärlden här på kusten, inom vilket jag varit aktiv i nästan 12 år. Jag ser verkligen fram emot att komma igång igen”, säger Henrik, som kommer att bidra med nya idéer och initiativ till företaget, som utöver månadsmagasinen En Sueco, La Danesa och Det Norske Magasinet också har en hektiskt grafisk avdelning som producerar i stort sett alla sorters trycksaker. ”Varje gång som jag har besökt Norrbom Marketing under de senaste tre åren har jag haft det lite som en cirkushäst, som luktar på sågspånen, så när jag fick höra att Martin och Helle sökte efter en erfaren säljare, som samtidigt har kompetens att koordinera arbetet inom avdelningen dröjde det inte länge innan jag kontaktade dem”.
Vi hälsar Henrik välkommen ombord!

 

Liberty Seguros fortsätter med bra erbjudanden
Liberty Seguros, ett av världens största försäkringsbolag med fler än 150 000 internationella kunder i Spanien, har för tillfället en kampanj var man när man tecknar en kasko- eller hemförsäkring får 50 euro tillbaka. Erbjudandet gäller vid nytecknande av kakso- eller hemförsäkring som överstiger 450 euro respektive 250 euro, om man väljer att betala sin försäkring hos Liberty Seguros via autogiro. Erbjudandet innebär att Liberty Seguros sätter in 50 euro på kundens konto så snart försäkringen är betald och gäller till och med den 31 december.
En av orsakerna till att Liberty Seguros är förstahandsvalet för utländska medborgare i Spanien är alla de bra erbjudanden som försäkringsbolaget alltid erbjuder, samt den personliga kundservicen på engelska.
För ytterligare information om Liberty Seguros breda utbud av olika försäkringar, samt var du hittar din närmaste försäkringsagent, ring: 902 255 258 eller besök deras hemsida: www.libertyexpatriates.es.

 

Clínica Dental Medic och parodontologi
På den populära tandvårdskliniken, strax intill Corte Inglés i Puerto Banús, fortsätter tyske Jörg Liebscher, tandläkare och specialiste inom parodontologi, att arbeta sida vid sida med svenska tandläkaren Bo Wallenborg. Med sin samlade kompetens har de ett brett utbud inom tandvård, även behandlingar som kräver specialistkunnande som t ex protetik, implantologi och oral kirurgi, och på patientsidan möter man både barn och vuxna .
På kliniken får Jörg Liebscher ofta frågan om vad parodontologi är, så han förklarar:
”Parodontologi är disciplinen av tändernas struktur, sjukdomar och vad som drabbar dem. Det innebär vävnaderna som omger tanden och som förankrar dem i käken, jag talar om tandköttet, käkbenet, roten och allt vad tanden är beroende av”.
Hos Clínica Dental Medic är man alltid noga med att uppmärksamma om det föreligger risk för problem och hur dessa kan förebyggas, eller om det har gått så långt att de kräver behandling så diskuteras det, med utgångspunkt i varje patients unika situation. T ex är de alltid noga med att informera patienten om att det med relativt lätta metoder, som noggrann tandborstning, går att få bort plack som ofta är orsaken till tandköttssjukdomar, som om de ej behandlas kan leda till tandlossning (parodontit).
Clínica Dental Medic erbjuder effektiva behandlingar som eliminerar inflammationer och som kan stoppa dessa tandköttssjukdomar, i de olika faserna med olika metoder, samt metoder som till och med få vävnaderna runtomkring att återuppbyggas. Med nya moderna tekniker kan Clínica Dental Medic idag även erbjuda behandlingar vari man räddar de drabbade tänderna istället för att ersätta dem med implantat.
För mer information och parodontologibehandlingar erbjuder Clínica Dental Medic personliga konsultationer på kliniken.

 

Förlängda öppettider hos Anni’s Vitalshop i EuroMarket, Mijas Costa
Efter flera förfrågningar från kunderna har Anni’s Vitalshop nu beslutat sig för att tillmötesgå önskningarna om längre öppettider. Därför har butiken i EuroMarket nu öppet på vardagar mellan kl. 10-18 och på lördagar mellan 10-14.
Här står Lone med sitt glada leende och sin trevliga personlighet redo att ta emot och vägleda dig. På fredagar är det Sami som gör sitt allra yttersta för att hjälpa dig. Både Lone och Sami talar skandinaviska och de behärskar även spanska och engelska, Sami är förövrigt från Finland.
I det stora hela är utbudet i butiken i EuroMarket det samma som i de övriga butikerna. Tyngdpunkten ligger på att ha ett brett sortiment inom kosttillskott, ekologiska matvaror och personlig vård. Anni’s Vitalshop, tidigare Helse- & Kulturcentret, såg dagens ljus redan i oktober 1990. I mars 1994 fick de sitt nuvarande namn och skapar idag en fyrklöver med butiker i Los Boliches, Nerja, Elviria och Euromarket. Innehavaren och grundaren Anni Dahms är fortfarande själv mycket aktiv och engagerad i tidens trender inom hälsa och livsstil. Varje månad kan du läsa hennes artiklar i En Sueco, La Danesa och Det Norske Magasinet.
Välkommen till Anni’s Vitalshop. Håll ögonen öppna efter de fantastiska erbjudandena som väntar dig varje månad!

 Kiropraktor, nu 25-års jubilar

Vi har alla våra små skavanker, stora som små. En Panodil kan dessvärre inte alltid kurera smärtan långsiktligt. Smärtan lindras under kortare perioder, men så kommer den tillbaka igen. Smärta kan skapa irritation och besvär i vardagen, som hos en del kan drabba både arbete och socialt liv. Nu finns det som tur är en lösning tack vare en duktig behandlare som Mogens Dahl.
Han var den första kiropraktorn i Andalusien och nu firar han 25-års jubileum. Kliniken Centro Quiropráctico har haft 25 framgångsrika år i Fuengirola och hela 60 procent av patienterna är spanjorer. När Mogens Dahl etablerade kliniken räknade han med att patientgruppen i huvudsak skulle komma att bestå av skandinaver och engelskmän, men ryktet om den nya behandlingsformen spreds sakta och säkert från mun till mun. Idag reser patienterna långväga för att få behandling hos Mogens Dahl, som under åren avancerat inom kiropraktiken. ”Människor kan inte gå in, men de kan gå ut”, berättar Dahl.
Mogens Dahl kom till Spanien 1987. Han var 35 år och hade gnistan och personligheten som krävdes för att slå igenom på en helt ny marknad. Och det må man säga den erfarna kiropraktorn verkligen lyckats med.
Mogens Dahl firar 25-års jubileum som kiropraktor i Spanien, samt 30-års jubileum som kiropraktor, den 24 november. Jubileet äger rum på kliniken i Fuengirola med öppet hus mellan kl. 12.00–15.00.

 

4D-teknologi från Dan Optica
Dan Optica i Fuengirola kan nu erbjuda en revolutionerande nyhet inom progressiva glas vilken innebär att användare av glas med glidande övergång nu kan se alla vinklar och fokusera utan problem, samt undvika balansproblem när de t ex går i trappor. Med de nya glasen Varilux S 4D är det inte längre nödvändigt att kompromissa och välja mellan lite sämre syn eller en bättre balanskänsla.
Juana María Pérez, innehavare av optikerbutiken Dan Optica, berättar att de nya progressiva glasen har många fördelar. Fram tills nu har man fått acceptera vissa begränsningar, men Variluxglasen gör det möjligt att få en optimal syn utan att behöva kompromissa.
Det är företaget Essilor, ledande inom utvecklingen av progressiva glas, som står bakom Varilux S 4D. Glasen har utvecklats så att balansproblem, t ex när man går i trappor eller kliver över trottoarer, minimeras till att vara obetydliga. Samtidigt blir synfältet 50 % större än med andra progressiva glas på marknaden. Dessutom gör 4D-teknologin i kombination med Visioffice det möjligt att identifiera användarens dominerande öga, en unik visuell upplevelse och synskärpa som samtidigt ökar användarens reaktionshastighet.
Juana rekommenderar att man uppsöker en optiker så snart man upplever att synen har försämrats, t ex vid ”ålderssynthet”, även kallat presbyopi. Synen har stor betydelse för livskvaliteten och därför bör man reagera och agera så snart man upplever att synen har försämrats eller förändrats.
Ring till Dan Optica på: 952 58 39 10 för ytterligare information.

 

Gunnel’s Fashion presenterar vinterns trender
Det var den 11:e oktober som Gunnel’s Fashion återigen bjöd in till modevisning på MC Café i Marbella. Efter succén i våras var det många som var intresserade och det var trångt mellan borden med lunchgäster, som alla kommit för att inspireras och för att få en förhandstitt på vad den industri-chica boutiquen hänger fram på galgarna nu till vintern.
I årets vinterkollektion presenterade Gunnel’s Fashion bl.a. plagg i mjuk ull från märket Cecilia Prado, en brasiliansk stickdesigner, som med mönster och färger ger Missoni en match samt kompletterar klänningar och toppar med sjalar, benvärmare och matchande baskrar.
Besökarna bjöds även på en tjuvtitt på vinterns långärmade klänningar, från bl.a. Charlie Joe, kombinerade med Jott puffet jackor och Gunnel’s Zuecos egna populära träskoboots, som ihop skapar den moderiktiga klassiska vintersiluetten.
Självklart hänger även byxor på galgarna hos Gunnel’s Fashion. Smakprov visades av de mycket populära Deha byxorna i olika stilar som inspiration till vinterns trendigaste klädeskombinationer. Tidsriktigt syntes även den tajta skinnbyxan som är tillbaka och ger en sexig rock-chic-stil och som passar utmärkt med retropunk-oversize tröjorna från Wildfox med mönster av stjärnor och hjärtan, som under hösten har setts på kändisar som Selena Gomez och Miley Cyrus.
Efter modevisningen gavs tillfälle för alla besökare och lunchgäster att inhandla det allra senaste från Gunnel’s Fashion i den tillfälligt uppställda butiken intill restaurangens entré och intresset var stort.
Var du inte på plats? Misströsta inte! Alla kläder, väskor och accessoarer som visades på MC Café finns att köpa hos Gunnel’s Fashion, där du även finner mer och får massor av inspiration till den rätta vinterlooken.
Du hittar Gunnel’s Fashion på: C/Dublin 21,Pol.Ind. San Pedro de Alcantara, tel. 952 78 56 02.

 

Dental Marbella
Tandläkarkliniken Dental Marbella har funnits på kusten i 12 år och har under åren byggt upp en bred internationell och trogen kundkrets, många patienter kommer ända från USA och England för behandlingar. Klinikens ägare, svenskfödde Sorin Cristea, även framgångsrik tandläkare i Tyskland och Dubai, och är känd för sin expertis, som han hämtar från regelbundna kurser och kongresser, samt sina högkvalitativa, moderna och innovativa behandlingar.
Dental Marbella arbetar alltid med den senaste tekniken, vilket ger bättre resultat och bekvämare behandlingsformer. Kliniken erbjuder det senaste inom käkortopedi, lingualteknik (för den som önskar osynliga brackets), datorstyrd implantatbehandling med Nobel Guide, Zoom blekning, Invisalign och Restylane (för den som vill fylla ut de fina linjerna runt munnen). De genomför även effektiva laserbehandlingar i samband med mindre operationer, cystor, tandköttsproblem m.m. Dental Marbella erbjuder naturligtvist även allmäntandvård och akuttandvård.
För den som känner nervositet och oro erbjuds den senaste formen av lustgas, som också är den säkraste då den inköpes färdigblandad och inte går att feldosera.
Dental Marbella skiljer sig från många andra tandläkarkliniker i och med sina moderna arbetssätt och sin stora fokus på kvaliteten. De ger upp till hela 10 års garanti på en del behandlingar, behandlingar som vanligtvist bara har 2 års garanti, och ofta besöks kliniken av patienter som önskar korrigera andra klinikers misstag.
Tandläkare Sorin Cristea betonar vikten av tid för varje enskild patient för att uppfylla de kvalitetskrav som kliniken har. Hans arbete genomsyras av perfektionism och kvalitet och han ger varje patient den tid som denne kräver. Här satsas inte på att hinna med ett stort antal kunder, här ska patienten få ett perfekt och hållbart resultat och alla behandlingar sker i nystädade lokaler med nya verktyg för att minimera risken av kontamination. Läs mer på: www.dentalmarbella.com.

 

Konst och kaffe i trevlig omgivning
Café Academia Picasso introducerar ett helt nytt koncept var alla kreativa själar kan träffas över en kopp kaffe samtidigt som de får ge uttryck för sina konstnärliga talanger på caféets uppställda dukar. Caféet ligger centralt i Fuengirola, på Calle Miguel de Unamuno, precis bredvid dansskolan Fama. Även om caféet ligger centralt rådet det där ett lugn som inte kan upplevas på många andra platser och det är endast caféets musik och pratet kring borden och dukarna som bryter stillheten.
Det är svenska Tomas Eklund och spanska Elvira Cañellas som står bakom idén med caféet där konstnärer kan mötas i lugn och ro. ”Vi vet att många skandinaver har en stor förkärlek till att måla, men ofta gör de det i deras egna hem. Hos oss kan man mötas, få undervisning och samtidigt vara social med andra konstälskare. Vi erbjuder undervisning för både barn och vuxna på alla nivåer. Ett månadsabonnemang inkluderar två timmar två gånger i veckan och kostar 45 euro för vuxna och 35 euro för barn”, berättar Tomas och Elvira. Café Academia Picasso har även många kunskapsböcker för dem som bara vill njuta av en kopp kaffe utan att delta i undervisningen. Olika konstnärer får ställa ut i caféet. För stunden är det Oscar Prieto Gómez från Madrid och Juan Navarro från Málaga som ställer ut men Elvira hoppas även på att fotografer och andra konstnärer ska hitta vägen till caféet.
Besök Café Academia Picasso på Calle Miguel de Unamuno 5 eller ring för mer information, tel. 669 735 704 eller 951 135 252.

 

Clínica Dental Noruega tackar
Clínica Dental Noruega firade 10-års jubileum den 5 oktober. Tandläkarklinikens innehavare, Catharina och Per Hvid-Hansen, bjöd på vin och tilltugg samt en fotoutställning med bilder av Fuengirola förr och nu. ”Vi vill tacka alla er som kom och gratulerade oss. Det var fullt med folk hela dagen och vi hade så trevligt”, säger Catharina.

 

Unioptica flyttar och expanderar
I hela 13 år har glasögonbutiken Unioptica legat på Avenida de Mijas i Fuengirola. I år möter butiken nya tider då ägaren och optikern Claus Bentkjær tar med sig personalen och glasögonen till större lokaler på Avenida Jesús Santos Reín. De nya lokalerna är de som dekorationsbutiken B&B huserat i fram tills nyligen. Här väntar massor av nyheter. Kunderna kan förbereda sig på en mycket öppen, överskådlig och ljus butik, och ingen behöver glasögon för att hitta då den är centralt belägen på en av Fuengirolas huvudgator.
Orsaken till flytten är att Unioptika ska få större lokaler samt att det inte varit optimalt att ha butiken på två viningar. Claus Bentkjær har länge velat ha ett läge där mycket människor rör sig, och medan Avenida de Mijas är ”det spanska hörnet”, är Avenida Jesús Santos Reín mycket mer internationellt. ”Spanjorerna utgör inte vår största kundgrupp”, säger optikern.
”En butik på 260 m2 var egentligen inte nödvändigt, men å andra sidan får jag aldrig tillfälle att leta efter någonting annat”, berättar Claus Bentkjær, som på sikt kommer expandera Unioptica med andra aktiviteter eller mer personal. Planen just nu är att anställa ytterligare en optiker.
”Alla som flyttat vet att det inte är så roligt när man befinner sig mitt i det. Men denna flytt innebär en mycket positiv förändring för oss alla. Vi flyttar till någonting som är bättre, större och som ligger rätt. En frisk fläkt”, säger den danska optikern, som tillsammans med sin fru, Benedikte Schmidt, och medarbetarna, Leif Metzger och Antonio Heras, utgör ramarna för butiken.
Claus Bentkjær räknar med att lokalerna kommer att stå helt färdiga inom en månad så att Unioptica kan genomföra den slutgiltiga flytten i december. ”Håll ögon och öron öppna, för när tiden är inne kommer ni bjudas in till en stor fest”, säger Claus Bentkjær.
Unioptica vill uppmärksamma alla på att de behåller samma telefonnummer och mailadress.

 

Box-TV bjuder på fler nyheter
TD Sat & Sounds samarbete med det danska företaget Danelca har gjort stor succé och nu kan Box-TV fås på hela kusten. Orsaken bakom succén är systemets höga kvalitet och 99 procent av alla kunder fortsätter när årsabonnemanget ska förlängas. ”Vi har haft kunder som har varit tveksamma till att förskottsbetala ett helt år, men orsaken till det är att vi som företag måste följa reglerna och förskottsbetala våra leverantörer i de skandinaviska länderna”, förklarar Tomas.
Box-TV är ett system som hela tiden utvecklas och till hösten och vintern bjuder de på många nyheter. En av dessa är ”Catch up-systemet”, som registrerar sändningar sju dagar bakåt, så att man aldrig missar sitt favoritprogram. Dessutom lanserar de snart extra kanaler, demokanaler samt filmkanaler. En kommande nyhet är även det populära VOD – Video on Demand, var man kan välja mellan 40 olika filmer.
Tomas från TD Sat & Sound förklarar att Box-TV har utvecklats till att bli ett stabilare system som visar TV-kanaler i bästa kvalitet: ”Det första året efter lanseringen av Box-TV på kusten hade vi lite problem med signalen som kom från en TV-central i Danmark, som var i förbindelse med Málaga. Nu har vi flera redundantlinjer, så om signalen från en linje bryts övertas den av en annan utan att mottagaren märker någon skillnad”.
TD Sat & Sound lägger även mycket vikt på servicen och har tekniker som kör i området så att kunderna alltid kan få hjälp om det skulle behövas. För ytterligare information om Box-TV se: www.box-tv.dk eller ring: 606 661 344.

 

Marbella Classic Golf – klassiskt handplockat sortiment
Letar du efter en golfshop som har den där klassiska touchen så har du kommit rätt. Marbella Classic Golf öppnade för 17 år sedan som ett familjeföretag av familjen Lindberg, då med fokus på främst golfutrustning, och framgång var ett faktum. Fem år senare övertog Eva Gardiner butiksdriften och under hennes vingar breddades butikens klädeskoncept, medan golfutrustningsdelen minskade, och succén fortsatte.
Nu, 12 år senare, har butiken har återgått till familjen Lindberg och ni som var kunder i butiken redan innan Eva Gardiners tid känner igen Ewa Lindberg som idag arbetar här tillsammans med de två anställda Nina och Pam. Dessa tre glada damer utgör ett väl sammansvetsat team med lång erfarenhet, god kunskap och en service som många drömmer om.
Utifrån sett är Marbella Classic Golf ganska blygsam, men låt inte det yttre lura dig. Innanför dörrarna möts du av ett brett utbud med noga utvalt sortiment, handplockat av Ewa, Nina och Pam, och deras varierande stilar skapar ett imponerande urval med någonting för alla. På galgarna och hyllorna går att finna allt från vardagsplagg och skor till det mest exklusiva för både kvinnor och män, och bland märkena kan bland annat nämnas kända namn som Masters, Daily, Röhnisch, Nike, Ecco, Glenmuir, MDC, Ping, FootJoy med flera.
Någonting som har visat sig mycket populärt hos både nya och trogna kunder är de olika mingelevenemangen som Marbella Classic Golf arrangerar, så varför inte ta en sväng förbi butiken och anmäl ditt intresse så kontaktas du när det är dags nästa gång.
Marbella Classic Golf är öppet mån-fre. kl. 10.00–14.00 och 16.30–19.00 samt lör. kl. 10.00–14.00.
Du hittar butiken på: Avda. Manolete i Nueva Andalucía, på vänster sida strax efter Centro Plaza när du kommer från Puerto Banús. www.marbellaclassicgolf.com.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.