Varför sova dåligt om natten?

Varför sova dåligt om natten?

En god nattsömn är känd för sina helande krafter. Hjärnan fungerar bättre, vi har mer energi och en mer positiv syn på livet, när vi vaknar på morgonen. Om du är en av dem som aldrig får de rekommenderade åtta timmarna av sömn, för att du antingen vaknar mitt i natten med smärtor i rygg och nacke, eller för att du inte ligger bekvämt i sängen, finns det enkla lösningar som verkligen kan göra skillnad.

Om du alltid kämpar med att få kudden att ligga rätt, så att du ligger bekvämt, kan det vara så att du behöver en kudde som ger mer stöd åt nacken. Det finns ett litet, men bra, urval av huvudkuddar som kan avhjälpa problemet. En kudde av skum lyfter ditt huvud så att du slipper obehag och smärta i nacken. Kuddar av dun eller fjäder är också en bra lösning, då de kan formas så att nacken får rätt stöd. Samtidigt har dessa kuddar normalt alltid ett överdrag av 100 % bomull, som i kombination med antingen dun eller fjädrar hjälper till med att reglera kroppstemperaturen så att du alltid har det svalt.

Ett annat alternativ är en kudde i minne skum. Tekniken är designad av NASA för att hjälpa astronauter med att motverka tyngdkraftacceleration vid hög fart på väg ut i rymden. Minne skum har hittat vägen in till många sovrum, då denna typ av huvudkudde, tillverkad i viskoelastiskt skum, formar sig efter huvud och nacke. Det betyder också att många tusentals människor, som har haft sömnproblem under många år, nu har fått en optimal lösning.

Minne skum kan även fås som bäddmadrass, som läggs ovanpå madrassen och ger en härlig mjuk känsla, samtidigt som den formar sig efter kroppen. Ryggraden hålls rak, så att man slipper ryggont, samtidigt som det inte skapar tryck på höfter och skuldror. Även blodomloppet fungerar bättre, man vaknar inte upp med trötta ben och fötter.

På grund av de höga sommartemperaturerna i Spanien rekommenderas det att använda en minne skum madrass på max 5 cm. Det beror på att kroppen sjunker ned i madrassen och om det är varmt kan man lätt börja svettas. Dessutom är det alltid bäst att använda sängkläder och lakan vävda av bomull, då det hjälper till att hålla kroppen sval.

Vill du veta mer om hur du kan få en bättre nattsömn, kontakta oss på tel. 952 197 577 eller info@yorkshirelinen.es, eller besök vår butik Yorkshire Linen i Mijas Costa.

Av Yorkshire Linen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.