Vår – Amoriner och kärlek i luften

Vår – Amoriner och kärlek i luften

Dela

Det går inte att komma ifrån att våren är den årstid när kärlek och sex blomstrar och speciellt frigörs.
På telefonmasten sitter duv-orna kuttrande, fyllda med kärlek, huvud mot huvud.
På mornarna väcks jag av fåglarna och deras vackra kvitter.
Min tik löper och uppvaktar ivrigt hanhundarna, som hon under normala omständigheter knappt kan tåla. Bina tömmer flitigt apelsinträdens blommor på nektar osv. I min butik kliver en känd, kvinnlig, spansk representant in genom dörren. Vi har känt varandra i 22 år och har blivit goda vänner, då vi har följt varandra genom glädje och sorg, som livet bjuder på. När jag ser henne förbereder jag mig på att ge henne en kram, prata lite och så se henne gå igen, då jag inte saknar några av företagets produkter för tillfället.
Dock låter hon mig inte slippa undan så lätt.
Hon är säljare ut i fingerspets-arna och säger att jag bör se de senaste nyheterna. Naturligtvis segrar nyfikenheten.
Hon visar mig cava blandat med älskogselixir, med en mycket vacker etikett. För dem som föredrar vitt vin, finns det också vitt vin blandat med älskogselixir. Hon visar mig ett kärlekste för dagligt bruk och en tablett, som bara ska intas en gång i veckan, som är framställd för både kvinnor och män.

På min fråga om hon och hennes man har provat det ler hon finurligt och säger ja. Jag frågar henne närmare för att få veta vad som hände. Hon skrattar med gnistrande ögon, medan hon med armarna, då jag inte pratar så bra spanska, visar mig, hur han hade dragit henne till sig. Det råder inga tvivel om att sex är en av de aktiviteter som får oss att känna oss väl till mods och glada.
Fnissande och leende pratar vi som två tonårsflickor och andra kunder i butiken smittas av våra skratt. Till slut har vi
riktigt roligt tillsammans alli-hop, vilket för mig bekräftar att det inte är så stor skillnad i uppfattningen av sexualitet och flirt, oavsett om du är en kvinna på 17 eller 95 år. Levan-de kvinnor har ingen ålder.
Oavsett ålder kan ett bra sexliv vara berikande för ett bra kärleksliv. Du kan själv göra en mängd saker för att hålla dig frisk, tilltalande och attraktiv.
Dålig hälsa, stress, energibrist, hormonella obalanser, färglös mat, impotens och vaginal torrhet är faktorer som kan reducera ens sexliv till att vara tråkigt eller obefintligt.

Kosten är, som alltid, en viktig ingrediens
Var lite impulsiv: tänd levande ljus, fyll fruktskålen och ha den nya cavan på kylning. Kärlek kan leda till sexuell samvaro, medan sexuell samvaro även kan hjälpa till och blåsa liv i kärleken, så att glöd blir eld.
Undvik alla former av snabbmat. De tar helt enkelt bort all sexuell lust. Jag blev en gång bjuden på pizza, som kördes hem till dörren. Efter det visste jag i alla fall vad jag inte ville och kvällen blev ingen hit.
För att upprätthålla din hälsa är det ett bra tips att skära ned på sockerintaget och stimulanser som kaffe, te, cigaretter och alkohol. Dessa stimulanser får dig att förlora den förnybara energin, så att du dåsar till i soffan och bara orkar titta på TV-nyheterna och sporten – lite tråkigt i längden, enligt mig.
Se till att äta så mycket ekologiskt som möjligt. Speciellt är det bra med raw food, frukt och sallader. Undvik mat med pesticider, de kan rubba ditt hormonsystem.
Ät rikligt med fet fisk. De är bra för hormonproduktionen och ett balanserat hormonsystem. Lider du av vaginal torrhet kan det även bidra till att minska denna.
Låt oljerika frön vara en del av din dagliga kost. De bästa är linfrö, pumpafrö, hampa och solrosoljor. Du kan själv mixa dem i en blender så det räcker till en vecka åt gången, men nu finns de även färdigblandade i olika kombinationer.
Ostron är kända för att vara ett afrodisiakum, kanske mest för att de är dyra och pga. deras zink-innehåll. Zink är enormt viktigt för den sexuella funktionen, så du kan kanske tänkta på ett litet extra tillskott av zink. Zink finns även i kött, ägg, nötter och fullkornsprodukter av hög kvalitet.
För att hålla dig på topp är det viktigt att du får tillräckligt med B-vitaminer, så se till att äta massor av brunt ris, broccoli, ägg och ekologiskt kött.
E-vitaminer är nödvändiga för sexhormonerna. Se därför till att äta rikligt med avokado, vetegroddar, ägg, alfalfa, mandlar, hasselnötter, gröna grönsaker m.m.
Ät generellt mycket fisk, helst ekologisk frukt, samt grönsaker. De är späckade med karotener och C-vitaminer.
Var uppmärksam på att dricka tillräckligt vatten, av bra kvalitet. Om du känner dig hungrig mellan måltiderna kan törst ofta förväxlas med hungerskänslor.

Hjälpsamma kosttillskott
Vitamin/mineraltabletter – Utöver en sund kost är det viktigt med ett bra vitamin/mineralprodukt, gärna en B-vitaminrik, som är bra energigivare, t ex Omnimin från Biosym.
Kära män, se till att ta extra zink. Sädesvätska är fylld med zink. Man har gjort undersökningar som har visat att man mister ca 3 mg zink vid varje ejakulation. Impotens kan bero på zinkbrist och därför kan det kanske göra en stor skillnad för ditt sexliv. Dosering 20 mg vid sänggående.
När jag beskriver nedanstående produkter är det inte menat endast till dem, som har problem med sexlivet, utan även för dem som vill öka njutningen och höjdpunkten i deras sexuella aktiviteter.
Maca är ett organiskt peruanskt pulver. Produkten har använts av människor i Peru i 100-tals år för att öka energin, öka uthållighet-en samt den mentala energin. Det sägs också att det är ett bra afrodisiakum. Produkten används även av många idrottare.
Om du som kvinna har tendens till spänningar i brösten bör du dock vara försiktig liksom att produkten ej bör tas av männi-skor med tendens till förhöjt blodtryck.
Om du använder någon form av medicinering, bör du alltid rådgöra med din läkare innan du börjar med någon form av kosttillskott på egen hand.
Jag tar själv Maca och har gjort det flera år, men för att vara absolut korrekt måste jag säga att danska livsmedelsverket gav ut en varning om Maca 2011.
Muira Puama har en lång historia som afrodisiakum. Det används av både män och kvinnor i Amazonas. Det höjer testosteronnivån. Det är även känt som potensträdet. Tar du gör höga doser kan det bidra till sömnlöshet.
Superman av Dr. Tolonen innehåller bl.a. Muira Puama-pulver tillsammans med zink och selen. Det hjälper till att få fart på sexlivet.
Arginine – Aminosyran, som heter arginine, är en säker produkt för användning som afrodisiakum. Der rekommenderas att man tar 500 mg 2 – 4 gånger per dag.
Arginine används i olika produkter för att främja sexlusten.
L-Argiplex finns för både kvinnor och män och bygger på en balanserad sammansättning av aminosyran Arginine samt vitaminer och mineraler, som bidrar till att reglera hormonaktiviteten.
Prelox har allt eftersom blivit mycket känd. Den är patenterad. Den används för att hjälpa till för ett mer tillfredsställande kärleksliv och öka den sexuella glädjen. Produkten består av L-arginine och Pycnogenol samt taurin. Tre starka komponenter som verklig-en kan förbättra njutningen av sexlivet. Prelox fungerar lite som Viagra, bortsett ifrån att det med Prelox inte är tidsbestämt när du vill ha sex.
Vid olika undersökningar har det även visat sig att Prelox kan hjälpa om mannen har abnormaliteter ang. sin sperma.
Omega 7 kan vara en stor hjälp för kvinnor som gärna vill ha sex och men trots det känner sig torr. Här kan omega 7 vara till stor hjälp. Det är kapslar som består av havtornsolja. Kapslarna innehåll-er även en lite smula omega 3 – 6 – 9.
Det är en växt som härstammar från Himalaya. Den hjälper till att bevara slemhinnorna sunda, både i underlivet, näsan, urinvägstrakten – ja, överallt där vi har slemhinnor.
Ginkgo Biloba är mest känd för att hjälpa minnet, men den hjälp-er även den sexuella funktionen. Den hjälper cirkulationen i hela kroppen – även utöver hjärnan.
Ginseng, som även kallas livets ört, kan vara ett älskogsfrämjande medel. Man ska ta ca 1 000 mg dagligen under några veckors tid innan man märker någon effekt. Den kan hjälpa i stressituationer. Tar du någon medicinering ska du rådfråga din läkare och om du får värmevallningar eller partiell hjärtklappning ska du genast sluta med medlet.
Damiana är en liten växt från Mexiko samt från Central- och Sydamerika. Växten har visat sig förbättra sperman hos män och stärka kvinnans ägg. Damiana är känd för att vara antidepressiv och bidra till en känsla av vällust och motarbeta trötthet. Den används traditionells som ett afrodisiakum.
Omega 3 och 6 är viktiga att ta. Bl.a. är de viktiga för själva hormonbalansen.
B-Slenda från Pahrma Nord är ett nytt bantningspiller som kanske kan hjälpa dig om du vill gå ned lite i vikt, innan du ger dig ut i sexlivets lustar. B-Slenda är framställt av Fiberprecise och har en god förmåga att binda fett och som sidoeffekt medverkar den även till att absorbera kolesterol från din mat och dryck.

Av alla sexuella abnormaliteter är kyskhet kanske den mest besynnerliga – citat av Remy de Gourmont.

Så vårda din kärlek – jag tror att själsfränder skapas och inte hittas.

 

Citat av Samuel Butler:
Alla djur förutom människan vet,
att livets primära uppgift går ut på att njuta av det.

 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.