Tänderna har stor betydelse för ditt utseende. Du ser piggare och yngre ut utan gula eller missfärgade tänder.
Idag lägger massmedia stort fokus på vita tänder genom bilder och reklam. Allt fler människor använder någon slags blekmedel, antingen hemma med skenor eller tandkräm med blek/slipmedel.
Att bleka tänderna hos tandläkaren är idag en välbeprövad metod som, när den görs av utbildad personal och med godkända produkter, ger ett gott resultat.
En laserblekning, utförd på rätt sätt ger inga skador på tändernas emalj eller tandköttet.
Viktigt inför en blekning är att tandköttet är friskt och fritt från tandsten samt att inga kontraindikationer finns, t.ex. känsliga tandhalsar, parodontit eller otäta fyllningar.

En blekning ska alltid föregås av ett besök hos tandläkaren och en rengöring (air-flow). Där mäter vi även färgtonen på dina tänder. Innan vi gör blekingen, lägger vi på en skydd-ande gel på tandköttet.
Själva blekgelen (aktivt ämne väteperoxid) appliceras på dina tänder och aktiveras med ett blått ljus under 10 minuter. Detta upprep-as tills vi nått önskat resultat (vanligtvis 3 gånger.)
Därefter polerar vi tänderna och mäter den nya färgen.

Fördelarna med laserblekning är att detta ger det bästa resultatet, vissa gråa nyanser är svåra att bleka med hemblekningen. Behandlingen sker direkt i tandläkarstolen och du får direkt vitare tänder.
Nackdelen kan vara att vissa under de följande 24-48 timmarna kan uppleva större känslighet vid varmt eller kallt. Detta försvinner av sig själv inom någon dag.
De närmaste dagarna efter en laserblekning
är det viktigt att undvika all mat och dryck med starka färger, då tänderna är extra mottagliga de första dagarna. Innan du går härifrån efter blekningen får du en lista på vad du bör undvika.

En blekning håller vanligtvis flera år beroende på dina vanor. Även genetiska faktorer påverkar.
Utan underhåll blir med tiden blir dina tänder något mörkare igen För att behålla ditt vita leende finns det flera tekniker, enklast är att besöka tandhygienist eller tandläkare regelbundet för att få dina tänder rengjorda och polerade. Det är det bästa sättet att behålla dina tänder vita!

Just nu har vi på Nordic Dental Centre ett erbjudande på laserblekning, för endast 145€ året ut.
Du är alltid välkommen för en kostnadsfri konsultation innan.

Välkommen du också!
 

Av Tandläkare Christina Radics, Nordic Dental Centre

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.