Costabiz april 2012

Libanesisk mat och familjär miljö på La Cascada
Den familjeägda restaurangen La Cascada, med ny ägare från Sverige sedan mars 2012, hälsar nu alla välkomna till en ny vår och sommar. Här, bland växter och vattenfall (som namnet antyder), satsar La Cascada nu helhjärtat på bra service, mat av hög kvalitet och en genomgående exotisk upplevelse. Restaurangen, som har blivit omåttligt populär, fokuserar främst på libanesisk mat men bjuder även på smaker från det italienska köket.
Här kan man, bara ett stenkast från centrala Fuengirola, njuta av vällagad mat och det finns någonting för varje tillfälle. Lunchtid kan man, förutom menyn, prova dagens lunch, som består av en trerätters meny med sallad, huvudrätt och efterrätt, samt en halv karaff vin. Till middagen passar det utmärkt med någonting från deras grill-ade rätter, eller varför inte prova någon av deras menyer för två, som nu även finns för en person. Vill man ha någonting lättare, kanske om eftermiddagen eller på kvällskvisten är några meze (libanesiska tapas) det utmärkta valet, som man här kan avnjuta samtidigt som man tittar ut över stadslivet. På La Cascada kommer man naturligtvis även ihåg barnen, som har en egen barnmeny.
Det libanesiska köket har blivit mycket populärt hos skandinaver. En av orsakerna är att det presenterar hälsosam mat med rena smaker, utan mycket fett. Libanesisk mat innebär kött i olika former och tillagningssätt, många vegetariska alternativ, kalla och varma samt stora och små rätter.
Vill man spetsa den exotiska känslan av libanesisk mat lite extra ska man passa på att besöka La Cascada på fredagar och lördagar, då står nämligen magdansshow på programmet.
La Cascada kan även hjälpa dig med festen. De kan anordna fester för upp till 100 personer och så erbjuder de även catering för bröllop, dop, företagsfester och andra evenemang.

Restaurante La Cascada, Avd. Ramon y Cajal 31, Fuengirola.

MÁSmovil ledande inom internationell kundservice
Ett stort irritationsmoment, som man som skandinav kan uppleva i Spanien, är när det uppstår problem med mobiltelefonen. Man ringer till mobil-operatörens kundservice för att få problemet löst och upptäcker att de endast talar spanska eller mycket dålig engelska.

MÁSmovil kan, som den första mobiloperatören i Spanien, erbjuda kundservice på de tre skandinaviska språken samt engelska, tyska och spanska. Servicen bygger på MÁSmovils stora kunskap om den skandinaviska marknaden och vetskapen om hur stor betydelse det har att man har en bra kundservice. Skandinaviska kunder kan ringa till den skandinaviska kundserviceavdelningen måndag till fredag mellan kl. 9-17 på tel. 911 783 610.

Samtidigt har MÁSmovil skandinaviska återförsäljare längs hela kusten, från Nerja i öster till San Pedro de Alcántara i väster. Här kan man få hjälp på skandinaviska och teckna kontrakt med MÁSmovil, om man inte redan är kund.

MÁSmovil har sedan starten 2006 upplevt en stor ökning av antalet skandinaviska kunder. Det beror först och främst på den personliga kundservicen, men även på de goda samtalspriserna på nationella samtal samt på samtal till de skandinaviska länderna. Priserna är långt lägre än genomsnittet hos andra mobiltelefonoperatörer i Spanien, och då MÁSmovil använder samma nät som Orange, bör täckningen vara lika bra som de andra bolagens. På grund av ovannämnda har MÁSmovil nyligen korats till den mest ekonomiska mobiloperatören i Spanien med erbjudanden om att man kan spara ca 50 %. En undersökning som MÁSmovil själv genomfört visar att 90 % av kunderna är så nöjda med deras produkt att de rekommenderar MÁSmovil till andra.

The White House by Christina White – inredning och möbler med karaktär
Christina White med ett urval av de många fina materialen.
Det skulle ta 15 år för svenska Christina White att ta steget och öppna sin egen möbel- och inredningsbutik i Marbella. ”Under många år har jag arbetar med inredning av bostäder, men alltid för andra. Nu kan jag äntligen få lov till att utveckla mig”, säger Christina entusiastiskt, som alltid har haft en stor förkärlek för design och inredning.

The White House by Christina White har ett fint urval av möbler i ljus, klassisk stil, en stil som de skandinaviska kunderna föredrar. Dock kan man här även hitta moderna detaljer och annorlunda dekorationer, som sätter den slutliga prägeln på inredningen i ett hem. Christina har sin lilla verkstad i butikens undervåning, omgiven med fina material i alla regnbågens färger. Hon samarbetar dessutom med sömmerskor, snickare, elektriker, målare och trädgårdsmästare och kan därmed erbjuda en komplett inredning av varje enskilt hem.

Möblerna i The White House by Christina White
Marbella kommer främst från Sverige, Belgien och Spanien, medan tyger och andra material kommer från alla världens hörn. Christina är ensamförsäljare av det svenska Artwood i Spanien och har även ett stort antal prestigemärken som Ralph Lauren, Designer’s Guild, Dedar, Pedroso Osorio, Flamant, Eichholtz och Guadarte.
Genom åren har Christina byggt upp en stor kundkrets och en av hennes första kunder, Rune Linderoth, är idag hennes affärspartner. Hos The White House by Christina White är det alltid kunden som bestämmer den slutgiltiga inredningen i bostaden. ”Jag börjar alltid med ett urval material och tyger, därefter möblerna och till sist färgerna på väggarna, men naturligtvis alltid utifrån kundens önskemål och behov”, avslutar Christina.

Besök The White House by Christina White i Real Marbella, inte långt ifrån Marbella Club. Ring för ytterligare information på: 952 902 613 eller: 620 055 640.

Ingen stress när Scan Transport flyttar åt dig
Maria Suhr-Jessen & María Luisa Fdez. Rasmussen
När Scan Transport flyttar möbler lokalt på Costa del Sol, samt mellan Skandinavien och Spanien, kommer kvalitet och service i första hand. Om man endast ska flytta en kasse, hela huset eller magasinera möbler, åtar de sig uppgiften med ett leende. Kunderna bestämmer själva hur mycket de packar och hur mycket Scan Transports utbildade flyttfolk ska hjälpa till med. Allt från flyttlådor till bubbelplast kan köpas på kontoret i Centro Idea.
Flyttfirmans målsättning är att ge kunderna lugn och ro, när de ska flytta, genom att erbjuda en hög service till ett konkurrenskraftigt pris. Maria och María Luisa hjälper till från början till slut med att vägleda kunderna och koordinera flyttarna. Det skapar de bästa förutsättningarna för en okomplicerad flytt var det inte tummas på kvaliteten.
I samband med stora flyttar besöker de alltid kunderna för att beräkna flyttmängden för att ge ett kvalificerat prisförslag.
Kontakta Scan Transport för ett icke-bindande offert på: www.scantransport.dk eller telefon: +34 952 467 065. Se foton, video mm. på www.facebook.com/scantransportnordic.

Costabiler köper Dansk Biludlejning
I början av mars övertog Costabiler Dansk Biludlejning från Mette och Martin Nielsen, som nu har valt att fokusera 100 % på flygplatsparkering hos Carpark Málaga.

”Vi har precis fått 100 nya bilar”, berättar en glad Kim Pilgren och fortsätter: ”Marknaden har länge varit väldigt ostabil och många har tvingats att stänga ned. Till och med Spaniens största biluthyrningsföretag, Auriga Crown, som satt på en bilflotta med inte mindre än 17 000 bilar, har tvingats stänga. Det betyder att marknaden är som återfödd och efterfrågan är återigen större än utbudet, vilket är anledningen bakom att vi köpt Dansk Biludlejning. Marknaden är dock fortfarande lite osäker, men det kommer utan tvekan bli brist på uthyrningsbilar under högsäsongen. Därför rekommenderar jag att man bokar sin bil i god tid och väljer sin leverantör med omsorgsfullt”.

Hos Costabiler är det alltid lätt att hyra bil; kunden bokar online och får sin bil levererad genom att man visar fram en utskriven kvittering – och så kan man alltså börja sin semester utan en massa formaliteter.
Med övertagandet av Dansk Biludlejning fortsätter Costabiler med att satsa på svenska, danska och norska kunder. Självklart kommer de även att erbjuda de gamla kunderna från Dansk Biludlejning den goda servicen som Costabiler är kända för. Boka online på: www.costabiler.dk
De första 40 bilarna har kommit till Costabiler, alla är från Peugeot.

Påsk på La Leona – och nu även i Arroyo de la Miel
Den finska matvarubutiken La Leona har blivit så populär bland skandinaver och spanjorer att de nu öppnat ytterligare en butik. De finns nu, förutom i Centro Finlandia i Los Boliches, Fuengirola, även på Calle el Naranjo 9 i Arroyo de la Miel, Benalmádena.
Konceptet i de båda butikerna är det samma, med ett stort utbud av finska och svenska matvaror, sötsaker och dryckesvaror, anpassat efter efterfrågan. Självklart har de även dagsfärskt bröd, bland annat det goda och hälsosamma finska rågbrödet samt karelska piroger, kaffebröd som saftiga kanelbullar (örfilar som de kallas) och finska munkar. Allt nybakat kommer från Leenan Leipä och sprider en härlig doft i butikerna (gäller vardagar).

Påsken firar La Leona med bland annat mustig söt memma (tradi-tionell finsk påskdessert som äts med gräddmjölk och socker), Mignonägg från Fazer, som varit barnens favorit sedan 116 år tillbaka (riktigt äggskal fyllt med nougat, som måste knäckas och skalas som ett vanligt ägg). I butikerna kommer det även finnas annat gott som hör påsken till.

Det ordinarie sortimentet, som har allt man kan tänka sig med bland annat ost, korv, godis, choklad, kaffe, mjöl, flingor, kryddor, naturprodukter, alkohol och mycket mer, har förövrigt breddats och man kan nu även köpa glass från bland annat finska Valio, bashudvårdsprodukter för skandinavisk hud från Lumene och finska kvalitetsgarn av bomull och ull.

Här finner du La Leona:
Fuengirola: Centro Finlandia, Av. Los Boliches 4, Los Boliches
Benalmádena: Calle el Naranjo 9, Arroyo de la Miel (nära tågstationen)
Öppettider: vard. 10-18, lö. 10-14, www.laleona.net

Nykredit sätter fokus på hela kundens ekonomi
Som vi tidigare skrivit om, har danska Nykredit – med kontor i Marbella och Alicante – haft framgång med hypotekslån till svenskar och norrmän som önskar köpa bostad på Costa del Sol. Nu önskar Nykredit locka till sig ännu fler av skandinavernas finansiella affärer och bredda kunskapen om vad de som finansiell koncern har att erbjuda, särskilt när det gäller inlåning och investering.

Bostadspriser i Spanien och belåningsgränser
De spanska bostadspriserna har sjunkigt stadigt sedan april 2008 och ännu har vi kanske inte sett botten. Som hypoteksinstitut är Nykredits säkerhet knuten till bostadens värde och de stora prisminskningarna medför nu att Nykredit från och med den 1 april 2012 kommer att sänka belåningsgraden på spanska egendomar till 70 % av egendomens värde. Detta gäller emellertid inte de kunder som, samtidigt med bostadsfinansiering, lägger en större del av deras inlåning hos Nykredit – de kommer även i fortsättningen få 80 % belåningsgrad.

Vad betyder det om jag vill belåna min spanska bostad eller köpa ny bostad i Spanien?
”För dig som befintlig eller potentiell kund i Nykredits spanska verksamhet betyder det att vi i fortsättningen kommer att ställa krav på att du även använder våra attraktiva inlånings- eller investeringsmöjligheter om du vill belåna upp till 80 % av din bostad i Spanien”, berättar Christel Mark Hansen, representationschef på Nykredit i Marbella. ”På så sättet kan vi höja säkerheten för våra utlån, samtidigt som du som kund får en fördelaktig ränta”, fortsätter hon och förklarar att även belåning på 70 % faktiskt är ett bra alternativ i jämförelser med övriga möjligheter som är aktuella på den spanska marknaden – och i Danmark för den sakens skull: ”Det är faktiskt så att man i Danmark kan belåna en semesterbostad med högst 60 % hypoteskredit” förklarar hon, ”så jämfört med 70 % i Spanien – oavsett om det är en semesterbostad eller en helårsbostad – är det fortfarande ett rätt attraktivt erbjudande, enligt oss”.

Christel och de andra i person-alen på Nykredits spanska kontor ser fram emot att berätta för de skandinaviska kunderna om olika attraktiva investeringsmöjligheter, kapitalförvaltning m.m. med Nykredit.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.