Costa Biz juni 2012

10-års jubileum på Unioptica
För lite mer än ett årtionde sedan reste den då 27-åriga Antonio Heras från Madrid till Fuengirola, där det väntade en arbetsintervju med ägaren av Unioptica, Claus Bentkjær. Intervjun var på engelska, som Antonio vid den tidpunkten inte var så duktig på, inte alls som han är idag. Trots allt gick det bra och han fick tjänsten och den 15 maj i år kunde han blicka tillbaka på sina första 10 år hos den danska optikern.
”Jag började egentligen med att städa, men blev sedan mer och mer involverad med kunderna och idag jobbar jag som tekniker – dock utan att genomföra t ex syntester. För mig är det mycket viktigt att utföra ett perfekt arbete och som Claus säger, vi ska alltid ta oss den tid som är nödvändig för att uppnå det bästa resultatet. Det finns 150 sätt att göra fel på, men endast ett sätt att göra rätt på”, säger Antonio, som på tioårsdagen överraskades och firades i butiken i centrala Fuengirola. Även om han från början är utbildad inom konst, kan han se sig själv arbeta hos Unioptica i 10 år till.
”Jag har det bra här och sätter högt värde på att överhuvudtaget ha ett jobb i dessa tider. Sedan är jag också mycket glad över respekten från kunder och kollegor, så jag kan helt klart föreställa mig att jag fortfarande är kvar här om 10 år”, avslutar Antonio.

Vittsjö Åkeri förser Costa del Sol med mat och möbler
Vittsjö Åkeri arbetar med transporter från Sverige till Costa del Sol. Varje vecka avgår deras fasta linjebilar från Sverige mot Málaga. Företaget startades 1993. Från början transporterade de mest styckegods och möbler men genom åren har trafiken expanderats och idag ingår även matvaror i godsflödet.
”Matvarorna har blivit en stor nisch för Vittsjö Åkeri. Idag servar vi alla större butiker och grossister på Costa del Sol, samt även många på Costa Blanca.” säger Torbjörn Bergström som är andra generationen åkare på Vittsjö Åkeri och fortsätter: ”Vi transporterar allt från torrvaror till färska kylvaror och frysta varor. Avsändare i Sverige är större grossister men också bagerier och charkuterier. Vi tar även emot varor från Finland, som skickas till Sverige, för att Vittsjö Åkeri snabbt ska kunna transportera dem till Costa del Sol. Vi har också blivit återförsäljare av veckotidningar som vi distribuerar direkt från Sverige till butikerna i Spanien. Tidningarna är kanske inte vår mest lönsamma affär, men det är en service till våra kunder”.
Transporterna som Vittsjö Åkeri utför ställer höga krav på punktlighet, en två timmars försening kan innebära stora förluster för deras kunder. Därför har de den modernaste fordonsparken där samtliga fordon är klassade Euro 5, den just nu högsta miljöklassning på lastbilar. ”Kontinuerlig service och underhåll av bilarna är ett måste då det inte finns utrymme för några stopp utmed vägen”, tillägger Torbjörn.
Just nu går även Vittsjö Åkeris flyttransporter för högtryck. De märker tydligt det låga prisläget för fastigheter i Spanien. Många kunder uttrycker för Vittsjö Åkeri sina behov av att få ett säkert besked om när flyttlasset kan anlända deras nya boende. Detta är ett besked som är lätt för Vittsjö Åkeri att lämna då de alltid har minst en bil i veckan som levererar på Costa del Sol. Kunden kan alltså tryggt och enkelt planera att själv finnas på plats under leveransdagen.
Hos Vittsjö Åkeri får du vid bokning alltid besked om när ditt flyttlass anländer på Costa del Sol.

www.vittsjoakeri.se, info@vittsjoakeri.se, tel. +46 421 409 30.

Las Islas – Oasen i Torreblanca
Hotel Las Islas i Torreblanca är helt speciellt och pratar men med de många stamgästerna (kända som: ”Las Islas-aficionados”), som år efter år har njutit av många härliga timmar i Restaurant Fairuz, eller haft sina gäster boende på hotellet, väntar de alla med stor längtan och glädje på den 1 maj varje år, för de vet att det är då, som Las Islas återigen slår upp portarna för säsongen.
När man kommer, och går ned för trappan, är det som att hitta en oas; överallt växer det gröna, frodiga växter, man hör fågelsång från färgglada undulater och exotiska finurligheter, som utmärkt passar in i den vackla gamla trädgården – och så ligger här också den klaraste blåa poolen, som lockar under de varma sommarkvällarna. Rummen på hotellet går i andalusisk stil och det är den perfekta platsen för att njuta av sin semester. På den stora terrassen, som även används av hotellets gäster, kan man njuta av en god middag, medan man ser ut över Medelhavet. Eller så kan man ta en drink vid poolkanten och njuta av den i skuggan under de stora palmerna.
Las Islas och Fairuz är inte endast ett idylliskt hotell och en fantastisk restaurang, det är också den perfekta platsen för att fira en privat födelsedag eller ett storslaget bröllop. Las Islas är en fristad för den som vill komma ifrån en kaotisk vardag, om inte annat så bara för en liten stund.
Restaurangen är mycket populär tack vare det libanesiska köket, med unik och hälsosam mat. Varje maträtt tillagas med den bästa olivoljan och grönsakerna är de dominerande ingredienserna. Hotellet och restaurangens ägare, Omar Samaha, lägger stor vikt på att tillaga maten med de färskaste råvarorna och med hans egna libanesiska rötter, ligger smaken honom i sinnet. Servicen är trevlig och personlig och det läggs alltid en liten extra touch, vilket gör den enklaste gästens upplevelse unik.
Besöker man restaurangen för lunch, är man välkommen att simma i den alltid välhållna poolen och njuta av en smoothie eller ett glas färskpressad juice vid poolkanten.
Det är lätt att ta sig till restaurangen då den ligger endast ett stenkast upp i berget från tågstationen i Torreblanca, därifrån man även kan gå, om man inte har bil. Det är bara att följa skyltarna till hotellet. Vid ingången står det en veteranbil och så snart man ser den, vet man, att man har kommit rätt.
Som någonting helt nytt för i år har man gjort en parkeringsplats precis vid ingången, som gör det lättare att parkera sin bil, innan Las Islas upplevelsen börjar.
Du hittar Hotel Las Islas och Fairuz Restaurant på C/ Canela 12 i Torreblanca, Fuengirola. Tel. 952 47 55 98 – besök hemsidan: www.lasislas.info – här kan du skriva ut en karta med vägbeskrivning.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.