Korta nyheter juni 2012

Korta nyheter juni 2012

Lorenzo på väg mot mästerskap efter seger i Le Mans
På en regnvåt Le Mansbana var Jorge Lorenzo i en klass för sig, då spanjoren i överlägsen stil körde sig till seger söndagen den 20 maj. Lorenzo tog redan i första omgången sin Yamaha till täten och hade hela två sekunders försprång efter ett intensivt och aggressivt kört inledande varv. Därefter kunde han hålla koncentrationen på det hala underlaget och var aldrig riktigt hotad av de andra tävlandena. Kampen om andraplatsen var spännande när australiska Casey Stoner (Honda) och italienska Valentino Rossi (Ducati) ända fram till sista omgången utkämpade en man mot man kamp, som tillslut ledde till en andraplats för Rossi. Resultatet blev att Jorge Lorenzo övertog förstaplatsen från Casey Stoner i de sammanlagda ställningarna, medan spanske Dani Ponderosa, som startade i pole position och kom in på en fjärdeplats, slutade som nummer tre.
I Moto2-klassen var det dåliga spanska nyheter, då Marc Márquez tappade efter en krasch i tionde omgången, som ledde till att han åkte ut ur racet. Thomas Lúthi från Schweiz slutade i stället på förstaplats i Le Mans.

Madrids homosexuella pingviner blir föräldrar
Två homosexuella pingviner i Madrids djurpark, Faunia, ska nu bli föräldrar. De två pingvinerna, Inca och Rayas, förälskade sig i varandra för sex månader sedan. Sedan dess har de inte avvikit från varandras sida och enligt djurvårdarna i djurparken har de en önskan om att bli föräldrar.
Därför har man nu låtit pingvinerna adoptera ett ägg, som de turas om att ruva, och som man hoppas ska resultera i en pingvinunge om några veckor.
De kommande föräldrarna sägs vara mycket lyckliga.
Se ett videoklipp med pingvinerna och en intervju med en av djurskötarna i djurparken här.

Mariano Rajoy uppmanar till lugn
Man kan vara ganska lugn med hänsyn till den spanska statens underskott. Det sa i alla fall Spaniens statsminister, Mariano Rajoy (PP) till journalisterna, när han söndagen den 20 maj anlände till Chicago i USA för att delta i ett NATO-toppmöte. Regeringen har annars just låtit meddela att statens underskott för 2011 inte var 8,5 som förväntat utan 8,9 procent av bruttonationalprodukten. Felberäkningen grundas uttryckligen på att regionerna Andalusien, Madrid, Valencia och Kastilien León nu har lagt fram sina bokslut för föregående år, som var värre än man antagit. Det sägs bero på att ett antal fakturor ska ha legat i diverse undangömda och glömda lådor, men att de nu har kommit fram tack vare regeringens krav om insyn. Och tack vare det, får de berörda leverantörerna nu också betalt.
Värst var det i Madridregionen där bokföring saknade två miljarder euro.
Statsminister Rajoy är heller inte bekymrad över EU:s beslut om att skicka revisorer från Eurostat till Spanien för att kontrollera ändringen av statens nya underskottsberäkning.
”Det är normalt, det har skett i alla EU-länder”, sa han.
Planen att rädda regionerna ur misären är enligt Rajoy regeringsperiodens viktigaste milstolpe och han menar att insyn är fundamentalt. Vetskapen om regionernas faktiska situation är kanske en milstolpe, men naturligtvis långt ifrån det enda hindret på vägen.

I mitten av maj nedgraderades 16 spanska bankers kreditvärdighet av det internationella kreditvärderingsinstitutet Moody’s. Nio av dem med hela tre punkter. Samtidigt har Moody’s låtit meddela att man förväntas nedgradera ytterligare 10 banker. Det har lett till ökad osäkerhet bland kunderna och på finansmarknaden. Det har även fått frankrikes nya president, François Hollande, att säga att Spanien bör ansöka om EU-stöd för att rädda bank-erna. Hollande uttalanden har inte fallit i god jord.

”Señor Hollande vet inte någonting om de spanska bankerna”, har Rajoy sagt, som uppenbart inte kan förstå varför Hollande har uppmanat Spanien att be om hjälp. Han uttryckte även: ”Han må veta någonting som vi andra inte vet”.
Statsministern har samtidigt låtit förklara att regeringen inte lyssnar på värderingarna från kreditvärderingsinstitut såsom Moody’s, utan enbart till den spanska nationalbanken.

Rajoy och Hollande träffades för första gången under NATO-toppmötet i Chicago. De träffades igen den 23 maj, när Rajoy besökte Paris, innan han fortsatte till Bryssel och EU-toppmötet senare samma dag. Där träffade Rajoy även den tyska kanslern, Angela Merkel.Boka in i kalendern: Internationell festival i Mijas

Den 8, 9 och 10 juni hålls återigen den Internationella Festivalen i Mijas Pueblo. I år deltar över 20 länder och det kommer att finnas mat, dryck, musik och andra specialiteter från alla världens hörn. Festivalen äger rum i olika delar av byn som är indelad i olika zoner (blå, röd och grön). Att ta sig mellan de olika platserna kan man göra med bland annat ett minitåg, som kör både under lördagen och söndagen.
Alla dagar kommer det att vara folklore, underhållning och musik på de tre scenerna i byn. Runtom på gatorna kan man dessutom uppleva colombiansk karneval, flamencoshow samt parader från Bolivia, Senegal, Venezuela och Mexico.
På programmet för fredagen står bl.a. en föreställning från Senegal och keltisk musik.
Lördagen bjuder på Riverdance med ”Lord of the Dance”, latinamerikansk show med brasilianska dansare, akrobater och kubansk salsa.
Söndagen bjuder på musik av Rat Pack samt indisk Bollywoodföreställning.
För mer information, se: www.mijas.es.

Kommunen i Mijas spar-ar 160 000 euro genom avfallsåtervinning
Under årets första kvartal har mängden avfall i Mijas kommun minskat med 535 ton jämfört med samma period föregående år.
Alla de kampanjer som förts för att få invånarna i kommunen att återvinna i stället för att bara kasta verkar nu äntligen få effekt. Kommunens talesman, Mario Bravo, berättar att mängden organiskt avfall har minskat betydligt och att det betyder en besparing av 158 838 euro, jämfört med samma period föregående år.
Besparingarna beror dock även på det faktum att kommunen sedan oktober förra året har transporterat sitt avfall till Mancomunidad de Municipios de la Costa el Sol Occidental i Casares, efter att man har stängt anläggningarna i Entrerríos. I Casares är behandlingen av avfall billigare, tidigare kostade det 52 euro per ton, men priset i Casares är endast 39 euro per ton. Flera kampanjer är på gång, nu riktade mot restauranger och barer för att även få dem att använda återvinningscontainrarna.

Andalusien leds av PSOE/IU-regering
Valet till den andalusiska lokalregeringen, Junta de Andalucía, ägde rum den 25 mars, men först den 3 maj återvaldes José Antonio Griñan från socialistiska PSOE till ledare, vilket i teorin är för en period av ytterligare fyra år.
Vid röstningen i det lokala parlamentet röstade PSOE:s egna 47 och 11 av vänsterkantsgruppen IU:s 12 parlamentsmedlemmar för.
Det två partierna hade innan röstningen kommit överens om att skapa en koalitionsregering, som officiellt tillträdde den 7 maj. Det är första gången i historien att Andalusien får en koalitionsregering. PSOE har tidigare ensamt lett den sydspanska regionen sedan området fick status som autonom region för 30 år sedan – i 19 av dessa med Griñans föregångare, Manuel Chaves, vid rodret.
Det är en ganska unik situation i dagens Spanien, som domineras av konservativa PP i både centralregeringen, i de övriga regionerna och i kommunerna. Men PP i Andalusien, där partiet fick flest röster vid valet i mars, nog för 50 mandat, fortsätter i opposition med Javier Arenas i spetsen.
IU (Izquierda Unida) har fått ansvar för infrastruktur (inklusive bostäder) samt handel (inklusive turism), och partiets ledare, Diego Valderas, har utnämnts till viceledare för juntan, medan PSOE-medlemmarna tar sig an de övriga mandaten.
Här är några av de tyngsta uppgifter som väntar den nya lokalregeringen:
PSOE/IU-regeringens största uppgift blir att bekämpa arbetslösheten. 1,3 miljoner arbetsföra andalusier står utan arbete, vilket motsvarar dryga 33 procent, det högsta antalet i hela Spanien.
PSOE är samtidigt tyngt av ERE-skandalen. 647 miljoner euro var under föregående år öronmäkta för projektet ERE, som skulle hjälpa krisdrabbade verksamheter så att de kunde minska arbetsstyrkan genom att erbjuda medarbetare en form av förtidspension. Men det visar sig nu att de ansvariga politikerna i stället har beordrat en stor del av pengarna som utbetalningar till familjemedlemmar, partimedlemmar, vänner och bekanta.

Regionen ska enligt centralregeringens senaste planering spara 2,7 miljarder euro i årets budget, som ligger på 32 miljarder euro, varmed det kommer att bli en utmaning att försöka hitta pengar till investeringar i bl.a. infrastruktur, som PSOE menar är vägen ut ur krisen.
Den nya regeringen i Andalusien
José Antonio Griñan med de övriga medlemmarna av den nya lokalregeringen. Susana Díaz, Diego Valderas, Emilio de Llera, Mar Moreno, Antonio Ávila, Carmen Martínez, Elena Cortés, Luis Planas, María Jesús Montero, Rafael Rodríguez Luciano Alonso och talesman Miguel Ángel Vázquez.

Tusentals marscherade på Arbetarnas dag i protester mot nedskärningar och arbetsmarknadsreformer
Tusentals människor demonstrerade tisdagen den 1 maj på gator runtom i hela Spanien. Den största protesten ägde rum i Madrid, där fackföreningarna räknar med att 100 000 demonstranter möttes upp för att protesterade mot regeringens (PP) omfattande nedskärningar och arbetsmarknadsreformer.
”Det finns så många anledningar till att protestera, var vill du att jag ska börja?”, sa en student från Madrid och fortsatte: ”Känslan av vrede bland spanjorerna växer i takt med arbetslösheten och stadigt ökande mörka sociala och ekonomiska framtidsutsikterna”.
Även i Barcelona uppskattade fackföreningarna att 100 000 människor möttes upp, medan de lokala myndigheterna beräknade antalet demonstranter till 15 000. Omkring 80 demonstrationer ägde rum i omkring 60 spanska städer. 

Brittisk prins är inte välkommen
Spaniens utrikesministerium har sänt in en klagan till den brittiska regeringen för att ge uttryck för ”missnöje och obehag” över den brittiska prins Edward och hans fru, Sophie Rhys-Jones, kommande besök.
Paret förväntas besöka den brittiska enklaven mellan den 11 och den 13 juni som en del av drottning Elizabeth II:s 60-års jubileum.
Men Spanien kräver fortfarande rätt till Gibraltar. Även den nuvarande regeringen har krävt, att den brittiska regeringen ingår förhandlingar om klipphalvöns framtid, vilket den brittiska motparten, som förväntat, har nekat till.

Uppröjningen inom banksektorn fortsätter
För andra gången under endast tre månader har den spanska regeringen antagit en plan som ska leda till uppröjning inom banksektorn.
Den första förordningen, som antogs i februari, handlade om det mest problematiska området, nämligen de många bostäder och grunder, som bankerna sitter med efter att ha beslagtagit dem, skriver El País.
Penninginstitutens utestående belopp i form av obetalda bostadslån antas uppgå till omkring 184 miljarder euro. Dock är man inte säker på siffran eftersom flera penninginstitut misstänks för att ha försett låntagare med nya lån, som de kanske aldrig klarar av att betala, men som å andra sidan inte figurerar som skulder. Det är bland annat detta fenomen som regeringen vill komma åt.
Värst ställt är det i Bankia, som tros ha osäkra lån på upp mot 31 miljarder euro, och som av den anledningen blev nationaliserad föregående vecka. Banken skapades i juni 2010 som resultaten av en fusion mellan Bancaja och Caja Madrid.
Nu har bankerna blivit beordrade att ta bort alla dessa endast teoretiskt sunda lån från deras bokföringar, vari de alltså ger en förvrängd bild, samt att överföra konfiskerade bostäder till mäklare som kommer startas under året just för detta ändamål.
Procentdelen av lån som anses ”sunda” har samtidigt ökat från sju till 30 procent, vilket finansminister Luis de Guindos menar kommer kosta banksektorn mellan 28 och 30 miljarder euro.

Penninginstituten har en månad på sig att städa upp i sina räkenskaper och presentera sina planer för hur de ska tillmötesgå de nya spelreglerna i framtiden.
”Utan vetskap om bankernas soliditet kommer den ekonomiska återhämtningen bli mycket svårare”, förklarar De Guindos, som tillsammans med vice statsminister Soraya Sáenz de Santamaría presenterat den nya reformen. Dessutom förklarar de att det ska genomföras oberoende värderingar av lån och aktiviteter i bankerna, någonting som EU har bett om.
Tvivlen om penninginstitutens soliditet är en av de största orsakerna till att man är rädd för att även Spanien kommer få behov av hjälppaket från EU.

Stolar och bord bort från trottoarer och torg
Málagas kommun tillåter inte längre att barer och restauranger ställer bord och stolar på trottoarer, gator och torg utan att först ha tillstånd till det. I första omgången berörs 16 restauranger och caféer, men inom snar framtid kommer ytterligare 80 att uppmanas till att ta bort sina bord och stolar från trottoarer, gator och torg. Om restaurangerna och barerna inte följer uppmaningarna kommer kommunen sörja för att bord och stolar tas bort, samt frånta restaurangerna och barerna det tillstånd som många av dem har för att få utnyttja en del av trottoaren och gatan.
Polisen har redan besökt 16 restauranger och barer i centrum, El Palo och Teatinos med order om att genast ta bord och stol-ar från de offentliga ytorna. Om restaurangerna och barerna ignorerar tillsägelsen kommer en lastbil komma och hämta restaurangernas tillhörigheter, varefter en räkning sänds till den berörda syndaren. Dessutom riskerar de böter på ända upp till 3 000 euro. Sex restauranger har redan tagit bort sina bord och stolar, men klagar samtidigt över att den nya regeln kommer att påverka deras omsättning. Under sommaren utgör uteserveringarna nämligen stora delar av restaurangernas och barernas intäkter.
Enligt Ignacio López, från Promoción Empresarial y Empleo, handlar det om ganska få restauranger och barer som inte följer de gällande reglerna. Han menar att det handlar om så få som fem procent, men att dessa så i gengäld bryter hårt mot reglerna.

Anledningen till det nya initiativet från kommunen är alla de klagomål som kommer in från andra företagare och boende, som ofta har svårt att komma in i deras butiker och bostäder. Vid ett tillfälle har en gata varit så proppfull av bord och stolar att det hindrade en ambulans från att komma fram.

Arbetslösheten fortsätter att öka i Málagaprovinsen
Den senaste undersökningen från EPA (Encuesta de Población Activa) uppskattar att antalet arbetslösa i provinsens omkring 275 000 personer under mars månad, det vill säga att mer än 250 personer förlorar sina jobb varje dag.
Siffrorna är de högsta någonsin i Málaga-provinsens historia och motsvarar en arbetslöshet på 34,6%, ett av de högsta procenttalen i Spanien, endast arbetslösheten i Cadíz och Almería är högre, med 36,37% respektive 35,28%. Den lokala arbetslöshetsprocenten är 10,17 procentenheter högre än det nationella genomsnittet och 1,44 enheter över genomsnittet för Andalusien.

Boka in i kalendern: Konstfestival, IV Festival Internacional de Arte, i Marbella
Konstfestivalen Festival Internacional de Arte har blivit ett fast inslag i Marbellas kulturella kalender.
Omkring 80 olika artister från 25 olika länder förvandlar under fyra dagar Marbella till ett färgstarkt skådespel. Det kommer att finnas tält med utställningar med målningar, fotografier och skulpturer, liksom att det kommer att hållas konserter och gatuteater, det kommer även finnas möjlighet att smaka kulinarisk gastronomi i The Gourmet Corner. Festivalen äger i år rum den 21 – 24 juni.
Läs mer på: www.artemarbella.com.

Kinesiska investerare kan ge Costa del Sols fastighetsmarknad ett uppsving
Experter är eniga om att Kina är en gyllene möjlighet för att hjälpa till att reducera Costa del Sols lager av osålda fastigheter.
Costa del Sols fastighetsmarknad har 14 000 osålda nya fastigheter, som förgäves söker köpare; samtidigt finns det, flera tusen kilometer bort, ett land, Kina, med 300 miljoner potentiella investerare, som kan vara en lösning på situationen. Byggherrar och fastighetsexperter ser nu Kina som en gyllene möjlighet för att blåsa liv i husförsäljningen, speciellt efter den senaste utvecklingen, då flera verksamheter och privatpersoner har börjat visa intresse för att köpa ett andra hem på Costa del Sol.
Enligt INEM är omkring 6 000 kinesiska medborgare registrerade i Málagaprovinsen, det motsvarar nästan en fördubbling sedan 2006. Kineser betraktas som perfekta kunder, bland annat på grund av deras höga arbetsmoral och ses som pålitliga betalare.
Direktören för IPE (Instituto de Práctica Empresarial), José Antonio Pérez, går så långt att han antyder att den kinesiska befolkningen “kunde vara en hörnsten till att få ekonomin på rätt köl”. Samtidigt tillägger presidenten för Federación Andaluza de Urbanizadores y Turismo Residencial, Ricardo Arranz, att det handlar om en ny marknad, som inte bör ignoreras. Kineserna är mycket intresserade av Europa och Spanien och deras köpkraft är mycket stor. De har redan etablerat kontakt med många asiater som överväger att köpa allt från hus till hotell. Kineserna är som många andra på jakt efter möjligheter till att kunna köpa till bra priser.

Málaga CF skriver historia
Söndagen den 13 maj bjöd på historisk fotboll på La Rosaleda, var Málaga CF med en 1-0 seger över Sporting de Gijón säkrade sig en fjärdeplats i La Liga, och därmed en av de eftertraktade platserna i Champions League 2012/2013. Drömmen gick i uppfyllelse när Randón i den 49:e minuten satte matchens enda mål.
Annat var det för Villareal, som mötte Europa League mästarna Atlético Madrid. Villareal, som var beroende av resultaten i de andra ligamatcherna, tappade med ett mål av Falcao, och förlorade matchen med 0-1. Med oavgjort mellan Rayo Vallecano och Granada skulle Villareal dock vara säkrade en plats i La Liga under kommande säsong, men i den 91:a minuten gjorde Rayo Vallecano mål, med vilket de själva säkrade sig en fortsatt plats bland de bästa lagen, medan Villareal plötsligt stod inför att åka ned i division 2. Efter mer än tio år i La Liga och flera Champions Leaguematcher kom nyheten som en stor chock för de många Villarealfansen och spelarna och tränaren kunde inte hålla tårarna borta.
Mästarna Real Madrid besegrade Mallorca med 4-1 och går därmed till historien med flest poäng under en säsong, nämligen hela 100 poäng och 121 mål, varav Cristiano Ronaldo har stått för hela 46 av dem, endast överträffad av Barcelonas Messi, som lyckats få in 50 mål.

Säsongen 2011/2012 slutade som följer:
Real Madrid 100 poäng (Champions League)
Barcelona 91 poäng (champions League)
Valencia 61 poäng (Champions League)
Málaga CF 58 poäng (Kval. Champions League)
Atlético Madrid 56 poäng (Europa League)
Levante 55 poäng (Europa League)

De som åkte ut ligan blev:
18. Villareal 41 poäng
19. Sporting de Gijón 37 poäng
20. Racing Santander 27 poäng

Arbetslösheten föll i Andalusien under april månad
Enligt INEM var det i april 7 571 färre arbetslösa personer i Andalusien jämfört med mars. Procentuellt handlar det endast om en minskning motsvarande 0,72 procent. Antalet arbetslösa i regionen ligger nu på 1 049 573, en siffra som är 12,6 procent högre än under samma månad förra året.
Den minskande arbetslösheten skapar dock optimism inför sommaren, speciellt då Andalusien är den region i Spanien som har upplevt den största arbetslöshetsminskningen. Hoppet är nu att sommarens turism ska ha samma positiva effekt.
Minskningen sägs bero på påskveckan, när efterfrågan på arbetskraft ökade, speciellt inom servicesektorn.

Juntan håller tillbaka statens utbetalningar till Marbella
Kommunen i Marbella har två miljoner euro mindre på kontot än beräknat, skriver La Opinión de Málaga.
Junta de Andalucía har nämligen konfiskerat de pengar som är statens bidrag till kommunen; månadsbidraget, Participación de los Ingresos de Estado (PIE), som utbetalas baserat på antal invånare som är mantalsskrivna i kommunen.
Marbella är skyldig regionen 100 miljoner euro sedan 2006, ett lån som tilldelades kommunen för att den skulle klara sig ur sammanbrottet i samband med bl.a. Malayaskandalen, då lokalpolitiker hade tömt kommunkassan. Enligt en avbetalningsplan skulle kommunen betala tillbaka 1,8 miljoner euro per kvartal, men den 20 mars uteblev betalningen.
Stadens borgmästare, Ángeles Muñoz (PP), menar dock att Junta de Andalucía är skyldig kommunen 9,5 miljoner euro i bidrag i en annan sak, varför hon bett den lokala regeringen om att kompensera för betalningen i mars. Hon fick aldrig någon respons på sin förfrågan, vilket nu har resulterat i att kommunkassan gapar tom och att det inte finns pengar för att betala ut löner till alla de ca 3 400 anställda.
”Istället för att svara och förhandla med oss, beslutade de sig för att kvarhålla Marbella pengar och därmed hota denna administrations möjligheter att fungera genom en fullständigt oansvarlig aktion”, beklagar sig Muñoz.
Hon har nu bett den nyligen omvalda ledaren för lokalregeringen, José Antonio Griñan om ett möte.

Tidigare borgmästare anhållen i korruptionsfall
Den tidigare borgmästaren för Izquierda Unida i Casares och fullmäktige för Rela-ciones Institucional y Vivienda, Juan Sanchez, anhölls i mitten av maj misstänkt för pengatvätt och svindleri i samband med byggandet av urbanisationen Majestic.
Guardia Civil har under en längre tid undersökt den före detta borgmästarens aktiviteter i samarbete med Policía Local, antikorruptionsåklagaren samt skatteväsendet. Det var ett resultat av dessa utredningar som ledde till gripandena. Utöver Juan Sánchez har även tre andra personer anhållits i fallet. Källor bekräftar dock att det handlar om totalt åtta gripna, bland dessa Juan Sánchez fru, samt Anne C, från Majestic Group, som man menar har haft relationer till den östeuropeiska maffian, samt en advokat från Estepona.
Domstolen i Estepona, som sedan 2010 har misstänkt den tidigare borgmästaren för att inte ha rent mjöl i påsen, beordrade samma dag som gripandena skedde en utredning av kommunhuset i Casares samt på Majestic Groups huvudsäte och den tidigare borgmästarens hem. Totalt undersöktes 11 fastigheter. Utöver det spärrades 165 bankkonton och 236 privata ägodelar och 19 bilar beslagtogs.

Under de senaste sex åren har hela tio borgmästare i Málagaprovinsen anklagats för korruption.

För bara åtta månader sedan anhölls Antonio María Marín Lara, tidigare borgmästare i Ronda, för korruption.

Men det hela började 2005 när den dåvarande borgmästaren i Manilva, Pedro Tirado från partiet PDEM anhölls för att ha mottagit mutor. Efter detta följde den mest omfattande korruptionsskandalen, Malayafallet, 2006, var 95 personer i Marbella står åtalade för korruption, bland dessa den dåvarande borgmästaren Julián Muñoz, från partiet GIL och hans efterföljare, borgmästaren Marisol Yagüe, från Grupo Mixto. I januari 2007 var det borgmästaren i Alhaurín El Grande, Juan Martín Serón från PP, på tur och i juni 2008 greps Esteponas borgmästare, Antonio Barrientos, från PSOE. I februari 2009 arre-sterades borgmästaren i Alcaucín José Manuel Martín Alba, från PSOE. I detta fall hittade polisen bland annat 160 000 euro undangömda under borgmästarens madrass. I oktober 2009 var det borgmästaren Cristóbal Torreblanca, från PSOE i Almogía, som fastnade i nätet. Sist men inte minst anhölls borgmästaren i Villanueva de la Concepción, Ernesto Silva från Foro Andaluz, i juli 2010.


Cyclo informerar: Viktig upplysning om spansk deklaration

Kom ihåg att den spanska självdeklarationen (Borrador de la Renta) INTE innehåller upplysningar om inkomster från utlandet.
Det är därför viktigt att INTE bekräfta (confirmacíon) den spanska självdeklarationen om du har inkomster från utlandet.
Om den spanska självdeklarationen bekräftas betyder det att du godkänner den och lämnar in den utan att ha inkluderat dina utländska inkomster.
För mer information kring detta, kontakta: Cyclo Abogados-Asesores på tel . 952 66 50 55 eller email: info@cyclo.es.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.