Costabiz januari 2013

Världens minsta chokladfabrik i Mijas Pueblo
I Mijas Pueblo hittar man kustens enda chokladfabrik med det exotiska namnet Mayan Monkey. Chokladfabriken är faktiskt den minsta i världen, men det betyder inte att utbudet av choklad är det samma. Den lilla men färgglada chokladbutiken bågnar av allvärldens choklad, allting handgjort, i fabriken, i butikens egna bakre lokaler. Här kan de äventyrslystna ge sig ut på en resa var man själv gör sin egen choklad och fyller den med kokos, russin, mandlar, skumbananer, ananas, eller vad man vill. Chokladen som används är alltid Pure Origin (rena blandningar) vilket innebär att det handlar om en bestämd, ren kakao från t ex Kuba eller Madagaskar.
Mayan Monkey är utan tvivel platsen där man hittar det största och mest spännande utbudet av choklad på kusten. Butiken är faktiskt så populär att den på Trip Advisor rankas som den andra bästa aktiviteten på Costa del Sol.
Om man inte själv vill få choklad på händerna kan man i butiken hitta ett stort utbud av handgjord choklad i fin och rolig design, med många olika smakvariationer, paketerade för att ta med sig hem. Mayan Mokey har allt som hjärtat begär, oavsett om man föredrar ljus, mörk eller vit choklad.
Vill du göra ett besök i chokladvärlden, ta då en sväng förbi chokladfabriken Mayan Monkey i Mijas Pueblo. Den ligger på balkongen på Plaza de la Constitución 524, eller ring: 951 052 772.

 

Másmovil representerar Spanien i det prestigefyllda European Business Awards
Den skandinaviska mobiloperatören Másmovil, som har de lägsta priserna på samtal till de skandinaviska länderna, har nominerats till att representera Spanien i det prestigefyllda European Business Awards 2012/2013. European Business Awards värderar finalisternas företagspolicy och innovativa lösningar, var Másmovil nu kämpar om den eftertraktade utmärkelsen Ruban D’Honneur för bästa kundservice.
Det kommer dock inte som någon överraskning att Másmovil är representerad i kategorin för bästa kundservice, då mer än 80 procent av de tillfrågade kunderna är mycket nöjda med Másmovils service och gärna rekommenderar mobiloperatören till vänner och familj. Kunderna är dessutom mycket nöjda med att de hos Másmovil inte är förpliktigade till att binda sig under en längre period, som är kutym hos andra mobiloperatörer, medan alla samtalskontrakt är skräddarsydda, så de är både flexibla och lättöverskådliga.
Christian Nyborg, medgrundare av Másmovil och manager för International Business Divion, berättar att Másmovil är mycket stolta över att ha blivit utvalda till att representera Spanien som nationell mästare i European Business Awards, var endast de mest dynamiska företagen i Europa är representerade. Han ser fram emot den kommande prisutdelningen, var Másmovil kommer att få möjlighet att fördjupa hur företaget, trots tiderna, har stor succé med deras företagskoncept.

 

Centro Belleza hälsar välkommen till Michael Izon
Det känns som om man svävar på ljusrosa moln, allting är lättare och verkare vara mer överskådligt. Det krävs inte mer än ett kort samtal och en härlig massage med de händer som är verktyget för lindring av smärta och andra symptom.
Den 3 december började massör Michael Izon hos Angela på Centro Belleza. Engelska Michael Izon har spenderat halva sitt liv på att resa och har bl.a. i öst varit i lära hos många mästare inom massage. Verktygen är händerna, som kan lindra i stort sett alla smärtor samt stress.
”Jag har 14 diplom inom olika terapiformer, är utbildad lärare i reiki, shiatsu och fyra olika typer av massagetekniker, jag är vägledare inom näringslära och har en treårig utbildning inom fysioterapi”, berättar Izon, som även erbjuder indisk huvudmassage, thaimassage och healing. Erfarenhet har gjort att Michael Izon har utvecklat sin alldeles egna teknik med speciell ledmobilitet och djup vävmassage. Massagen påverkar både det fysiska och psykiska välbefinnandet.
Den indiska huvudmassagen är en terapiform som har praktiserats i öst under många år, speciellt i Indien, där en djup avslappning ger ny energi, vitalitet och kreativitet.
Michael Izon arbetar mycket med energier, som t ex den lätta ansikts- och öronmassagen. Allt detta har skapat ett enormt intresse hos Angela, som efter att ha fått massage av Michael, kan garantera att det är det bästa som hon någonsin provat. ”Mina förväntningar har varit höga, för att jag just har märkt det i min egen kropp. Hos Centro Belleza kan Michael hjälpa alla människor, och det är så viktigt för den salongen som jag driver. Han är inte bara massör utan han kan allt, till och med förebygga stress”, säger Angela.
”Det förebyggande arbetet handlar om att din kropp ska hållas igång med det du själv gör. Jag ger dig nämligen rådgivning om hur du undviker smärta. Jag är smärtförhindrare samtidigt som jag är helare”, säger Izon, som när han masserar använder sig av alla de metoder som han lärt sig.

 

Imperial Furniture med möbelrea 365 om året
Efter tre års succé med butiken Imperial Furniture i Algeciras har ägaren, Tony Beeks, öppnat ytterligare en butik i San Pedro Alcántara.
Sedan butiken öppnade har den holländska möbelmannen fått en mängd nya kunder från denna del av kusten.
”Människor tycker om det. Konceptet är verkligen bra och vi erbjuder bra kvalitet för pengarna”, berättar ägaren. Beeks erbjuder sina kunder service under konceptet: ”Köp idag och njut av det i kväll. Det är ingen väntetid”. På många av varorna sparar man 50 % på sina köp som resultat av stordriftsfördelar. Det sker ofta att Imperials kunder går hem med mer än vad de planerat då butiken är så mycket större och har så mycket mer att erbjuda, än vad de flesta förväntar sig. Och faktumet att Tony Beeks har lager gör en stor skillnad. ”När man har fastnat för en ny möbel eller någonting dekorativt så vill man naturligtvist gärna ha med sig det hem på en gång”, säger holländaren, vars strategi är att göra stora inköp så att han kan sälja det till ett bra pris. Butiken har den senaste kollektionen med allt från rustika möbler till klassisk och minimalistisk design.
Imperial Furniture säljer möbler och brukskonst från hela världen och vänder sig således till den internationella kundgruppen som kännetecknar just Costa del Sol.

 

Unioptica presenterar fyra nya butiker i butiken
Unioptica har nu flyttat in i de nya, stora lokalerna på Avenida Jesús Santos Reín nummer 15, den gamla B&B dekorationsbutiken, – fortfarande med samma mysiga atmosfär och tillmötesgående personal. Claus Bentkjær presenterar många nya saker i butiken, som med rätt belysning och inredning gör det lätt att hitta de alldeles rätta glasögonen.
”Tanken är att det ska vara lättöverskådligt för kunden. Butik i butik-idén ska ge en tydlig översikt över vad man kan få, när man kliver innanför dörren”, förklarar Claus Bentkjær. Det är viktigt för Unioptica att kunden får en alldeles unik och personlig rådgivning när de ska välja glasögon.
Unioptica har just monterat upp fyra shop-in-shop med de fyra bäst säljande glasögonmärken. Bl.a. det franska märket Dilem, med de handgjorda bågarna och den smarta ”klicka av och på”-funktionen. Dilem får sin egen och det största utrymmet med multifärgat golv och en monter, som man kan titta ned i och se det stora utbudet av bågar – nu även med den svenska, danska och norska flaggan på. Det är en fin detalj för deras många skandinaviska kunder.
De tre andra butik i butik är av de klassiska, danska märkena: Ørgreen och Lindberg samt det franska: Alain Mikli & Philippe Starck. Glasögonmärkenas detaljer framhävs i rätt belysningen och med rätt inredning och design. Alltså kan kunden prova glasögon i en passande miljö. ”Vi har valt att dela upp märkena så att man på så vis kan kliva in i deras personliga värld”, förklarar Claus Bentkjær, som är mycket tillfreds med de nya i butiken.
Unioptica ser fram emot att ta emot både gamla och nya kunder i butiken på Avenida Jesús Santos Reín nummer 15.

 

Robert Wells gästar kusten
I februari händer det som många bara vågat drömma om. Sveriges kanske mest omtyckta artist, och många gånger om hyllade artist på världsplan, gästar den 17 februari Teatro Las Lagunas. Här presenterar Robert Wells, tillsammans med sin trio, en Charlie Normanshow med swingmusik och Boogie-Woogie, och som Robert Wells själv säger – ”kanske ett och annat klassiskt stycke”. Kännetecknande för Rober Wells konserter är att de aldrig har en förberedd låtlista. Istället spelas det som stämningen inspirerar till. Detta gör att ingen av Robert Wells konserter är en annan lik.
Robert Wells var den yngste studenten någonsin på Musikaliska akademin i Stockholm. Hans ”Rhapsodi in Rock” har setts av 1,8 miljoner personer i Skandinavien och den har även uppförts på anrika Royal Albert Hall i London. Om Robert Wells ses som kändis i Sverige så är det ingenting i jämförelse med Kina där han behandlas som superstjärna. Han uppträder regelbundet på TV och på konserter i Kina, Tyskland, USA, Ryssland, England, Australien och Skandinavien. Dessutom har karriären i Kina lett till att Robert sedan 2005 är professor i musik i Hangzhou.
Konserten på Costa del Sol inviger Robert Wells vårturné och är en hyllning till Charlie Norman, som Robert Wells under många år var mycket god och nära vän med. Och idén till att börja turnén i Mijas kom av att staden var en av Charlie Normans favoritplatser.

Missa inte Robert Wells konsert, biljettförsäljning pågår.
Arrangörer: Eventhuset och Jan Nordberg

 

Italienska Da Bruno hälsar välkommen i Centro Idea
Bruno och Giuseppina Filippone grundade kedjan Da Bruno redan 1967, då de öppnade den första restaurangen i Marbella, och det är deras son, Gian Carlo, som nu står bakom öppnandet av kedjans sjätte restaurang, och denna gång slås portarna upp i Centro Idea, på Mijasvägen.
Tillskillnad från de andra restaurangerna erbjuder Da Bruno i Centro Idea, utöver á la carte, en lunchmeny för 15 euro samt brunch mellan kl. 10-12.
Familjerecepten är gamla och hemligheten sägs ligga i grundsoppor, sky och fonder. ”Det är den basala huvudingrediensen till en god salsa americana, bolognese och napolitana som är grunden för ett gott kök”, avslöjar Gian Carlo, som lägger stor vikt på att allting görs från början. ”Vi gör själva vår pasta i Marbella och vi får den levererad färsk hit till Centro Idea varje morgon”.
Da Bruno har en stor meny och följer årstiderna, så säsongens frukter, grönsaker och örter tas tillvara. Sommaren har saftiga tomater, hösten är säsong för musslor och vintern bjuder på lite tyngre rätter. Just nu finns den italienska specialiteten osso buco på menyn ihop med lax, kyckling och olika lammrätter tillagade av högt utbildade kockar. I restaurangen står det ett saltvattensakvarium varifrån man kan få en färsk hummer eller någonting annat gott från havet. Det har även lagt vikt på en exklusiv vinlista, varpå det finns många lokala vinodlare representerade. Själv föredrar Gian Carlo vin från Ronda. ”Jag tycker om det hållbara tankesättet och köper mestadels lokala produkter. Varför resa långt bort när man kan hitta bra produkter och stödja de lokala?”
Restaurangen i Centro Idea har fått en personlig prägel i förhållande till de andra fem. Enligt Gian Carlo är inte restaurangen inredd typiskt italienskt. ”Jag testar att hålla stilen neutral och klassisk”. Gian Carlo har känsla för detaljer och det ska helst blir rätt från början. ”Jag vill att restaurangen växer i rätt tempo, så att allt faller på plats som det ska”.
Restaurangen har öppet alla dagar förutom söndagar mellan kl. 10-24.

 

Fia i backen förändrar och förbättrar
Nu har tiden kommit för förändringar hos klädbutiken Fia i backen, i Nueva Andalucía. Under mer än tre års tid har butiken haft ett brett sortiment med baby-, barn- och damkläder från svenska designers och butiken har blivit känd för att hålla hög kvalitet i sitt sortiment. Som resultat har stamkunderna hos Fia i backen blivit allt fler och fler.
Men nu, med lite sorg i hjärtat, kommer butiken att lägga ned hela baby- och barnavdelningen. Istället kommer det att fokuseras mer på damavdelningen, som nu får större yta och mer plats, vilket skapar möjligheten att utöka med mer kläder från fler svenska designers.
För att göra detta har Fia i backen en stor utförsäljning av alla baby- och barnkläder med mer än 50 % rabatt. Så nu om någonsin är det tillfälle att handla kläder till de små från märken som Lasse Åberg Collection, Maxmorra, near it och Lingon & Blåbär. Priserna gäller oavsett säsong.
Redan i vår kommer Fia i backen att utöka sin damavdelning genom att ta in delar av kollektionen från Holebrook, som är ett svenskt företag som hämtar sin inspiration från Västkustens kala klippor, havet och segelvärlden till sina härliga och bekväma kläder för både vardag och strand.
Men innan vårens kollektioner landar i butik har Fia i backen hela 50 % rea på höstens damkollektioner från Baldino, Matisse, Mingel och WICO. Här finns möjligheten att göra fina fynd av både klänningar, tröjor, långbyxor och kjolar. Damrean startar den 8 januari.
Fia i backen hälsar både nya och gamla kunder varmt välkomna!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.