Tioårsfest och färger firas i år på exklusiva Nikki Beach
Den exklusiva och populära strandklubben Nikki Beach, som ständigt besöks av såväl internationell jet-set och den bofasta publiken på kusten, började sommarsäsongen redan den 25 april.
Det är nu 10 år sedan som den exklusiva strandklubben öppnade i Marbella och det kommer i år att firas stort med fest och färg.
Nikki Beach är populärt både dag som natt och ett uppskattat ställe av alla åldersgrupper – även barnfamiljer – oavsett om tiden spenderas i de snygga solsängarna på den vita sandstranden, med en cocktail i skuggan vid baren eller med en exotisk måltid i restaurangen. Alla maträtter är speciellt framtagna av kockarna på Nikki Beach och inspirationen hämtas från alla de 11 städer i världen där Nikki Beach finns. Bland annat bjuder menyn på läckra sallader som passar en varm sommardag, sushi, fisk och skaldjur eller en långsamt lagad rotisserie (grillspett med kyckling).
Nikki Beachs tioårsjubileum kommer att firas hela sommaren med ett spännande program. Det första stora evenemanget är säsongens White Party den 30 maj, som officiellt inleder sommarsäsongen. Dessutom kan gästerna se fram emot Champagne World Tour, som bjuder på champagne på ett unikt och annorlunda sätt. För modeklädesentusiaster är What Women Want ett måste. Här visas de senaste kreationerna från internationellt kända designers.
Även samban kommer till Nikki Beach med Brazilian Party, då allt från mat, dryck och dansuppvisningar skapar ramarna för en kväll i Rio de Janeiros tecken.
Själva Nikki Beach tioårsjubileum firas den 5 juli med en jättefest som kommer att bjuda på otaliga överraskningar, som ännu inte avslöjas. Nikki Beach försäkrar dock att det kommer vara ett oförglömligt, förstklassigt evenemang.
Sommarens säsong rundas av med 2013 Red Season Closing Party den 29 september.
Se hela sommarens program på: www.nikkibeach.com/marbella.

 

Välgörenhetsevenemang och modevisning från FashionVilla till fördel för Cudeca
Torsdagen den 4 april njöt 84 kvinnor från hela Europa av FashionVillas fantastiska och professionella modevisning på Real Club de Golf Las Brisas. De hade samlats för att få en föraning av sommarens mode i klara färger till varje smak. Årets bad- och strandmode visades liksom kläder i den mer moderna och ändå klassiska stilen, som FashionVilla också är känd för. Det bjöds på en lättare lunch bestående av lax med gratinerad getost och efter det grillad lax och till efterrätt serverades kaffe och choklad.
FashionVilla hade donerat inte mindre än 38 plagg, med allt från festklänningar och strandklänningar till paljettoppar och jeans. Allting lottades ut med ett amerikanskt lotteri till fördel för Cudeca. Under dagen samlades det in inte mindre än 2 150 euro till ändamålet.

 

Alltid en ren och säker pool
Med Capcovers automatiska poolöverdrag är det möjligt att hålla din pool i perfekt skick hela året.
Tack vare den hermetiska förslutningen håller Capcovers automatiska poolöverdrag poolen ren och säker samt mycket lättskött. Med Capcovers poolöverdrag förlänger du poolsäsongen med flera månader. Vattentemperaturen bibehålls nattetid då Capcovers poolöverdrag minskar temperaturfallet med upp till 70 procent. Samtidigt värms vattnet upp dagtid. Dessutom är Capcovers poolöverdrag är ett idealiskt komplement för tempererade pooler och kan hjälpa till att minska elektricitetförbrukningen för uppvärmning av poolen med upp till 60 procent med tillvaratagandet av solenergi.
Med Capcovers horisontella poolöverdrag uppnås maximal säkerhet för hela familjen samtidigt som det estetiskt sett integreras perfekt i poolen och i trädgården då överdraget täcker hela poolen och duken vilar på vattenytan. Överdraget klarar vikten av flera vuxna personer vilket bidrar till undvikandet av onödiga olyckor och barn kan leka fritt i trädgården utan bekymmer.
Capcovers hermetiska förslutning förhindrar att smuts hamnar i poolvattnet vilket bidrar till att användandet av kemiska produkter kan minskas med upp till 70 procent, samtidigt som tidsåtgången för underhållsarbete minskar. Dessutom minskas även vattenförbrukningen med Capcovers poolöverdrag då vattenavdunstning minskas med upp 90 procent.
Capcovers poolöverdrag är lätt att använda och stängningsmekanismen gör det möjligt att täcka poolen snabbt, på mindre än en halv minut, genom att bara vrida på en nyckel. Det gör det möjligt att ha poolen i toppskick året runt.
Njut av din pool hela året med en Capcover-installation.
Capcovers finns för alla pooler, har mer än 20 års erfarenhet och är rikstäckande med både installation och service.
Cubiertas Automáticas de Piscinas, S.L., P.E Los Llanos, C/ Extremadura 144, 419 09 Salteras (Sevilla), Tel. 955 776 942, www.capcovers.com, info@capcovers.com.

 

Ny exklusiv hornglasögonkollektion, endast hos Unioptica
LINDBERG Horn är en dansk designprodukt där kombinationen av det unika hornmaterialet och den futuristiska titanramen skapar häftiga och moderna glasögon med rötter i ”old school”-lyx. Horn är en naturprodukt med fantastiska egenskaper – det är snyggt, extremt lätt och samtidigt allergivänligt. Stor omtanke har lagt på design, utveckling samt framställning av varje enskilt par av hornglasögonen, som på ett fint sätt representerar en genomgående personlig stil. Glasögonen levereras i en speciell ask som kommer med glasögonnumret. Framsidan av bågarna är laminerade med flera lager horn, så att det levande och porösa materialet blir starkare och mer stabilt. Då horn är ett naturmaterial varierar färger och mönster, och därför blir varje enskilt par av hornglasögon unikt.
LINDBERG Horn tillverkas av buffelhorn från en speciellt ras som lever i bland annat Indien, Vietnam, Afrika samt Syd- och Mellanamerika. Då varje ras har sin speciella karaktär skapar det möjligheter att kunna erbjuda fantastiska färgkombinationer i de olika glasögondesignerna. Bufflarna är inte en utrotningshotad art utan ett nyttodjur vars kött och skinn tas tillvara till mat och framställning av olika skinnprodukter, och hornen kan användas till nischprodukter som t ex glasögonbågar.
Eftersom LINDEBERG aldrig kompromissar med bekvämligheten är näsbro, skalmar och gångjärn på LINDBERG Horn tillverkade i titan. Alla dessa delar kan justeras så att glasögonen sitter perfekt.
Personalen hos Unioptica är redo att ge dig rådgivning och vägledning i ditt val av glasögon.
LINDBERG Horn finns att köpa hos Unioptica. Tel. 952 199 254.

 

Ta hand om håret hela året
Hos frisörsalongen Petro på Calle Fiesta de la Cremá, intill feriaplatsen i Fuengirola, har personalen bra kunskaper om skandinaviskt hår. Inte bara det fina, blonda håret utan även det mer ostyriga hår som många skandinaviska kvinnor har. Oavsett om man bokar tid för en klippning, färgning, slingor eller styling använder Petro alltid de mest innovativa och rekommenderade hårvårdsprodukterna. Dessa produkter kan för det mesta även köpas och tas med hem, så att behandlingen kan fortsättas i hemmet. Självklart är dock att de mest intensiva behandlingarna inte kan göras i hemmet då de ska hanteras på ett speciellt sätt, men båda hårvårdsmärkena Redken och Sebastian har serier som passar alla hårtyper. Redken, som är mycket populär bland skandinaver, har t ex tre serier som är ämnade till de skandinaviska hårtyperna: Blond Glam – som ger ökad glans till blont hår, Extreme – som ger håret ökad styrka och All Soft – som gör torrt hår mjukt. Samtidigt har Redken en färgserie utan ammoniak som innehåller speciella oljor som är mycket vårdande för håret. Även Sebastian har många bra produkter.
Hos Petro kan produkterna köpas var för sig eller i presentpaket, som innehåller schampo, balsam, inpackning och behandlingskuren Potion 9, som är mycket populär för sin intensiva och snabba effekt. Gemensamt för dessa hårvårdsprodukter är att de här kan köpas betydligt billigare än i Skandinavien.
Våren är en årstid med många fester, bröllop samt konfirmationer och hos Petro tar de hand om det hela, så att du har ett perfekt hår för varje tillfälle.
Boka tid hos frisörsalongen Petro på: 952 467 130.

 

Rock och stora biffar
Starkt inspirerat av de kända restaurangerna A Hereford Beefstouw, Bone’s och Hard Rock Café har restaurangen Meat and Rock just öppnar sina dörrar vid havet i Fuengirola.
Som namnet antyder bjuder restaurangen på gott kött och bra rockmusik.
”Vi satsar på att vara kustens bästa steakhouse. Våra kockar är specialiserade på kött och allt vad kött är, noga utvalt och av högsta kvalitet. Så tycker man om möra biffar, revbenspjäll, burgare eller kyckling, har man kommit till rätts ställe”, säger Marinus Vegeberg, som tillsammans med Sophie Nanziri Madsen, äger och leder arbetet på Meat and Rock i Fuengirola.
Restaurangen bjuder på ett stort utbud av hemmalagade såser och en stor salladsbar med tillbehör till de saftiga biffarna, och mellan kl. 12-15 serveras det goda lunchrätter såsom Stjerneskud, hemmalagade köttbullar med potatissallad m.m.
Vinmenyn är fylld med goda spanska viner som passar utmärkt till kötträtterna och så finns det även Carlsberg på fat, om man föredrar humle istället för druvor. Efterrätt saknas inte heller med restaurangens inbjudande glassbar.
”Musiken är vårt andra starkaste varumärke. Vi bjuder på bra liveunderhållning från fredag till söndag. Jag tycker själv att utbudet av bra restauranger riktade till vuxna är begränsat, så vi hoppas att vårt utbud av band och Karaoke ska locka många”, säger den danska restaurangägaren.
Livemusiken börjar kl. 15.00 på lördagar och söndagar, och på fredagar kl. 22.30, samtidigt som köket stänger och natten faller på.
”Det ska vara en bra upplevelse och roligt att komma och äta hos oss på Meat and Rock. Därför satsar vi mycket på bra musik och festlig service”, avslutar Marinus Vegeberg, som under hela maj månad bjuder sina gäster på en gratis flaska vin om man beställer minst två huvudmenyer.
Meat and Rock ligger i Fuengirolas hamn och har öppet alla dagar – hela dagen mellan kl. 12.00 . 02.00 (köket stänger kl. 22.30).
Bordsbokning på: 952 665 388 / www.meatandrock.com, facebook: meatandrock.

 

Annis Vital Shops ägare fyller jämt
Anni Dahms flyttade till Costa del Sol den 14 oktober 1990 då hon startade Helse- och Kulturcentret, som senare blev Annis Vital Shop. Nu, ca 23 år senare, har Annis Vital Shop utvecklats till hela fem butiker. Dock kan det bli så att butiken i EuroMarket tillfälligt stänger, men i skrivandets stund är det ovisst vad som kommer att hända. Men som Anni säger: ”Sedan jag ställde mig på spansk mark har varje dag varit en utmaning. Men dagarna fylls också med stor spänning och glädje när någonting lyckas. Därför har jag valt att hålla mig lugn när det gäller förvirringen kring EuroMarket. Min mamma sa alltid: ’allting ordnar sig nog’…” Anni fortsätter: ”Utan mina älskade kosttillskott skulle jag inte ha hälsan och energin att börja som egenföretagare i en bransch som är så utsatt och som det finns så många starka åsikter kring”.
Med anledning av födelsedagsfirandet fokuserar Anni på Anti-Ageing under hela maj, med en mängd extra bra erbjudanden i butikerna.
Under själva födelsedagen, lördagen den 11 maj, kommer det att finnas lite förfriskningar och Anni har även sagt att det kommer erbjudas extra fantastiska födelsedagspriser.

 

Populariteten ökar
Marbella Classic Golf, den svenskägda golfbutiken i Nueva Andalucía, kan med stor förtjusning meddela att deras försäljning ökat betydligt under de senaste 12 månaderna, trots krisen som kastar sin mörka skugga över landet. ”Det är glädjande att så många trevliga kunder besöker oss i sol likväl som i regn”, säger butikens innehavare Ewa Lindberg.
Under den senaste tiden har butiken, som ligger intill Centro Plaza, genomgått en ansiktslyftning; väggarna har blivit ljusare, fler speglar har satts upp och nya lösningar för att visa upp det fina sortimentet av kläder och Ecco-skor har tagits fram. Detta har bidragit till att butiken, om än den var välkomnande förr, har blivit ännu trevligare och lättöverskådligare.
Ett av butikens trevliga och återkommande evenemang är deras välbesökta Coffeemornings, Ewa berättar: ”Under dessa tillfällen är alla välkomna att komma och ta en kopp kaffe och äta en bit tårta, och det är ett ypperligt tillfälle att se alla vårens och sommarens nyheter”. Anmäl ditt intresse till butiken så kontaktas du inför nästa tillfälle.
På hyllorna och galgarna hos Marbella Classic Golf hänger allt snyggt från Masters, Abacus, Daily, Alberto, Röhnisch, Nike, Ping, Green Lamb och Glenmuir. Majoriteten av deras kunder är damer, vilket de är glada för, men Ewa och hennes kollegor Nina och Pam vill nu samtidigt understryka att de också har ett stort, snyggt utbud för herrar, som de naturligtvis också välkomnar stort i butiken. ”Det finns gedigen erfarenhet hos oss som arbetar här och vi vill även i fortsättningen tjäna våra kunder på bästa sätt, inspirera och hjälpa och vi önskar att ännu fler skall upptäcka vår fina butik, och ta gärna med era vänner!” hälsar Ewa, Nina och Pam, från Marbella Classic Golf.
Avenida Manolete Nueva Andalucía, tel. 952 816 061, www.marbellaclassicgolf.com, info@marbellaclassicgolf.com.

 

Ta ett dopp hela året runt med TimeOut Spas
TimeOut Spas är en aktiv leverantör av spabad, jacuzzi, Swimspa och bastu på Costa del Sol. Företaget som etablerades i september 2009 av Michael J. Kellough Inkster, är känt för sin höga kvalitet och goda service. Under året har TimeOut Spas levererat till hundratals nöjda kunder på kusten. Teamet av professionella tekniker tar sig an alla former av problem och ser till att lösa dem snabbt. Denna service gäller även om spabadet är köpt från en annan återförsäljare.
TimeOut Spas ligger i Nerja, men täcker både hela Málaga- och Granadaprovinsen. TimeOut Spas har ett brett utbud och erbjuder produkter som kan vara svåra att hitta hos andra återförsäljare på kusten. Det samma gäller utbudet av spabad som man ser i butiken, här finns många olika märken av bästa kvalitet. Kvaliteten testas självklart alltid innan spabaden erbjuds till kund. På så sätt kan teamet hos TimeOut Spa stå för sina produkter till 100 %.
För ett par år sedan började TimeOur Spas även med de populära SwimSpa, simspabad, vilka är en kombination av en simbassäng och ett spabad. Ett SwimSpa är den ideala lösningen om man inte har plats till en hel pool, eller bara inte vill att en pool tar stor plats i trädgården, men trots det vill ta en simtur. Samtidigt upplever man fördelen med ett spabad, nämligen de kraftiga vattenstrålarna som pumpar vatten mot dig, och om du blir trött så kan du slappna av på ett av sätena i spabadet med masserande vattenstrålar. Den största fördelen med ett SwimSpa är trots allt varmvattnet som gör det möjligt att ta ett dopp hela året runt.
För mer information om utbudet av om sommarens alla erbjudanden och spabad, jacuzzi, bastu och SwimSpa, besök TimeOut Spas hemsida: www.timeoutspas.com.

 

Moderna och klassiska frisörer i Nerja
Det är två rutinerade frisörer som står bakom Nerjas nya svenskägda frisörsalong ”His & Hers Hair by Lauritzen”. Det är också två frisörer, som är klara över sina intentioner om att ta det nyaste och snyggaste inom branschen till Costa del Sol.
”Varje år åker vi till London för att gå på kurs hos Tony & Guy samt Vidal Sassoon. De är bland de absolut främsta hårdesigners och kreatörer i branschen. Förutom det är vi också med på den årliga frisörmässan Salon International, där det senaste hårmodet presenteras. Ständig förnyelse är viktigt och det räcker inte att leva på ett gott rykte”.
Orden kommer från Björn och Joanna Lauritzen, som varit i branschen sedan början av 80-talet.
”Vi har haft egna salonger på många platser i Östersund och även drivit en frisörskola i samma stad. Allt har gått bra, men nu när våra barn är vuxna har vi tid över att förverkliga vår dröm om ett utlandsäventyr”, säger det svenska frisörparet.
Nerja är en stad som de har fastnat för.
”Nerja är vårt lilla paradis här på Costa del Sol. Staden och området är både autentiskt, internationellt och mysigt på en och samma gång. Eftersom det inte finns några andra skandinaviska frisörer i Nerja tvekade vi inte över att öppna vår salong här”, berättar de.
Med nyrenoverade lokaler på centrala Plaza de la Ermita är frisörerna Lauritzen nu redo att hälsa välkommen till både damer och herrar, killar och tjejer.
”Alla som känner för att bli fina till sommaren är mer än välkomna. Vi lägger stor vikt vid att vara nytänkande och moderna, men vi kan naturligtvist även vara klassiska. Det är en frisörs uppgift att på bästa möjliga sätt lyfta fram en kunds personlighet. Det är naturligtvist även viktigt att kunden känner sig nöjd och kan identifiera sig med sin hårstil”, avslutar Joanna och Björn Lauritzen.
His & Hers by Lauritzen ligger på Plaza de la Ermita, lokal 14/15 i Nerja. Tidsbokning: 722 210 074.

 

Finsk mäklare: köp nu priserna stiger
Intresset för lägenheter på Costa del Sol är stort – och har alltid varit det, även under de svåra åren 2008, -09, -10 och -11, då dock få köpte grundat på rädsla och ett konstant prisfall. Förra året vände kurvan och allt tyder på att alla som funderat på att köpa bostad under de senaste åren nu köper. Så värderar den finska mäklaren Sirpa Jokinen situationen. Årets första kvartal har varit ett av hennes bästa någonsin: ”Tiderna påminner om när jag började i branschen 2006, när tiderna var goda. Optimismen var på topp, det var inga finansieringsproblem och köparna beslutsamma. Nu är det likadan, människor vet att priserna har nått botten och i flera attraktiva områden i Fuengirola, Los Boliches och Los Pacos är idag efterfrågan större än utbudet. Jag tror att bostäder på de rätta adresserna kommer att öka i pris inom det kommande året”, säger Zodiacos mäklare i Los Boliches optimistiskt.
Mer än hälften av efterfrågan hos mäklarfirman kommer från nordbor och prisläget är 125 000 – 150 000 euro. Kanske lågt enligt en del, men Sirpa Jokinen svarar: ”För det priset kan man få en bostad som kostade 200 000 euro 2007 eller ett kraftigt reducerat pris på ett av bankernas konkursbon. Det händer också att jag får bostäder som säljs för mindre än 100 000 euro. Man kan absolut få mycket för pengarna – fortfarande. Den stora efterfrågan beror tydligen inte bara på de generellt låga priserna utan även på att t ex den svenska kronan idag står i 8 till 1 mot euron. För bara två år sedan stod den i 11 till 1. Den svenska valutakursen är alltså ca 30 % bättre nu än förut och med det stora prisfallet är situationen fördelaktigare än på länge”, förklarar Sirpa Jokinen och ger ett råd till människor i pensionsåldern: ”Köp nu och njut av din bostad i 10 goda år. Sälj sedan med vinst eller låt den gå i arv. Bostäderna blir aldrig bättre eller billigare än nu”.
Zodiaco Real Estate ligger vid feriaplatsen i Fuengirola. Tel. 952 58 11 66, www.zodiacohouses.com.

 

Nordic Dental Centre utvidgar med ny tandläkarklinik
Tandläkarkliniken Nordic Dental Centre, som håller till precis mittemot busstationen i Fuengirola, öppnar nu i maj en ny tandläkarklinik i San Pedro de Alcántara. Med den nya kliniken kommer det vara lättare att ta sig till tandläkaren för personer som bor i områdena Marbella, Nueva Andalucía och San Pedro de Alcántara. Kliniken i Fuengirola kommer att fortsätta utan förändringar.
Tandläkare Peter Broberg berättar att han länge har lekt med tanken om att utvidga verksamheten och öppna en klinik i Marbellaområdet, där det bor många skandinaver. Och orsaken till öppnandet av den nya kliniken grundas i stor grad på patienters önskemål.
Öppnandet av den nya kliniken, i fina nyrenoverade lokaler i San Pedro de Alcántara, sker i samarbete med Peter Brobergs kollega, tandläkare Christina Radics.
”Eftersom vi själva stått bakom renoveringarna av lokalerna har vi också kunnat bestämma inredningen, så att vi bland annat får in så mycket dagsljus som möjligt. Den nya kliniken är stor, ljus och har all den senaste utrustningen inom tandläkarbranschen”, berättar Christina Radics.
I den nya kliniken i San Pedro de Alcántara kommer det erbjudas behandlingar med allt från implantat till tandblekning, precis som i Fuengirola. Samtidigt har Nordic Dental Centre anställt en ny tandläkare, Charlotte Hagelin-Calissendorff, som kommer att arbeta på båda klinikerna.
Ortodontisten Eloisa och kirurgen Manuel kommer också att fördela sin tid mellan de två klinikerna.
Den nya kliniken har adressen: Plaza Vista Alegre, 1, 1º‐Oficina 15 i San Pedro de Alcántara.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.