Costabiz juli & augusti 2013

Costabiz juli & augusti 2013

Modevisning med Nina B Fashion Boutique
MC Café på Marbella Club utgjorde ramarna för en föryngrande modevisning när Nina B Fashion Boutique visade upp sommarens senaste nyheter.
Modellerna strålade i sommarsäsongens absolut snyggaste trender – en skön blandning av rock, hippie och urban från bl.a. Hunkydory, Gipsy 05, Rabens Saloner, Twenty8Twelve, Odd Molly och Ella Luna. Som pricken över i:t kryddades naturligtvist de fina kläderna med läckra läderväskor från italienska Campomaggi.
Evenemanget bjöd på moderiktig inspiration inför sommaren 2013 med en härlig atmosfär, fantastiska kläder och skön musik.
Kollektionen hos Nina B passar utan tvekan den moderna och trendiga kvinnan.
Nina B Fashion Boutique hittar du på Calle Las Malvas 62, Nueva Andalucía, i samma byggnad som hotell Nueva Andalucía Plaza (H10).
Missade du modevisningen på MC Café? Låt dig då inspireras och frestas i Nina B:s internetbutik: www.ninabmarbella.com.

 

Välj rätt solglasögon och skydda dina ögon
Solens strålar är skadliga och därför är det viktigt att skydda ögonen med ett par bra solglasögon. Men det kan vara svårt att välja rätt. Utöver att solglasögonen skyddar mot solens skadliga UV-strålar förebygger de även skador på långsikt såsom starr och cancer i ögonregionen. Har du inte ett par solglasögon är det risk för att du kisar och det i sin tur påskyndar uppkomsten av rynkor.
Alltså är det viktigt att du väljer rätt och hos en fackman kan du få all hjälp och guidning du behöver för att hitta de rätta solglasögonen.
Hos Unioptica kan vi hjälpa till med att hitta de rätta glasen, den rätta färgen på glasen och samt de solglasögon som både skyddar dig bäst och som samtidigt är snygga.
Se det stora urvalet av nya modeller och märken hos Unioptica.
Kom ihåg att Unioptica har bytt öppettider under sommaren, så fram till den 1 september gäller: måndag – fredag kl. 10-15, samt tisdag och torsdag eftermiddag kl. 17 – 19, lördag kl. 10-15. www.unioptica.com.

 

Gör ett kap hos Loft & Roomers
Loft & Roomers har tömt en hel utställningslokal hos en stor kinesisk soffabrik – Actona Seating LTD. Denna fabrik, på 47 500 m2 i Huizhou City, har kapaciteten att tillverka stora mängder stoppade möbler. Varje månad packas drygt 600 kontainrar med soffor och stolar som sedan levereras till hela världen – bland annat till Loft & Rommers här på Costa del Sol.
Loft & Roomers har nu haft en sådan tur att de fått tag i hela Actona Seatings lager av visnings- och testmodeller, vilket nu ska komma kunderna till godo. Därför säljer nu Loft & Roomers ut 500 olika soffor och stolar – i tyg och läder – till helt vanvettigt låga priser. Så missa inte möjligheten att göra en bra affär. Detta engångserbjudande är billigare än billigt!
Se det stora urvalet av möbler hos Loft & Roomers på Golden Mile i Oasis Business Center, Ctra. De Cádiz km. 183, Marbella. Se även: www.loftroomers.com, eller ring: +34 952 772 139 för mer information.

 

Vi gör det bättre, inte dyrare
Efter intensivt arbete öppnar nu Restaurante La Leona på Plaza de San Rafael i Los Boliches, i Café Copenhagens tidigare lokaler. De som besökt caféet kommer inte känna igen sig. Här genomsyras atmosfären nu av värme, trä och rustik stil.
Bakom restaurangen står Kari Tiihonen, som med vakande öga följt varje detalj i öppningsförberedelserna, från färdigställande av lokalen till personalens serviceförmåga och menyn.
”I 20 år har jag låtit mina idéer och planer för en restaurang växa fram och jag har bland annat besökt och hämtat inspiration från några av kustens bästa restauranger”, säger Kari Tiihonen och tillägger: ”Gästen ska ha en så bra upplevelse, av både maten och servicen, att denne planerar sitt nästa besök redan innan hon eller han lämnar Restaurante La Leona”.
Restaurante La Leona har ett noga utvalt, starkt team som jobbar och har kul ihop. Som restaurangchef har Kari anställt Jani Nurminen och kökschef är Markus Rissanen (båda med lång erfarenhet i branschen, Jani har vunnit restaurangmanagertävlingen i Finland och Rissanen kommer från en tvåstjärnig Michelinrestaurang i Norge). Inför öppnandet har de tillsammans testlagat och experimenterat hemma hos Kari nästan varje kväll, med målet att varje gäst ska vara nöjd.
Och övning ger färdighet. Menyn erbjuder allt från färska smoothies och pizza till smaklöksvattnande argentinskt kött, ett rikt utbud av vegetariska smakupplevelser och en väl utstuderad och generös vinlista. Alla råvaror är färska samt noga utvalda och prisnivån – Restaurante La Leona passar alla plånböcker.
Förutom högkvalitativ mat kan Restaurante La Leona förutom en mysig inomhusmiljö även erbjuda en sval upplevelse på den soliga uteserveringen. Restaurangen är den första i Fuengirola med svalkande vattenånga.
Restaurante La Leona har öppet hela dagen och serverar frukost, lunch och middag samt naturligtvist även enklare fika.

 

Allt fler väljer att gå till tandläkaren på semestern
På Clinica Dental Noruega i Fuengirola ser man allt tydligare trenden. Fler och fler skandinaver väljer att gå till tandläkaren när de är på semester på kusten. Anledningen är de korta väntetiderna i kombination med att priserna är mycket konkurrenskraftiga gentemot tandläkarbesöken i Skandinavien och givetvis det faktum att du kan gå till en skandinavisk tandläkare och tala ditt eget språk. Att eurokursen har sjunkit mellan 20-30 % mot kronkurserna har gjort skillnaden i pris tydligare än någonsin. ”Förfrågningarna från skandinaver som är på väg ned på besök är så många att vi har lanserat en helt ny hemsida som tar upp frågeställningar kring tandvård utomlands”, berättar Catharina Hvid-Hansen, tandläkare och ägare av Clinica Dental Noruega. Hemsidan som heter: www.svensk-tandläkare.com förklara arbetsgången vid tandläkarbesök utomlands, vad man bör tänka på, vad man bör kolla upp innan man byter tandläkare, vilka möjligheter som finns för att få ersättning för behandlingen via Försäkringskassan och mycket, mycket mer. Catharina berättar vidare att om du är berättigad till tandvårdsbidrag i ditt hemland är möjligheterna stora att få motsvarande ersättning tillbaka i hemlandet mot uppvisande av kvitton och rätt dokumentation. Har du frågor kring tandvård utomlands kan du gå in på deras hemsida och läsa mer. Du är givetvis även välkommen att ringa: 952 47 68 80 direkt till kliniken och fråga eller kontakta oss på mail: info@clinicadentalnoruega.com.

 

Rock, stora biffar och nu även brunch
Men en tydlig ambition om att bli kustens bästa steakhouse slog den danskägda restaurangen Meat and Rock upp dörrarna i april och mycket tyder på att restaurangen är inne på rätt väg. Mört oxkött, bra livemusik, fin utsikt över hamnen och den vänliga personalen har gett Meat and Rock en bra start.
”Våra gäster har fått över 2 000 rekommendationskort som redan gjort flera till våra officiella ambassadörer. Vi har nämligen ett koncept som går ut på att man rekommenderar oss om man är nöjd med vår mat och service”, förklarar restaurangens dagchef.
Flera av stammisarna är danskar och för dem görs det nu ännu mer:
”Våra pariserbiffar och stjerneskuds har gjort stor succé varför vi nu även kommer att servera dansk brunch, precis så som vi kommer ihåg den hemifrån, med frukt, ägg, ost, rullsylta, köttbullar, leverpastej, sill och rågbröd, frallor och wienerbröd”, berättar den glada personalen. Brunchen serveras alla dagar mellan kl.10-14.
Varje fredag och lördag hela sommaren kommer det att vara ett varierat utbud av livemusik, karaoke och ståuppkomiker samt ibland också akustisk musik på uteserveringen. Restaurangen har även en stor cocktailbar och dart.
Under hela juli kan du få Meat and Rocks goda stjerneskud för endast 5 euro genom att ta med restaurangens annons som du hittar här i En Sueco.
Meat and Rock ligger i Fuengirolas hamn och är öppet alla dagar – hela dagen från kl. 12 till 02, köket stänger kl. 22.30. Bordsbokning görs på: 952 665 388 / www.meatandrock.com / facebook: meatandrock

 

Nina och valpar
Möt Nina och hennes sju små valpar; fyra pojkar och tre flickor. De har alla varit på besök hos veterinären och är vid god hälsa, speciellt för att vara gatuhundar.
Nina hittades i en trädgård då hon fött valparna varefter en vänlig själ ringde till olika hundgårdar för att försöka hitta en plats åt dem.
Med öppna armar har FAMA välkomnat Nina och hennes sju valpar och nu har åtta hundar chans att få nya hem.
Vill du ha mer information är du välkommen att kontakta Pat på tel. 620 354 885 eller besök organisationen hemsida: www.famaspain.com. FAMA:s grundprincip är att aldrig avliva en frisk hund!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.