Immunförsvaret kommer ofta upp i BodyTalk-sessioner. Det visar sig i form av obalanser i det lymfatiska systemet, i de endokrina körtlarna och inte minst som emotionellt provocerande tillstånd i kroppen.
Det kan även dyka upp i samband med faktorer utifrån som invaderar kroppen; virus, bakterier, parasiter, svamp eller giftämnen. Om immunsystemet är svagt kan inte kroppen bekämpa dessa angrepp.
Jag möter även immunförsvarets överreaktioner titt som tätt; allergier och intolerans.
Sett ifrån ett medvetenhetsbaserat perspektiv försvagas kroppen först och främst av övertygelser, tankemönster och känslor som påverkar immunsystemet så att det inte kan göra sitt arbete ordentligt. T ex kan ett tankemönster om att världen är en farlig plats leda till allergier. Vi uppfattar världen som farligare och farligare (news travel fast!) och det är en av orsakerna till att fler och fler blir allergiska.
Blockerade kommunikationsvägar mellan kroppens celler skapar förvirring i systemet så att immunförsvaret helt enkelt inte reagerar eller, i värsta fall, går till angrepp på kroppens egna celler och, kan man säga, sätter igång oss att förstöra oss själva. Fler och fler söker upp mig med autoimmuna sjukdomar.
Efterhand som jag har kommit längre och längre i mina studier kring människans fysiologiska och mentala tillstånd har det slagit mig att den konventionella hälsovetenskapen vet otroligt lite om dels orsaken till många sjukdomar och symptom och dels om åkommornas orsaker. Så jag blev ganska besviken när jag fick reda på att man inte vet varför människor får något så vanligt som gikt, och huruvida inflammationerna i t ex lederna är virus- eller bakteriebaserade. Jag trodde att man visste sådana saker…

Mikrober
Det är vida känt att det fortfarande inte finns någon medicin som kan bryta ned virus, varför det specifika immunangreppet på viruset som BodyTalk kan starta är helt genialt. Det var dessutom faktiskt en föregångare till just Kroppens Kemi-tekniken som gav BodyTalks grundare, John Veltheim, idén till detta medvetenhetsbaserade hälsosystem. John Veltheim är australiensare, utbildad kiropraktor och akupunktör, och drev en framgångsrik klinik i Brisbane i början av 1990-talet samtidigt som han hade en ledande ställning på Brisbane College of Acupuncture and Natural Therapies – och under tiden led hans egen hälsa. Han gick runt med ett Epstein Barr-virus i kroppen vilket gav honom konstant feber, smärtor och skador på hans lever. Läkarna gav upp! Trots sin mångåriga erfarenhet och försök till att bota sig själv, kunde inte John Veltheim komma hans kroniska tillstånd in på livet. Han uppsökte flera behandlare och en dag lyckades det äntligen. En liten droppe av Johns blod placerades i hans navel och hans huvud blev tappat. Tre dagar senare var viruset borta och några år senare höll han det första BodyTalk-seminariet. Idag praktiseras BodyTalk i hela världen.
Även när det gäller bakterier uppnås bra resultat med BodyTalk då vi får immunsystemet att reagera och producera specifika antikroppar som bryter ned skadliga bakterier utan att döda de goda bakterierna på det sätt som antibiotika gör. Tar man trots allt antibiotika kan Kroppens Kemi-tekniken minimera biverkningarna som t ex okontrollerad Candidatillväxt.
På samma sätt kan tekniken starta direkta angrepp på både makro- och mikroparasiter samt överaktiv svamp, som plötsligt inte nöjer sig med att äta död vävnad utan även angriper levande, frisk vävnad.

Toxiner
Väldigt ofta är det medicin – både den kemiskt och den naturligt framställda – som verkar som gift för kroppen. I BodyTalk kan det visa sig att rester av ett läkemedel, som togs för år sedan, fortfarande sitter och förorenar kroppen. Andra gånger kommer ett läkemedel fram i en BodyTalk-session då klienten inte har behov av att ta det och kroppen bara blir förvirrad av användandet av det ”överflödiga” medlet. Det verkar nämligen inte som om kroppen nödvändigtvist stöter ut de ämnen som den inte behöver, som t ex överdrivet intag av antioxidanter i en sund och välhydrerad kropp som inte producerar fria radikaler. Istället lagras ämnena och stör kroppens naturliga funktioner.
Det samma kan gälla med t ex krämer, deodoranter och tvål, som tillförs huden, men självklart även inhalerade substanser som t ex tobak, som av en del kroppar uppfattas som giftämne medan andra lustigt nog inte gör det. Jag har också upplevt att någonting som intogs, som var flytande, men som varken var medicin, alkohol, kaffe eller liknande, dök upp som ett gift under en session. Till slut fann jag att klienten inte tålde den sortens vatten som han drack. Kroppen uppfattade det som ett gift.
Läs mer om BodyTalks balansering av kroppens överrektioner som t ex allergier och intoleranser i nästa nummer av En Sueco.

Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.