Costabiz oktober 2013
iptv
 
Se tv-kanaler från Sverige – nu även i surfplattan/smartphonen
Radio Solymar kan inte längre erbjuda skandinavisk tv på Costa del Sol till mångas besvikelse här på kusten. Hos European IPTV har man uppmärksammat problemet och är redo att erbjuda tv-signal med skandinaviska kanaler via en IPTV-box, eller som någonting helt nytt – i surfplattor och smartphones.
Alla som tidigare varit abonnenter hos Radio Solymar kan få ett special ”byt till nytt”-erbjudande varmed de kan byta in sin gamla satellitbox till en IPTV-box för endast 89 euro (avhämtningspris och 6 månaders bidningstid). Normalpriset är 249 euro.
Med European IPTV:s ”web-tv” till mobila enheter får kunderna enkel, obegränsad och snabb tillgång till fler än 60 skandinaviska och internationella kanaler direkt i surfplattan och smartphonen om den har iOS eller Androis styrsystem, för 39 euro per månad. Vid beställning av web-tv kommer ditt konto att bekräftas via e-mail inom 24-timmar. Det är alltså inga installationsproblem eller ytterligare kostnader vid beställning.
Oavsett om man väljer tv-signal eller box via web-tv medföljer samtidigt smarta och funktionella egenskaper som säkrar kunden en optimal upplevelse. Spela in och spara allt du vill och se det när du vill.
Som någonting alldeles exklusivt erbjuder IPTV även programöversikt på alla kanaler, både med tv-boxen och surfplattan/smartphone-versionen. I inspelningsfunktionen hittar man en komplett översikt över hela dagen och de kommande åtta dagars sändningar, vilket gör systemet mycket användarvänligt och enkelt.

För mer information se: www.european-iptv.com.
 
 
Costabizz ES oktober Dan Optica copy
 
Ny inredning förtydligar Dan Opticas vision
Ljust och rymd är det första som möter kunderna när de kommer innanför dörren hos Dan Optica i Fuengirola.
”Den nya inredningen är inspirerad av nordisk stil och visionen har varit att skapa en butik som uttrycker stil, bekvämlighet och modernitet”, berättar Juana María Pérez, som är butiksansvarig. Det minimalistiska och stilrena uttrycket är en viktig del i den nya butiken då optikerna också tar sig an kliniska uppgifter. De samarbetar med ögonspecialister som kan hjälpa till när kunden kommer in med ögonproblem och när det finns behov av extra expertis.
”Men även bekvämlighet har varit viktigt i samband med renoveringarna”, berättar hon. Det innebär att butiken har inretts för även kunder med speciella behov. Det finns nu plats för mammor med deras barnvagnar och personer i rullstol, som kan sitta kvar i stolen under alla provtagningar och även undersökningslokalerna har anpassats till rullstolsanvändare. Att det är den nordiska stilen som ligger till grund för den nya renoveringen är inte en tillfällighet. Under 25 år har butiken gett människor på Costa del Sol en klarare syn på världen, varav många är skandinaver. Det värderar man högt och personalen talar både spanska, engelska, danska och tyska, vilket är en av orsakerna till att många internationella kunde hittar till butiken. De språkliga barriärerna är således rivna och du kan vara säker på att det är den riktiga diagnosen eller de rätta glasögonen som du får med dig hem från Dan Optica.

För mer information kontakta Dan Optica på tel. 952 583 910, eller besök deras hemsida: www.danoptica.com, som finns på både spanska, engelska och danska.
 
 
SHOPTALK Lauritzen Frisør
 
Fin start för Lauritzen
”Vi trodde att sommaren skulle vara lugn men vi har haft en hel del att göra. Det är jättekul att så många nya kunder har hittat till vår nya salong.”
Orden kommer från Joanna Lauritzen som tillsammans med sin man Björn öppnade frisörsalongen His & Hers by Lauritzen i Nerja i maj i år.
”Vi hoppas att vi får se ännu fler skandinaver nu när hösten kommer. Alla som vill bli fina i håret är hjärtligt välkomna. Vi lägger stor vikt på att vara nytänkande och moderna, men vi kan naturligtvist också vara klassiska. Det är en frisörs uppgift att lyfta fram kundens personlighet”, menar Björn Lauritzen.
His & Hers Hair by Lauritzen ligger på Plaza de la Ermita i Nerja.
Tidsbokning: 722 210 074
 
 
Foto Fashionvilla COSTABIZZ ES okt 2013 A
 
FashionVilla presenterar den nya vinterkollektionen
Vinterkollektionen för 2013 är en fest för dina sinnen. Det är kombinationen av färger som safirblått, svart och midnattsblått i material som kashmir, läder, brokad och siden som ger ett enastående feminint uttryck. Djurtryck tillför ”wow”-effekten – det är vilt och sensuellt. Tajta byxor i kombination med over-size-toppar, koftor och blusar eller åtsittande blazers skapar ett starkt, modemedvetet intryck – skäm bort dig själv genom att kombinera de läckra materialen.
Det är det som FashionVilla står för: nytänkande i den stora modevärlden på ett trendigt, feminint och innovativt sätt.
FashionVilla i Elviria, tel. 952 85 05 01.
 
 
bjorn
 
Ny norsk tandläkarklinik i Elviria
Efter sex år i Norge återvänder tandläkaren Björn Abraham-Nielsen till kusten. I oktober öppnar han Clinica NorDental i Centro Comercial Elviria.
”Vi vänder oss huvudskligen till den skandinaviska marknaden men alla nationaliteter är naturligtvist välkomna”, säger Björn Abraham-Nielsen.
På kliniken erbjuds allting inom vanlig tandvård samt specialbehandlingar som estetisk tandvård, implantat och laserbehandling.
Björn Abraham-Nielsen säger även att det kommer att läggas stor vikt på kvalitet till rätt pris.
”Vi glädjer oss till att än en gång kunna njuta av solen och det goda livet i Spanien”, avslutar han.
 
 
IMGP7500 2500x1661
 
Ny säsong hos Fia i backen
Hösten är här och så även Baldinos nya kollektion, varav utvalda plagg nu finns hos Fia i backen, i Nueva Andalucía. Fia i backen är förövrigt ensam återförsäljare av Baldino i Spanien. Det svenska klädesmärket är känt för sin känsla för kvalitet och detaljer och har designat kläder till stilmedvetna och modesäkra kvinnor sedan 1980. Den nya kollektionen går i färgerna svart och grått samt svart med bruna inslag. In i detta smyger sig även lila samt detaljer såsom prickar, ränder och rutor. Den nya kollektionen från Baldino går i linje med deras kännetecken: elegant och sparsmakat för alla kvinnor i alla åldrar, och finns i storlekarna 36-46. Ett plagg som redan under modeveckan i Stockholm fick mycket uppmärksamhet för att ligga rätt i tiden är den svarta tunikan med kapuschong, som kan ses på bilden.

Ett annat svenskt klädesmärke, vars popularitet ökar, och som nu hänger på galgarna hos Fia i backen, som är en av två återförsäljare av detta i Spanien, är Holebrook, även känt som Svenska sjökläder. Inspirationen till de praktiska och lite tuffare snitten, fina detaljerna och snygga stickade plaggen i 100 procent bomull är hämtad från den svenska skärgården, och färgerna går i natur och stålgrått. Holebrook är ett märke vars designers satsar på lång hållbarhet i dagens moderna och snabbföränderliga samhälle. Klassist och tidlöshet är bra beskrivande ord för deras populära kläder.
Missa inte höstens nyheter hos Fia i backen. Och varför inte passa på att titta närmare på det under Fia i backens höstmingel lördagen 12 oktober, när Fia sedvanligt bjuder alla kunder på cava mellan 10.00 – 16.00.
Fia i backen, Plaza Baltasar Gracián 1, Nueva Andalucía.
Tel. 952 81 65 12
Facebook: Fia i backen
 
 
CostaBiz.RadioA.ES.okt-13
 
Radio Averroes

Radio Averroes är en internetbaserad radiostation som alla kan lyssna till, förutsatt att man är uppkopplad. Med dagens teknik och smartphones kan man, genom ett förhållandevis billigt abonnemang med fri surf, alltid lyssna på www.radioa.es, även om man t ex sitter i bilen eller ligger på stranden, och inte har datorn i närheten.
Har man inte möjlighet att lyssna när programmen sänds kommer många av dem att finnas i pod arkivet, så man kan lyssna när man vill och på vad man vill. På så sätt kombineras det bästa av två världar, lyssna live eller när man har tid och lust.
Bakom Radio A står Einar Friberg och Pia Jensen, två musikälskande själar, som flyttade till Torreblanca, Fuengirola, för ett år sedan.
Einar har jobbat inom IT-och försäljning, och fick chansen att prova på att sända radio under sommaren och hösten 2012, och blev biten. Så hela idén är hans.
Pia har arbetat som mäklare och projektledare/inredare för nyproducerade villor i södra Sverige.
Nu strävar Pia och Einar efter att göra radioprogram som de själva skulle vilja höra.
Förmiddagspasset 10-12 ska vara en aktiv del i den svenska kolonins liv, med rapporter om händelser, föreläsningar, konserter och andra evenemang etc. Det skall även innehålla mat och vin, inredning samt reseskildringar, intervjuer med inbjudna gäster som sysslar med något speciellt och intressant, exempelvis advokat, revisor, läkare, författare eller kock. Givetvis har också musiker och band som gästar regionen en stående inbjudan till studion.
Nyheter kommer att sändas varje hel timme.
Kvällsprogrammet ”Under Andalusiens Stjärnhimmel” tar upp funderingar och händelser i livet och världen, stora som små (lite som Averroes blogg som Einar skriver på (http://waldorfs.bloggo.nu), samt spelar mycket musik. Ytterligare ett kvällsprogram med musikporträtt av kompositörer, grupper eller olika musikstilar kommer att finnas.
RadioA vill uppfattas som en seriös radiostation där förhoppningen är att attrahera annonsörer och sponsorer samt att få en trogen lyssnarskara.
Radio A kan höras på: www.radioa.es.
 
 
4
 
Kärt återseende hos Marbella Classic Golf
Hos Marbella Classic Golf glädjer sig Eva, Nina och Pam över att hälsa Lotta välkommen tillbaka.
”Nu är hela familjen tillbaka. Vi har saknat kusten och värmen och nu ska våra döttrar, 11 och 9 år, få chansen att lära sig spanska från grunden. Kusten var och är vårt hem”, berättar Lotta och fortsätter:
”Jag hoppar in i arbetet direkt. Mitt första projekt har varit hemsidan, som nu är enklare med en lättare översikt över våra kollektioner, evenemangen och händelserna i butiken och så har den blivit mer användarvänlig.”

När Lotta talar om evenemangen råkar hon avslöja att Marbella Classic Golf för tillfället arbetar för fullt med planeringen av höstens fashion show, med säsongens nya kollektioner. Mer än så avslöjar hon dock inte, så håll utkik på hemsidan för mer information!
Att hålla sig ajour på hemsidan är också klokt för att inte missa de trevliga Coffee Mornings, då alla som vill, och har vägarna förbi, är välkomna in i butiken för fika, mingel och upptäcktsfärd bland golfmodet.
Ett av butikens mest populära märken är utan tvekan Masters och människor kommer från hela kusten för att köpa dessa utmärkta kvalitetskläder. Därutöver har de många andra populära märken, som t ex. Röhnisch, Daily och svenska Abacus.
Hos Marbella Classic Golf finns kläder för både kvinnor och män i alla åldrar. Faktiskt passar även golfmodets rena och klassiska snitt, samt lätta, luftiga material även dig som inte spelar golf, men som söker bekväma kläder till arbetet och vardags. Och bland hyllorna hittas även ett stort utbud av fotriktiga skor från bl.a. Ecco.
Marbella Classic Golf är lätt att hitta, tag avfarten mot tjurfäktningsarenan i Nueva Andalucía, kör förbi Centro Plaza och i nedförsbacken på vänster sida ligger butiken. Parkerar gör du lättast vid Centro Plaza, varifrån det bara tar en minut att gå.
www.marbellaclassicgolf.com.
 
 
5
 
 
Bra hösterbjudande hos Splash Pools Mijas
Även om hösten knackar på dörren är det ofta fortfarande så bra väder att man kan ta ett dopp i poolen. Med det i åtanke har nu Splash Pools Mijas ett stort utbud med rengöringsprodukter till poolen samt roliga leksaker till en höstpoolfest.
Hos Splash Pools Mijas hittar man alla former av kemikalier, tillbehör och reservdelar. Samtidigt kan man få svar på sina frågor i butiken på Ctra. De Mijas, precis vid restaurangen Valparaiso på vägen upp till Mijas Pueblo.
Splash Pools Mijas erbjuder gratis analys av poolvatten och det enda man behöver göra är att ta med sig ett litet prov på vattnet vilket de sedan undersöker i butiken. Utifrån resultatet kan de sedan rekommendera vad som behövs för att alltid ha rent vatten i poolen.
Splash Pools Mijas består av ett litet men professionellt team samt en teknisk avdelning som tar sig an reparationer och som även kan upptäcka eventuella läckage. Samtidigt erbjuder de också renovering och byggnationer av helt nya pooler.
I butiken hittar man också allt från baddjur och luftmadrasser till spel och lek. Många av dessa är nu prissänkta med upp till hela 60 procent och om man köper större kvantiteter, inför t ex en poolfest, kan man få ännu bättre rabatt.
Splash Pools Mijas har öppet månad till fredag kl. 8.00 till 16.00. Deras hemsida är: www.splashpools.es, där går det också att se en karta över hur man hittar till butiken. Parkering finns det precis utanför dörren.
För mer information eller vägledning ring: 952 591 053.
 
 
FOTO.VittsjöÅkeri.100.ord.BG.ES.okt-13
 
”Andalusien Expressen”
Vittsjö Åkeri AB har sedan 1993 arbetat med transporter till hela Costa del Sol och deras linjebilar anländer Málaga i början av varje vecka, hela året runt. Genom sin mångåriga erfarenhet och kunskap har de byggt upp en kontinuitet på sina transporter till Costa del Sol som ingen annan kan matcha idag.
”Fördelen med att flytta med oss är att kunden kan få sina möbler levererade önskad vecka, 52 veckor om året. Detta mål har vi nått och kan upprätthålla tack vare alla våra återkommande och nöjda kunder på Costa del Sol, som fyller upp våra bilar”, säger åkare Torbjörn Bergström. Han tillägger att alla möbeltransporter levereras ut med distributionsbil som tar sig fram överallt och trevlig personal som bär in sakerna till anvisad plats, samt att Vittsjö Åkeri AB har varma lager i både Helsingborg och Málaga för både kort och långtidslagring.

Vittsjö Åkeri AB flyttar inte bara bohag och med deras specialbilar kan de frakta alla typer av varor, allt ifrån minsta flyttkartonger till full lastbil med 80m3. Bland annat transporterar de alla typer av fordon; motorcyklar, personbilar, mopeder och även ett par jetskis samt permobiler har åkt med under åren.
Dessutom levererar de även utan uppehåll både kylda och frysta matvaror till de skandinaviska matbutikerna på Costa del Sol. En av Vittsjö Åkeri AB:s starkaste konkurrensfördel är deras kontinuitet med fasta leveransdagar av färskvaror som snabbt transporteras från Sverige till Costa del Sol och Costa Blanca. Tack vare detta har de även många återkommande företagskunder, vilket gör att de även kan erbjuda låga minimivolymer per kund på såväl fryst som kylt.
Se: www.vittsjoakeri.se, e-mail: info@vittsjoakeri.se, tel. +46 42 14 09 30.
 
 
Petro
 
Ta hand om håret efter sommaren
Liksom allting annat kräver håret stor omvårdnad för att se friskt och glansigt ut. Men i en stressig vardag prioriteras sällan håret och i stället för en ordentlig behandling tar man till nödlösningar. Resultatet blir ett trött och glanslöst hår med kluvna toppar samt olika färgnyanser.
Hos frisörsalongen Petro Peluqueros vid feriaplatsen i Fuengirola kan alla få fint och friskt hår utan att det tar en hel dag. Det professionella teamet med frisörer, som deltar i kurser runtom i hela världen, flera gånger om året, känner till och använder de senaste trenderna och de bästa hårvårdsprodukterna. Efter en lång sommar har håret ofta blivit utsatt för stark sol samt pool- och saltvatten. Hos Petro Peluqueros finns det en mängd olika hårvårdsprodukter till allt från skandinaviskt ljust hår till tjockt eller färgat hår, och alltid till bra priser. I salongen används de tre kända hårvårdsproduktserierna Redken, Sebastian och GHD. Hårvårdsprodukterna från Sebastian är bra till att reparera hår samt ger det styrka och glans efter sommaren, men även Redken och GHD har bra produkter som hjälper vid samma hårproblem.
Hösten bjuder även på en ny elegant produktserie från Redken. Namnet är Diamond Oil och finns för både tunt och tjockt hår, samt som shampoo och balsam.
När du ska på fest eller bröllop tar teamet hos Petro Peluqueros sig gärna an uppgiften att sätta upp håret och lägga en fin make-up.
Petro Peluqueros ligger på Calle Fiesta de la Cremá, Edif. La Paloma, lokal 1 B i Fuengirola, precis vid feriaplatsen. Se även: www.petropeluqueros.com.
För tidsbokning ring: 952 467 130.
 
 
vime
 
Seminarium ”Förbättra din livskvalitet” på Vime Resort Living Marbella
Vime Resort i Marbella hälsar alla välkomna till seminarium och öppet hus fredagen den 25 oktober kl. 17.00. José Antonio Amérigo, grundare och president av Turistföreningens Avdelning för Hälsa på Costa del Sol, samarbetar med Vime Resort i Marbella och kommer hålla en föreläsning kring hur man skapar sig ett bättre liv som 50+.
”Vi lägger stor vikt på välmående för våra boende. Därför är det en stor glädje att få hit en känd specialist till vår resort, och alla är välkomna”, säger Poline Dyrup, som just har börjat på Vime Resort Marbella som skandinavisk kontaktperson.
Hennes uppgift är att bygga vidare på det skandinaviska bostadskonceptet Vime Resort Living Marbella med varumärket: ”Din investering i livsstil, säkerhet och hälsa”.
”Att äga en bostad på Vime Resort Living Marbella ger många fördelar. Det finns många faciliteter såsom uppvärmd inomhuspool, restauranger, gym m.m. Dessutom arrangerar vi utflykter och resor och det finns även många golfmöjligheter och massage. Vårt mål är att ägarna ska få en bättre livskvalitet genom att utnyttja resortens faciliteter. Resorten har allt och man kan alltså njuta av livet utan att lämna området”, berättar Poline Dyrup och fortsätter:
”Vime Resort Living Marbella har nyrenoverats så att det passar skandinavernas smak. Här erbjuder vi etagelägenheter och ett bra socialt liv.”

Till seminariet den 25 oktober kan man se fram emot föredraget med José Antonio Amérigo som kommer att ge goda råd om hur livskvaliteten kan förbättras.
”När man rundar 50 är det särskilt viktigt att vara fysiskt aktiv och förhindra smärta i kroppen och att musklerna stelnar. Samtidigt bör man äta hälsosamt och leva ett liv som enbart kan erbjudas på Costa del Sol”, berättar den engelsktalande specialisten José Antonio Amérigo.
Alla är välkomna till seminariet ”Förbättra din livskvalitet” och öppet hus där även Vime Resort Living Marbella kommer att visas. Det kommer att bjudas på vin och tapas och bland gästerna kommer det att lottas ut en tre dagars vistelse på Vimes lyxhotell i Sevilla.
För mer information se: www.vimemarbellaresort.com. Anmälan och mer information fås hos Poline Dyrup, tel. +34 663 85 71 76 / e-mail: info@vimemarbellaresort.com.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.