Fråga tandläkare september 2013

Hej Christina
Jag ska på bröllop till helgen och vill gärna bleka tänderna innan dess. Hur går det till och kan jag äta och dricka vad jag vill efter behandlingen? Jag har hört att det ska finnas en nyhet som läggs på tänderna som skyddar mot missfärgningar.

Med vänliga hälsningar Madelene

Tack för ditt mail.
Allra först behöver vi träffa dig innan själva behandlingen för att se om det behövs tas bort tandsten, lagas hål, om det går att bleka överhuvudtaget etc.
Tänderna som ska blekas måste vara helt rena och kariesfria innan blekningen börjar, annars försämras resultatet och du kan få smärtor i tanden som har hål.
Det är endast emalj som kan blekas, inte kronor och fyllningar.
När dina tänder är rena och och kariesfria kan vi bleka!
Vi börjar med att applicera ett tandköttsskydd på ditt tandkött längs tänderna så att blekningsmedlet inte kommer i kontakt med det. Därefter appliceras blekningsmedlet på tänderna och en speciell blekningslampa får lysa på dem under 10 minuter. Detta ljus aktiverar blekningsmedlet så att det bryter ned de långa ”färgade” molekylerna i det yttersta emaljskiktet. Efter 10 minuter sköljs medlet bort och ett nytt lager appliceras och får belysas 10 minuter. Detta repeteras 3- 4 gånger, beroende på ditt behov.
När blekningsprocessen är klar, putsas tänderna och de kan nu efterbehandlas med ett nytt revolutionerande medel! Förr var man tvungen att vänta i minst 48 timmar efter behandlingen med att äta eller dricka något färgat. Men det behöver man inte längre. Nanosealern förseglar och remineraliserar emaljen direkt efter blekning och du kan leva som vanligt efteråt utan att vara rädd för att resultatet ska försämras.
Totalt tar blekningen 1,5 – 2 timmar. Det är en smärtfri behandling. Det är främst ungdomar och vuxna under 30 år som kan känna av en viss känslighet under och samma dag som behandlingen. Den känsligheten går snabbt över och kan botas med fluorsköljning eller en värktablett.
Jag hoppas du fick svar på dina frågor. Du är alltid välkommen för en gratis konsultation hos oss! Ring och boka en tid så hjälper vi dig.

Varma och soliga hälsningar Tandläkare Christina Radics, Nordic Dental Centre

Av Tandläkare Christina Radics, Nordic Dental Centre

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.