Shoptalk december 2013
Foto Loft  Roomers SHOPTALK december 2013
 
LOFT & Roomers växer med en ny butik på Mijasvägen
Fredagen den 15 november öppnade den danska möbelbutiken LOFT & Roomers ytterligare en butik, denna gång på Mijasvägen.
Den första butiken öppnade för ett år sedan i Marbella och succén har varit stor. Därför fattades det snabbt ett beslut att öppna ytterligare en butik, för att täcka hela kusten.
Den nya fina butiken är hela 1 200 kvadratmeter fördelade på tre våningar. Här finns det ett stort urval av danska kvalitetsmöbler med allt från klassisk till modern stil, samt trädgårdsmöbler, lampor, dekorationer och köksutrustning. Samtidigt har LOFT & Roomers fått större lagerutrymme och kommer i framtiden ha lager med alla sängar ur Hilding Anders/HUMA:s sortiment. Samtidigt har LOFT & Roomers fått en ny leveranför, House Doctor.
Butikschef för den nya butiken på Mijasvägen är Lars David Nielsen, som jobbat inom möbelbranschen under många år som avdelningschef för Idemøbler. Han kommer att tillsammans med de två fastboende säljarna, svenska Maria och danska Jesper, ta hand om kunderna i Mijas/Fuengirola-området.
Besök LOFT & Roomers i Mijas eller Marbella, eller se: www.loftroomers.com.
 
 
VITALSHOP 1
 
Anni’s Vitalshop återigen i Mijas Costa
När Euromarket såldes till matbutikskedjan Carrefour och den omfattande ombyggnationen började tvingades de som hyrde lokaler i byggnaden att stänga sina butiker. Anni’s Vitalshop var en av dem.
”Vi var riktigt glada över att ligga i Euromarket, så först var det naturligtvist irriterande att vi tvingades stänga”, säger Anni Dahms, som är ägare av hälsokostbutikerna i Nerja, Fuengirola och Elviria. ”Nu ser det dock ut som att vi kan öppna i vår nya lokal i Carrefour redan den 9 januari, och det är vi mycket glada över. En ny, fin och lite större lokal väntar på oss. Det är spännande”, fortsätter Anni Dahms, som tillsammans med sin stab glädjer sig till att hälsa alla välkomna till Anni’s Vitalshop i Carrefour, Mijas Costa till det nya året.
 
 
Fastigh.byrån.Fuengirola.ES.LD.DNM.dec-13
 
Fastighetsbyrån, nu även i Fuengirola!

Den 6 november var det stor festyra när Fastighetsbyrån invigde ytterligare ett kontor på Costa del Sol. Det är det tredje kontoret på kusten och i spetsen står franchisetagare Niclas Uddén, som glatt hälsade alla välkomna under öppningskvällen.
”Det känns fantastiskt att äntligen stå här. Det har varit månader av ihärdigt arbete, och vi har suttit och arbetat på kontoret medan det sista färdigställdes, men nu är det klart”, sa Niclas Uddén medan gästerna underhölls av levande gitarrmusik när de bekantade sig med kontorets personal, med en del kända ansikten, och njöt av cava samt pinxos.
”Vi är f.n. sex personer på kontoret och fokus ligger nu på att fortsätta arbetet med att ta in rätt objekt för våra kräsna Skandinaver – vår primära målgrupp. Efter uppstartfasen har vi nu många attraktiva objekt, främst i områdena centrala Fuengirola, Los Boliches, La Cala, Torrequebrada, Riviera del Sol och Benalmádena, och jag ser fram emot att vi får förmånen att ge vår bästa service till alla Skandinaviska intressenter”, fortsatte Niclas Uddén, som är jurist i grunden, och som tidigare drivit olika egna företag inom bl.a. diverse fastighetsprojekt.
Atmosfären hos Fastighetsbyrån i Fuengirola genomsyras av positivism, kvalitet och trygghet, och med det, tillsammans med Fastighetsbyråns starka varumärke, kontorets läge och de stora skyltfönstren, siktar de nu på att ta in och förmedla den perfekta bostaden till just dig.
Fastighetsbyrån Fuengirola hittar du i korsningen Avenida Ramon y Cajal 7 och Calle Salvador Cortes 1, vid slutet av en av de nya boulevarderna som leder ned till stranden, i centrala Fuengirola.
 
 
shutterstock 55017325
 
Tropired Wifi Solutions erbjuder komplett internettäckning med hög hastighet
Oavsett om man precis kommit till Spanien eller har bott här i flera år är internet en viktig del av vardagen. Glädjen är alltid stor när man startar datorn och bara några sekunder senare kan prata med familj och vänner därhemma, sköta sina bankärenden och följa med i vad som händer på t ex Facebook. Just därför är internetuppkopplingens hastighet och stabilitet mycket viktig. Men det kan vara svårt att få en överblick över djungeln av internetleverantörer på kusten, och ofta är priserna och villkoren svåra att förstå. På just denna punkt försöker TropiRed Wifi Solutions lägga alla kort på bordet genom att sätta in kunden i alla tekniska detaljer, villkor och priser.
Som kund hos TropiRed Wifi Solutions erbjuds kunderna en stabil internetuppkoppling med hög hastighet samt möjlighet att se alla nordeuropeiska tv-kanaler, alltid med en knivskarp bild och till ett rimligt pris.
Företaget, som är danskägt, ligger i Almuñécar och täcker området Salobreña, Almuñécar och La Herradura. TropiRed Wifi Solutions har för inte så länge sedan investerat och satt upp ny utrustning för 30 000 euro, som gör kundernas internetuppkoppling ännu snabbare.
Om man skulle råka ut för att datorn eller internetuppkopplingen inte fungerar finns det ingen orsak till att bli förtvivlad, för TropiRed Wifi Solutions kan hjälpa till med alla problem som är relaterade till internet och datorer. De kommer till och med hem till kunden och hjälper till.
TropiRed Wifi Solutions kan även erbjuda IP-telefoni, så att man kan ringa till det fasta nätet och till mobiler till mycket rimliga priser.
För mer information om Tropired Wifi Solutions många bra erbjudande se: www.tropired.com eller ring: +34 695 098 741 eller +34 686 113 291.
 
 
IMG 5055 retouch
 
Julens bästa julklapp…
… kan mycket väl vara ett presentkort till ett hälsosammare liv, en bättre hälsa och ett gladare sinne.
Kerstin Andersson är personlig tränare och kostvägledare och det är hon som kan förverkliga julönskningen.

”Det är naturligtvist en bra idé att börja redan nu innan jul så att kroppen bättre kan stå emot de extra kalorierna som finns i julmaten, och både joggingturer i grupp på Paseo Marítimo och cirkelträning på Svenska skolan i Fuengirola är i full gång varje vecka”, säger Kerstin, som även erbjuder personlig träning i privata omgivningar i hennes eget gym. ”Med personlig träning får du motivationen du behöver. Jag hjälper dig att uppnå dina mål med min kunskap och din vilja! Utifrån dina förutsättningar lägger vi upp träningen för att nå bra resultat på så kort tid som möjligt. Har du viljan och lusten så har jag metoden som ger dig en hälsosam, stark och slank kropp, och så visar jag dig vägen till en roligare och hälsosammare tillvaro – resten av ditt liv.”
En personlig tränare hjälper dig med att uppnå dina mål på ett säkert och inspirerande sätt och Kerstin sätter sig in i dina behov och skräddarsyr, tillsammans med dig, en träningsplan som passar dina behov och ditt temperament. ”Det är många som inte bryr sig om stora gym med många människor och hög musik, och som helst vill träna i lugn och ro i en trygg omgivning – och det kan jag erbjuda i mitt egna gym. Andra behöver den uppbackning och motivation som man får i en grupp som vid t ex cirkelträning eller gruppjogging längst stranden, där målet är halvmaraton i Málaga till våren”.
Letar du efter en träningsform som fungerar när det handlar om att gå ned i vikt, bygga upp muskler och komma i form för en speciell händelse eller bara för god hälsa? Eller är det kanske den bästa julklappen som du kan tänka dig att ge till någon som du bryr dig mycket om? Kontakta Kerstin Andersson för ytterligare information om träning, kostvägledning och naturligtvist presentkort på tel. 619 926 835 eller mail: info@train-with-me.es.
 
 
Clinica Dental Noruega Catharina Hvid Hansen och Mogens Brunhøj
 
Nytt ansikte hos Clinica Dental Noruega
Nästa gång du besöker Clinica Dental Noruega i Fuengirola kanske du möts av ett nytt ansikte, för kliniken har nämligen fått en ny medarbetare. Kliniken har under en tid upplevt en allt större efterfråga på tandläkartjänster varför danska Mogens Brunhøj nu har anställts, dessutom ska en extra tandläkare sörja för att den höga kvaliteten och de korta väntetiderna består, berättar Clinica Dental Noruegas tandläkare Catharina Hvid-Hansen.

”Jag tror inte att jag har upplevt en så kraftig ökning av antalet nya patienter under de tolv år som jag varit tandläkare på Costa del Sol”, säger Catharina Hvid-Hansen och har också en förklaring till varför efterfrågan på Costa del Sol är så stor som den är: ”Jag tror att fler och fler har blivit medvetna om att prisskillnaden mellan Spanien och Skandinavien är stor. Priserna på Costa del Sol är jämförelsevis mycket låga, utan att det påverkar kvaliteten. Samtidigt har vi kortare väntetider, vilket bidragit till att skandinaverna, som kanske bor i Spanien ett halvår och sedan ett halvår i sitt hemland, väljer att komma till oss för att kontrollera sina tänder”, säger hon.
Mogens Brunhøj började hos Clinica Dental Noruega den 1 december, han har tidigare haft en egen klinik i Danmark.
Kontakta Clinica Dental Noruega på tel. 952 47 68 80, eller se mer på: www.clinicadentalnoruega.com.
 
 
DSC 1165
 
Populär Mini Fashion Show

När Marbella Classic Golf slog upp dörrarna till ytterligare en härlig måndag den 11 november stod ett antal förväntansfulla kunder och väntade, och vid lunchtid hade redan ett femtiotal anlänt.
Det stora dragplåstret denna dag var höstens Mini Fashion Show och under flera tillfällen visades nyheter ur de nya golfkollektionerna upp. Bland annat visades kläder från populära Masters och Daily Sports.
Den absoluta nyheten och höjdpunkten, samt det många av gästerna var mycket nyfikna på, var presentationen av Dailys High Summer Collection, som Marbella Classic Golf var stolta över att kunna presentera. Marbella Classic Golf är nämligen den första butiken i hela Spanien som fått in specialkollektionen från Daily och kläderna är speciellt framtagna för de sydeuropeiska länderna.
Under hela dagen fortsatte både trogna och nya kunder att strömma in till den populära golfbutiken precis intill Centro Plaza i Nueva Andalucía. Medan de tog del av modenyheter, kände på nya material, provade nya modeller och fyllde shoppingkassarna till randen bjöds de på härligt bubblande cava och goda minitapas. Naturligtvist bjöds det även på alkoholfritt och kaffe till dem som önskade det.
Hos Marbella Classic Golf tackar man och är mycket glada att så många, både kvinnor och män, kom och tog del av golfens modenyheter. Samtidigt tipsar de om att hålla utkik på hemsidan, www.marbellaclassicgolf.com, efter nästa Coffee Morning – ytterligare ett bra tillfälle att få ta del av nyheter samtidigt som det minglas och shoppas.
 
 
julcentroidea
 
Julen i Centro Idea…
Centro Idea på Mijasvägen håller sin traditionsenliga julmarknad lördagen den 14 december mellan kl. 10 och 16.
På marknadsplatsen bakom Centro Idea kommer det att julas ordentligt och centrets butiker glädjer sig till att hälsa alla god jul med ett överflöd av juldekorationer, julklappsidéer, godsaker, pyssel och mys – allting inramat av en skandinavisk granskog med fina julgranar, snö, tomte och bodar.
”Som alltid kan julgranar på fot förbeställas hos oss på Flor Valentin”, berättar Janne, som man kan ringa på tel. 951 31 10 86. ”Vår mysiga julstuga för barn bjuder på massor av julaktiviteter och Nykredit har varit snälla och hjäpt oss genom att sponsra med bl.a. godispåsar. Vi ska naturligtvist göra juldekorationer, klippa och klistra, göra julkort och pynta julkakor med glasyr.”
I bodarna kommer det hela dagen att serveras olika godsaker såsom glögg och danska æbleskiver. Det kommer även finnas bodar med julklappsidéer, handgjort julpynt, smycken, spröda pigeonäpplen och sparrispotatis och mycket mer.
Julgranarna är fina, nyfällda Nordmannsgranar från Danmark och Flor Valentin har allt du behöver för att pynta dem – stearinljus, ljusslingor, kulor, hjärtan m.m.
Naturligtvist finns det ett stort ubud av fina juldekorationer redo att tas med hem, men för dig som är fingerfärdig och som vill pyssla själv finns det också färsk gran, lera, ljus och pynt m.m. Dessutom kommer tomten finnas på plats hela dagen för att ta emot önskningar från både stora och små.
Utnyttja tillfället till att även shoppa lite jul i Centro Ideas butiker. Där hittar du de allra finaste julklapparna som kan innehålla både snygga och trendiga kläder, fin brukskonst, god ekologisk choklad, presentkort på ansiktsbehandlingar, tuffa skor och eleganta smycken. Delikatessen bågnar av skandinavisk julmat – och kom ihåg att beställa skinkan, fläsksteken eller gåsen till julafton.
Välkommen till en härlig jultid!
 
 
vime
 
Hälsosam och exklusiv livsstil hos Vime Resort Living Marbella
Vime Resort Living Marbella är en 4-stjärnig skandinavisk resort som kombinerar fast egendom med livskvalitet och hälsa, och samtidigt är det ett unikt och exklusivt boendesätt.

Vid köp av en lyxig, totalrenoverad etage-ägarlägenhet i den vackra och nyrenoverade resorten får du inte bara en stilfullt möblerad lägenhet med fri wifi och ett internationellt tv-paket, utan även städning, byte av sängkläder och handdukar, reparationer och underhåll av din lägenhet.
”Välmående och livskvalitet för våra boende är någonting som vi värderar högt och vi önskar bana vägen för en hälsosam och aktiv livsstil. Utflykter och gemensamma aktiviteter är därför viktigt, liksom att vi har ett träningscenter och gym som kan användas fritt. Hälsa och välmående betyder mycket varför vi också erbjuder läkarkonsultation samt rådgivning och vägledning i förhållande till kost och motion – och våra barer och restauranger serverar uteslutande hälsosamma och näringsriktiga smakupplevelser för varje smak”, säger Poline Dyrup, som är skandinavernas kontaktperson på Vime Resort Living Marbella.
Vime Resort Living Marbella tar sig an alla praktiska uppgifter under hela året och kan sörja för uthyrning av bostaden under de perioder som de är bortresta. Vime Resort Living Marbella vänder sig till alla skandinaver på Costa del Sol som vill investera i en bostad, som vill leva hälsosamt och exklusivt och som samtidigt önskar tjäna pengar på bostaden under de perioder som de boende inte nyttjar bostaden.
För ytterligare information se hemsidan: www.vrlivingmarbella.com, eller kontakta Poline Dyrup på: (+34) 663 857 176, eller på poline@vimemarbellaresort.com
 
 
Shoptalk Nordental ES december 2013
 
Tandläkare Björn Abraham-Nilsen öppnar ny tandläkarklinik i Marbella

Många nickar säkert igenkännande till namnet Björn Abraham-Nilsen, som fram till för sex år sedan var ägare av en skandinavisk tandläkarklinik i Fuengirola. Efter flera år i Norge har Björn och hans fru Beate valt att vända tillbaka till södra Spanien med deras två barn Erika (5) och Felix (7).
”Längtan efter sol och värme samt den härliga atmosfären blev för stor”, förklarar de.
Nu har de alltså öppnat en ny och modern tandläkarklinik i Marbella, Clinica NorDental heter den, och den ligger i Centro Comercial Elviria. Eftersom kliniken ligger precis vid avfarten till Elviria är det lätt att ta sig dit med både bil och buss.
”Det här är ett område där det finns många skandinaver och det var därför naturligt för oss att öppna vår klinik här”, förklarar Björn.
”Trots det har en del patienter bett om behandlingsmöjligheter i Fuengirola, och vi kommer att se över möjligheterna för det.”
Clinica NorDental har den senaste teknologin inom odontologi och Björn siktar på att vara en modern tandläkare som ger högkvalitativa behandlingar inom alla odontologiska områden, och han har bland annat specialkunskaper inom implantologi och laserbehandling.
”Men det är också viktigt att känna till sina begränsningar varför vi tar in specialister som kan hjälpe oss,” tillägger han.
Björns fru, Beate, är läkare och specialist inom öron-, näsa- och halssjukdomar samt huvud- och halskirurgi, och hon kommer också erbjuda en rad estetiska ansiktsbehandlingar på kliniken.
För tidsbokning hos Clinica NorDental kan du ringa tel. 952 83 42 63 eller skicka ett e-mail till: elviria@clinicanordental.com.
 
 
Foto Shoptalk Fashionvilla ES November 2013
 
Mat och mode
De många söndagsgästerna på restaurangen Nueva Kaskada fick sinnesupplevelser för varje euro när lunchen från Ewald Fichthaler fick extra krydda med stilsäkert mode från Julia Rep och FashionVilla.

Resultatet blev en perfekt planerad lunch i solen där de vackra modellerna visade de senaste trenderna inom höst- och vintermodet. Det var en kombination av djupa nyanser som safirblått, svart och midnattsblått i läckra och exklusiva material som kashmir, läder, brokad och silke för att skämma bort kroppen under de lite kyligare årstiderna. FashionVilla i Marbella är känt för sitt breda utbud av moderiktiga kläder och kunderna erbjuds alltid professionell och personlig service med en knivspets Marbella-glamour.
Hos FashionVilla Marbella är julen årets mest exklusiva och eleganta tid och butiken dekoreras med vackert pyntade julgranar och kunderna kan njuta av nybakade jul- och småkakor medan de hittar de rätta kläderna för julens alla evenemang och – kanske ännu viktigare – till nyårsfesten.
Vill du veta mer om nästa månads modevisningar ombeds du kontakta FashionVilla för mer information om tider och platser.
FashionVilla, tel. 952 850 501
 
 
IMG 0310
 
Optica Avenida firar 30-års jubileum
Optica Avenida presenterade i november de nya kollektionerna från Dolce & Gabbana, Prada och Italia Independent genom ett mycket lyckat Öppet hus i butiken på Avenida Los Boliches, som är den plats där det hela började redan 1983. Den familjeägda optikerverksamheten har sedan dess gjort stor succé och har idag fyra butiker i Fuengirola- och Mijasområdet. Optica Avenida firar i år deras 30-års jubileum.

”Vår mission är att erbjuda våra kunder korrekt professionell behandling av deras syn, och vi investerar bara i den bästa teknologin inom området. Vi strävar också efter att våra butiker alltid ska erbjuda ett brett utbud av kvalitetsprodukter till de bästa priserna”, säger Lucia Lorenzo Alvares, som står i spetsen för butiken Optica Avendia på Avenida Los Boliches.
Optica Avenida tar sig an alla delar inom ögonvård. Från förebyggande, diagnostisering, behandling och korregering av synproblem till rådgivning i samband med val av glasögon eller kontaktlinser samt vägledning kring användande och vård av dessa.
Utöver behandling inom optometri erbjuder Optica Avenida även synterapi för behandling av ett synsvagt öga, skelögdhet, dubbelsyn, konvergens, insufficiens och grader av lässvårigheter samt behandlingar inom audiologi.
Personalen är alltid redo att ge personlig hjälp och flera av Optica Avenida-butikerna har svensktalande medarbetare.
Besök butiken på Avda. Los Boliches 80, Fuengirola, tel. 952 46 08 88, eller hitta din närmaste Optica Avenida-butik på: www.opticaavenida.com.
 
 
Shoptalk Nordic Dental Center december 2013
 
Nordic Dental Centre öppnar ny klinik i San Pedro de Alcántara
Fredagen den 25 oktober öppnade Christina Radics och Peter Broberg från Nordic Dental Centre upp dörrarna till den officiella invigningen av den nya tandläkarkliniken i San Pedro de Alcántara. Budskapet om invigningen hade spridit sig och gäster från hela kusten kom för att gratulera. Öppningsceremonins höjdpunkt var när Marbellas borgmästare, Ángeles Muñoz, anlände och gjorde öppnandet av kliniken officiellt när hon klippte bandet. Alla gästerna serverades både goda tilltugg och dryck.
Hela teamet hos Nordic Dental Centre vill tacka alla dem som kom till invigningen av kliniken.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.