Sund, vacker och stark är den nya stilen!

Sund, vacker och stark är den nya stilen!

Dela

Träning och hälsosam livsstil har blivit oerhört populärt och de flesta vill gärna rida med på vågen – både med hänsyn till hälsa och utseende. Det bottnar dels i rädsla om att bli sjuk och dels i fåfänga. Två starka känslor som kan leda till mer skada än nytta både gällande den fysiska och den mentala hälsan. Om vi istället lyfter in det hälsosamma förnuftet i bilden som huvudmotiverare, som ska hålla oss smala på det hälsosamma sättet, och aktiva genom hela livet, är vi på rätt väg.

Ett gott råd är att ta små steg och sätta upp delmål. Både för att det är bäst för kroppen, för att det är mest överskådligt och för att det under vägen finns många små segrar att fira.
Att klura ut hur man ska börja är nog för de flesta den allra största utmaningen. Ska man börja med en tuff diet, göra en ansiktslyftning eller anmäla sig till Maratón de Málaga 2014? Nej, kanske inte. Sök istället tips, idéer och få vägledning från professionella människor som har bra kunskaper kring det och som har utbildat sig i att hjälpa andra på rätt väg mot ett hälsosammare liv med en stark kropp, ett glatt sinne och ett vackert utseende.
 
Låt dig inspireras på dessa sidor – och kom igång!
 
Gott, hälsosamt nytt år!
 
 
Kom i form med de nya hälsoapparna

Hela tiden utvecklas det nya appar och kanske kan din smartphone hjälpa dig på vägen till ett hälsosammare liv med fler roliga stunder på gymmet. Här är några exempel:
 
Super Foods, gratis
Översikt över alla de såkallade superfood-matvarorna vari du kan se näringsinnehåll och deras hälsomässiga fördelar. Det finns recept samt en översikt över olika problem som t ex övervikt, utslag, stress och förkylning, med tips om vilken superfood som kan hjälpa dig bäst.
 
Wholefoods recipe, gratis
Den stora amerikanska och ekologiska matvarukedjan Whole Foods har naturligtvist sin egen app. Den innehåller massor av läckra recept och du kan skriva in de ingredienser som du redan har hemma i kylskåpet och få förslag om olika maträtter. Om du saknar någon ingrediens kan du lätt lägga till den i din inköpslista.
 
Yoga at Home, gratis
Lär dig bra grundläggande yogaövningar, som du kan göra själv hemma.
 
Run Keeper, gratis
GPS-baserat löparprogram som håller koll på din hur snabbt du springer, din färdväg och dina framsteg. Efter varje löprunda skickar appen ett mail till dig med dina resultat.
 
 
kessa tradicional
 
Bada dig i Málagas historia på arabiskt manér
När man kliver in i de nya arabiska baden i Málaga överväldigas man av det dyra och ambitiösa projektet, och plötsligt kastas man 700 år tillbaka i tiden. Allting i de arabiska baden ”Hammam” har inspirerats av Nazarítiden, dvs. tiden mellan 1300 och 1400-talet. Det gäller både de fem bassängerna och de rika utsmyckningarna. Här möter man otaliga handgjorda och –målade pelare och kakelplattor samt 12 000 mosaikbitar hopsatta bit för bit.
De arabiska baden i Málaga är totalt 1 300 m2 stort och består av fem sammansatta byggnader. Baden ligger mitt i de gamla arabiska kvarteren, mitt emot stadens gamla moské, som idag är den katolska kyrkan Iglesia de los Mártires.

 
Lång väg
Det har gått elva år sedan personerna bakom projektet köpte en handfull fastigheter 2003 i den gamla arabiska – och mycket nedgångna – stadsdelen. Den dagliga ledare Antonio Rivadeneyra förklarar:
”Själva bygget tog bara tre år, men innan dess spenderade vi mycket tid på att välja rätt material. Arkitekter och finska ingenjörer har varit med för att skapa den termiska uppvärmnings- och kylteknologin. Och så har det varit svårt att finansiera projektet, för när krisen började 2008 vändes vår finansieringsplan upp och ned.”
 
masaje isa
 
Bad och massage är populärt
Men nu är projektet färdigt och de välbesökta baden är populära. Speciellt stor efterfrågan är det på det klassiska paketet med bad och 15-minuters massage, innan man återigen kan njuta av en halvtimme i vattnet. Man kan fritt välja mellan de fem bassängerna med varmt, kallt eller tempererat vatten samt ett turkiskt ångbad. Upplevelsen kostar 43 euro och det finns ofta rabatter för två personer eller större grupper. Det är också möjligt att få andra kombinationer av upplevelser.
 
Historien bakom de arabiska baden
För 15 år sedan började ett ungt entreprenörspar konceptet ”Hammam” i Granada, som är en arabisk badtradition. De tänkte att det borde finnas plats för projektet i staden på grund av det arabiska arvet. När de började fanns det inget motsvarande i hela Spanien. Paret såg också att deras Hammam gjorde succé och spred det till Córdoba (2001), Madrid (2003) och så Málaga (2006). De arabiska baden i Málaga har kostat 5 miljoner euro att bygga och få i ordning.
”Projektet i Málaga är kronan på verket, det finaste av dem alla. Det är det största, finaste och hittills dyraste och de tre andra baden kan inte jämföras med det”, säger Antonio Rivadeneyra.
 
Vill du uppleva de arabiska baden åker du till Plaza de los Mártires nr. 5 i Málagas gamla stadsdel. Du kan också läsa mer på deras hemsida: www.hammamalandalus.com, där du också kan boka tid online. Tidsbokning kan även göras per telefon: 952 215 018.
 
 
Frederick Damore foto ES Januar 2014
 
Förstå din fysiska förmåga bättre med DNM-test
Om du som träningsmänniska vill ha ut mer av din kropp kan du göra ett DNA-test hos svenska Frederick Damore. Testet kan visa dig hur stor din potential är och det kan ge svar på vad du bör göra för att bli bättre. Metodet heter DNA Fit och det är ett salivprov vilket kan kartlägga genvariationer som kan påverka kroppens fysiska potential. Testet kan t ex visa om du har bra uthållighet eller återhämtning och kostar 270 euro exkl. konsultation. I Spanien arbetar Frederick Damore tillsammans med Centro Sanum.
Frederick Damore. Tel. +45 27 20 77 23, hemsida: www.cura-me.com.
 
 
Body Shape Foto ES Januar 2014
 
Bli kvitt dina julkilon på Bodyshape-gym

Det osar positiv energi när man kliver in genom dörren till gymmet Bodyshape. Bodyshape är inte bara ett gym, det är en mötesplats. Under många år har Bodyshape utgjort en självklar del av vardagen för många medlemmar och instruktörer, vilket det skapar en själ på gymmet som inte hittas på många andra platser. Bodyshape erbjuder allt från vikter till spinning, boxning, pilates, bodypump, zumba och crossfit. Gymmet är stort, men inte för stort, och alla i alla åldrar och på alla nivåer är välkomna. I januari erbjuds två medlemskap för priset av ett. Man kan också bli medlem och få personlig kostvägledning för 65 euro per månad. Bodyshape ligger i Parque Miramar, Mijas Costa, precis bakom Decathlon.
Bodyshape. Tel. +34 952 66 45 66.
 
 
Clinica Dental Sueca 2
 
Möt det nya året med ett nytt leende
Hos tandlkarkliniken Clínica Dental Sueca är expertis och erfarenhet kvaliteter som säkrar dig den bästa behandlingen oavset vilken behandling du besöker dem för. Klinikens ägare Gogo Celik har mer än 14 års erfarenhet och på kliniken utförs allt från tandvård och operationer till estetisk tandvård. De är specialister inom tandblekning och förstår vikten av ett friskt och attraktivt leende. Med detaljerad värdering av dina tänder innan tandblekning kan du vara säker på att du lämnar Clínica Dental Sueca med ett stort leende efter ditt besök.
Clínica Dental Sueca. Tel. +34 952 58 35 95, hemsida: http://clinica-dental-sueca.com/swe/cosmetic.html.
 
 
Cross Fit ES Jan 2014 100 ord
 
Kom i form och gå ned i vikt hos CrossFit Elviria
CrossFit är en populär form av träning vari man blandar klassisk gymnastik, vikt- och konditionsträning så att hela kroppen och flera muskelgrupper är i rörelse hela tiden. Det skapar fysiskt välbefinnande, viktminskning och en snyggare figur. CrossFit Elviria är nyrenoverat och erbjuder individuell träning och gruppträning på alla nivåer. Under alla träningsdagar får man hjälp av personlig tränare och man kan även få en kostplan, om man önskar. Bakom CrossFit Elviria står engelska Karl Wall och hans fru, som båda har många års erfarenhet som träningsinstruktörer.
CrossFit Elviria. Tel. +34 663 025 724, hemsida: www.crossfitelviria.com.
 
 
Foto ENN Care ES Januar 2014
 
Det finns ingen anledning till att inte känna sig på topp!
Är du trött, har ont även kroniskt, sover dåligt, har dåligt immunförsvar, allergier, svallningar m.m.? Varför inte prova en helt ny behandlingsform – akupunktur utan nålar. Du uppnår snabbt resultat och det kan inte vara lättare! Prioriterar du din hälsa och vill ha personliga vårdande produkter utan hormonstörande ingredienser och andra skadliga kemikalier, MEN som samtidigt ger dig alla andra fördelarna? Då bör du prova ENN Cares krämer, anti-rynkprodukter, hudkräm m.m. som lämnar huden mättad och supernöjd. ENN Care har även shampoo och tandkräm. Välj 100 % naturliga produkter och förnya din glöd! Your body will love it.
ENN Care v/ Elsebeth Nybroe-Nielsen. Tel +34 663 048 477.
 
 
Foto 100 ord The Bar Code Es januar 2014
 
Så kan du rena din kropp
Med The Bars®-metoden kan man genom beröring och aktivering av aktiviteter punkter i huvudet rensa ut allt ”avfall” så att kroppen blir renad. Totalt finns det 32 punkter som rymmer alla de tankar, idéer, attityder, åsikter och beslut som du någonsin haft om någonting. En typisk konsultation tar ca en timme. Varje punkt, även kallad ”Bar”, motsvarar en aspekt eller en del av ditt liv. T ex finns det en ”Money Bar” vari dina tankar och bekymmer om pengar finns lagrade. Det finns även ”Bars” för kropp, hälsa, kontroll, uppmärksamhet, kreativitet, glädje, sorg, sexualitet osv. Och det ger resultat! Många klienter har berättat att deras liv har blivit lättare efter en konsultation.
Mireille Hendriks. Tel. +34 687 509 069, hemsida: www.accessandalucia.es.
 
 
NanaNorrbom
 
Anti-aging med iögonfallande resultat
Den exklusiva hudvårdsserien IS CLINICAL kan nu fås hos kosmetolog Nana Norrbom – både som egenvårdsprodukter och som ansiktsbehandling, som inte för intet är känd som Red Carpet Treatment. Denna lyxiga behandling förbättrar hudens elasticitet, rynkdjupen och teint helt fantastiskt efter bara en behandling. Vill du veta mer om IS CLINICAL serien kan du kontakta Nana Norrbom eller besöka hennes klinik i Fuengirola och upplev denna fantastiska dermatologiska serie. Nana Norrbom är även en välkänd Golden Eye-pigmentist, som utför permanent makeup på läpp- och franslinje samt bryn?
Nana Norrbom. Tel. +34 610 716 048.
 
 
IMG 9723
 
När entusiasmen är drivande
I skönhetssalongen Spikes Hair & Beauty, i C.C. Calahonda, Los Jarales, tar Amalia Wallace Kåsa – under namnet Beauty + Nails by Amalia – hand om de händer och fötter som läggs i hennes professionella händer. Hon är specialiserad inom Shellac-metoden, som använder en skonsam och unik produkt för att skapa konstgjorda naglar. Utöver det uttrycker hon sin kreativitet när hon smyckar naglarna med diamanter och kristaller. Med tre erfarna frisörer i salongen kan kunderna få ”hela paketet”, för Amalia Wallace Kåsa erbjuder även vaxning, MaXcara-fransar och färgning av bryn och fransar. Ring för tidsbokning.
Spikes Hair & Beauty. Tel. +34 952 935 297/+34 634 116 870.
 
 
 DSC4603
 
Vackert hår är viktigt för en vacker helhet…
… detta är fokus hos den Redkenbelönade salongen Hair by Linda, vid Los Naranjos golfklubb i Nueva Andalucía. Hos Hair by Linda tar Linda Rise fram den mest passande frisyren och färgen med gedigen kunskap, ingående kundkonsultation och noggrannhet. De skonsamma och vårdande salongsprodukterna kommer huvudsakligen från Redken, vars nya serie är ammoniak-, sulfat- och parabenfri, och dessutom hälften av priset jämfört med Sverige, för fortsatt hårvård i hemmet.
Med Great Lengts extensions fås dessutom ett mer lättskött, starkare, tjockare och längre hår, och ett riktigt Hollywoodsvall om så önskas.
Hair by Linda. Tel +34 951 97 95 72/+34 667 908 228.
 
 
Jane Harling
 
Strålande hy med SoftLight Low Energy Laser

Bli kvitt vinterglåmighet och minska ålderstecken med SoftLight Low Energy Laser hos Jane Harling på Salong Beso, i Fuengirola. SoftLight LaserPeel är rent ljus som smärtfritt exfolierar huden så att mjuk och frisk hy kommer fram. Samtidigt stramas huden upp, slätas ut och får en vacker lyster med färre ojämnheter och mindre porer. Dessutom främjas cellförnyelsen och kollagenproduktionen. Undersökningar har visat att 97 % av användarna upplever färre linjer, 63 % mindre rynkor och över 86 % friskare hy. SoftLight Low Energy Laser användas även till hårborttagning. Behandlingarna passar alla hudtyper.
Jane Harling. Tel. +34 655 213 349, hemsida: www.besohair.com/services.html.
 
 
Petro 100 ord Es Januar 2014
 
Trendsättande internationell frisörsalong
Petro Peluqueros är en modern och professionell frisörsalong i Fuengirola. Det internationella teamet av frisörer och stylister ligger alltid i framkant med de senaste trenderna inom frisyrer, färgning och hårvård, och alla anställda skickas regelbundet på kurser till bl.a. London, flera gånger om året. Salongens ägare Petro Michel van der Luyl har just varit på makeupkurs och kan från och med januari erbjuda fin makeup till både vardag och fest. Här görs även håruppsättningar till festliga tillfällen, bröllop eller skolavslutningar. Men Petro Peluqueros är inte bara en frisörsalong, även styling utgör en stor del av salongens expertis, då det är viktigt att frisyrer och färg passar till varje enskild kunds personlighet och livsstil.
Petro Peluqueros. Tel. + 34 952 467 130, hemsida: www.petropeluqueros.com.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.