Shoptalk september 2014
st-laege

Nytt skandinaviskt läkarcenter i Elviria
Clinica NorMed är ett nytt och modernt norsk läkarcenter på Costa del Sol. I nya, fina lokaler erbjuder de allt inom allmänmedicin. Dr Beate Abraham-Nielsen är norsk läkare med specialistutbildning inom Öron-Näsa-Hals-sjukdomar. Hon utför även huvud- och halskirurgi, som efter hänvisning från läkare kan utföras här. Tilläggas kan också att Clinica NorMed är duktiga på olika åldersföryngrande behandlingar och erbjuder bland annat Restylane och Botox.
Kliniken ligger i Centro Comercial Elviria (avfart Elviria från A7), ca 15 kilometer från Fuengirola och 10 kilometer från Marbella, lättillgängligt för både turister och fast boende. I samma center ligger även den norska tandläkarkliniken Clinica NorDental, som drivs av Beates man, Bjørn Abraham-Nilsen. Detta gör det möjligt för ett bra samarbete mellan de två avdelningarna.
Dr. Abraham-Nielsen var färdigutbildad läkare 2002 och har sedan dess arbetat och fått många års erfarenhet inom både den spanska och skandinaviska hälsovården. Beate talar flytande spanska och hennes första år som läkare arbetade hon på akutavdelningen på sjukhuset i Marbella, en intensiv och hektisk erfarenhet. Efter 2007 spenderade hon en längre tid i Norge med specialisering och fördjupning inom öron-näsa-hals och arbetade samtidigt som läkare och kirurg vid Sørlandet Sykehus, Kristiansand och på Haukeland Sykehus, Bergen.
Förutom att fungera som en norskt ”husläkare” tar kliniken även emot och akutbehandlar skador och sjukdomar. Blodprov och många andra snabba tester, t ex INR, CRP och EKG, tas på plats – även utan tidsbokning. Och i fall då det är svårt för patienten att ta sig till kliniken erbjuds hembesök.
På Clinica NorMed kan många specialistuppgifter utföras, bland annat sömnregistrering, snarkningsoperationer, bihåleutredning, borttagning av födelsemärken och reduktion av näsmusslorna. Operationer som kräver narkos utförs av Dr. Abraham-Nielsen på Hospital Xanit i Benalmádena
Beate och hennes duktiga team hälsar dig välkommen nästa gång du är i behov av läkare.
 
st-cudeca

1 000 euro från Clinica Dental Escandinava till Cudeca

Chefen, Keld Overgaard, satt i möte men den duktiga personalen stod redo med checken på 1 000 euro när kommunikationsdirektören, Rocio Torres, från concerhospicet Cudeca i Benalmádena kom. Keld Overgaard lade omedelbart till 1 000 euro till La Peña de Dinamarcas galafest, där donationen från den danska supporterklubben till Málaga CF var 2 000 euro.
Keld Overgaard sa: ”Vi på Clinica Dental Escandinava i Los Boliches är mycket glada för att kunna vara med och göra skillnad för de patienter som är anslutna till Cudeca. Här på kliniken möter vi många som visar tidiga tecken på den elaka cancersjukdomen. Vi hoppas att det även i framtiden kommer att finnas sponsorer som vill göra livet mer meningsfullt för dessa människor. Bästa hälsningar från oss alla här på Clinica Dental Escandinava.”
Kassören för La Peña de Dinamarkca, Uffe Madsen, var också på plats.
 

st-boconcept

BoConcept lanserar nya 2015 kollektionen

Med nya designikoner, multifunktionella möbler, exklusiva material, skinande detaljer och mängder med blått är BoConcept färdig med den största kollektionsförändringen på möbler och tillbehör någonsin. Under rubriken ”It’s a concept” hyllar BoConcept individualismen genom att erbjuda otaliga möjligheter i en fulländad och samordnad kollektion, som kan kombineras till att matcha varje persons behov. Så oavsett om det är det nya blå, de skinande metallerna eller det mest delikata grå, kan du designa det så att det passar din stil och dina behov. Och om du föredrar någonting mer exklusivt och extravagant så hittar du även varma färger som mörkt skinn och espresso-ekfaner, som alla får ett stänk glamour när de matchas med de nya, metalliska färgerna på detaljer och tillbehör från BoConcept. Tricket är att inte överdriva utan istället ge det en gnista med delikata detaljer i koppar och silver för att skapa alldeles fantastiskt och annorlunda stil. Till det finns det också massor med lampor, mattor, kuddar, vaser och skulpturer i koppar, silver och mässing, som kan ge hemmet liv och glamour.
Se kollektionen i den nya 164-sidors katalogen eller på: www.boconcept.es från 1 september 2014.
 
 
st-jensenbeds

Ny teknologi från skandinaviska Jensen Beds
Med Exact – Jensen Comfort Adjustments kan du själv välja hur hård eller mjuk du vill ha din madrass. Det är en ny teknik som riktar sig till kunder som önskar en personligt anpassad produkt.
Madrassens fasthet är en egenskap som de flesta är väl medvetna om och med Jensens nya funktion Exact har de hittills existerande gränserna för bekvämlighet överstigits. Med bara ett enkelt klick kan användaren nu välja mellan en mjukare eller hårdare madrass – någonting som skapar mer flexibilitet i användarens komfort.

För optimal sömn
Exact – Jensen Comfort Adjustments är en funktion för aktiva personer som efterfrågar en optimal sömn och vila. Den nya teknologin tillåter ändring av fasthetsgraden beroende på hur användaren känner sig och den erbjuder dem som önskar göra en liten extra investering chansen att hitta deras individuella sovkomfort.
Ökad sovkomfort
Jensen har en tradition att vara först med att presentera nya och förbättrade lösningar och de är också marknadsledande. Deras mål är att förbättra människors sovkomfort genom att utmana befintliga lösningar genom ny teknologi och kreativa lösningar.
För mer information: Nina Stordalen, marknadschef, Hilding Anders Norway AS
E-mail: nina.stordalen@hildinganders.com, tel. +47 337 84 946, mobil. +47 996 15 668
www.jensen.no
En del av Hilding Andersen-familjen
 
sanchez

Prata svenska med din spanska advokatbyrå
Sanchez Solicitors i Nerja växer med två nya medarbetare. Det är speciellt den ökande bostadsförsäljningen i området som har skapat många nya kunder och ökat arbetsmängden. ”Vi är naturligtvis glada över att nya kunder kontaktar oss, speciellt när de kommer via rekommendationer”. Orden kommer från Ernesto Sánchez, som känner Nerja med omnejd som sin egen byxficka, och det är speciellt under det senaste året som det har varit stor aktivitet på advokatbyrån. ”Svenskarna söker sig till Nerja-området som aldrig förr och tillsammans med belgarna utgör de idag de två nationaliteterna som visar den största köplusten. De låga bostadspriserna, områdets charm och sol 300 dagar om året lockar hit många”, förklarar den spanska advokaten, som ser mycket ljust på framtiden, inte bara gällande Nerja utan för hela Costa del Sol. ”Flera fastighetsmäklare vittnar om en ökande efterfråga från engelsmännen, som – innan krisen – alltid utgjort den största grupp utlänningar på Costa del Sol. Börjar engelsmännen komma tillbaka är det den bästa tänkbara nyheten för alla”, säger Ernesto Sánchez. I hans företag behärskas sex språk för att kunna ge den bästa möjliga service till den mycket internationella kundkretsen. Eleonor Ruthström tar med värme hand om de svenska kunderna, inte bara när det kommer till bostadsköp utan även när det handlar om arv, testamente, skatt-, straff- och arbetsrätt, som också hör till advokatbyråns specialiteter.
Kontakt:
Sanchez Solicitors
C/ Diputación 19, Nerja
Telefon: 951 21 46 36
Mail: info@sanchezsolicitors.com

Nykredit i Marbella firar 10 år fredagen den 12 september
Det är nu tio år sedan Nykredit öppnade sitt representationskontor i Marbella. Där har svenska, danska och norska kunder möjlighet att få sitt drömboende på Costa del Sol finansierat genom ett danskt hypotekslån, ett så kallat realkreditlån. Och sedan kontoret öppnade har intresset för att få hjälp med finansieringen vid bostadsköp i Spanien varit ständigt ökande, berättar representationschefen Christel Mark Hansen och säger: ”Det har varit tio spännande år under vilka vi hjälpt ett stort antal skandinaver med lån, så att de har kunnat finansiera sina bostäder i Spanien. Här finns ju allt det som man går och drömmer om: sol, värme, långa och ljusa dagar samt en vardag som helt enkelt känns mindre hektisk. Detta i samband med de senaste årens attraktiva bostadspriser har lett till ett allt större intresse för att köpa bostad just här.”  

Nykredit har under de senaste tio åren varit aktivt på marknaden i tider med både upp- och nedgångar.
”Vi följer prisutvecklingen på bostadsmarknaden noga”, betonar Christel och fortsätter: ”Och därför har vi också valt att justera vår utlåningsgräns under den här tiden. Just nu tror vi att prognosen om en viss prisökning i slutet av innevarande år kommer att hålla.”
Ett nyckelelement i den stabila närvaron på den spanska marknaden är Nykredits nära samarbete med ett solitt nätverk av samarbetspartners inom alla områden när det gäller bostadsköp i Spanien. Christel berättar: ”Vi skapar trygghet för kunden under köpprocessen genom att finnas här i Marbella och dessutom känna de rätta experterna. Vi kommunicerar på kundens språk och kan förklara de aningen komplexa processerna här i Spanien – någonting som vi märker även bidrar till ökad trygghet. Produkten vi erbjuder är unik, om man jämför med konkurrenterna, och den fungerar på samma sätt som vid finansiering av en bostad i Danmark.”   
På kontoret i Centro Plaza sitter Christel, Siw Mosegaard och Kent Malling beredda att möta kunderna och de kan bistå sina kunder genom hela köpprocessen. Johnny Kirkeby anlitas som förmögenhetskonsult och han besöker ofta Marbella för att ge kunderna vägledning om förmögenhetsplacering.    
Med anledning av 10-årsjubileet i Marbella har Nykredit glädjen att bjuda in till en mottagning fredagen den 12 september kl. 18.00–21.00. Plats: Nykredits kontor på Centro Plaza 26 i Nueva Andalucía. Anmälan sker till: marbella@nykredit.dk
Nykredit ser fram emot att få hälsa Er välkomna!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.