Shoptalk oktober 2014
shoptalk-norrbom
 
En Sueco, La Danesa och Det Norske Magasinet på Facebook
Förändringar är en naturlig del av livet – även hos Norrbom Marketing, och under sommaren har det skett flera nämnvärda saker hos oss. Den första och största händelsen är att en ny grafisk designer, 43-årige Michael Andersen, har blivit en del av Norrbom-gänget. Han är nu den kreativa hjärnan bakom En Sueco, som han ska ge glans, färg och personligt uttryck. Såhär säger han om sig själv: ”Jag är en nörd med stort N, pratar och skriver 5-6 internetspråk flytande, vet vem Tim Berners-Lee är och varför internet faktiskt heter internet”. Han är utbildad webbdesigner, programmerare och IT-konsult och han har dessutom gedigen kunskap kring sociala medier.
Det leder direkt till nästa stora förändring. Facebook. Genom Facebook önskar vi nu skapa en närmare kontakt med våra läsare och annonsörer, och därför kan du nu följa med i Norrbom Marketings arbete på Facebook.
www.facebook.com/norrbomMarketing. Här kommer du bland annat att få nyhetsinformation om Spanien och omvärlden på både svenska, danska och norska, och våra duktiga journalister, grafiker och säljare kommer att löpande ge dig smakprover på kommande artiklar, erbjudanden och uppdrag, som vi gör här på redaktionen. Dessutom kommer det att ges möjlighet för dig som läsare att vara med och bidra med innehåll till En Sueco, La Danesa och Det Norske Magasinet, både i form av foton och historier. Skulle du befinna dig på en plats där någonting speciellt händer uppmuntrar vi dig att ta foton, som du eventuellt kan få publicerade i våra nyhetsbrev, på Facebook eller i artiklar – och du blir naturligtvis ackrediterad. Skulle du ha en bra artikelidé eller känner du en unik person som kan vara intressant för andra att läsa om tar vi gärna emot förslag. Både bilder och idéer kan skickas i ett privat meddelande på Facebook eller till: norrbom@norrbom.com.
 
Ett speciellt tack till alla våra läsare – vi ser fram emot till att dela upplevelser och historier med er på Facebook.
 
Hösthälsingar från Norrbom Marketing
 
shoptalk-fondue-bistro
 
Njut av höstens solskensdagar med belgiska delikatesser på Bistro & Fondue
Även om hösten nu är här finns det inga hinder för att njuta av en middag utomhus. På Bistro & Fondue består menyn av en kombination av utsökta belgiska delikatesser samt en mer internationell meny. Restaurangen, som ägs av belgaren Romain de Zutter, öppnade under våren och har med sitt läge i shoppingcentret El Zoco, i det bland skandinaver populära området Calahonda, haft framgångar hela sommaren. Därför är nu optimismen stor när hösten kommer.
Romain de Zutter tror att framgångarna beror på restaurangens annorlunda meny jämfört med de andra restaurangerna i området. Speciellt populär har den belgiska fonduen varit. Som någonting alldeles unikt har Bistro & Fondue en liten induktionsplatta inbyggd på alla borden ute på terrassen, varpå fonduegrytan ställs. En smart liten detalj som inte ses på andra platser och som gör det mindre farligt att äta fondue, och som också gör att barnen kan vara med utan fara.
Fondue har alltid varit det som Romain de Zutter värderar högst även som före detta ägare av Fondue Lounge i Elviria, som han dock sålde för flera år sedan.
Med andra belgiska specialiteter som den lätta förrätten med honungsstekt getost serverad med druvor, valnötter, flera olika sorters sallad och lite yoghurtdressing, de stora argentinska biffarna, fisksoppan ”Pescado a la nage” samt smördegsinbakad kyckling med svampsås eller chokladfondue finns det alltid någonting för alla smaker.
Öppettider:
Tisdag – söndag kl. 18.00–23.00. Måndagar stängt.
Bordsbokning: + 34 952 93 15 33 (efter kl. 16.00) eller 619 50 43 44.
 
shoptalk-alarma
 
Alarma Universal hjälper Cudeca
Det skandinaviska säkerhetsföretaget Alarma Universal i Fuengirola har sedan 2007 bidragit till cancerhospicet Cudecas arbete. Varje år doneras 1 euro för varje Alarma Universal-kund till Cudecas outtröttliga arbete med att göra cancerpatienters sista tid så bra, innehållsrik och smärtfri som möjligt.
”Det är ett stöd som vi är glada över att kunna ge – och stolta över. Vi har känt Cudecas grundare, Joan Hunt, under alla år som hon bott på Costa del Sol och med stort intresse samt beundran följt hennes arbete med cancerhospice-projektet”, berättar Christina Nissen, direktör på Alarma Universal, och uppmanar till att stödja Cudeca-hospicet.
För mer information besök: www.cudeca.org eller ring: 952 56 49 10.
”Det är stor skillnad på att driva ett cancerhospice och ett säkerhetsföretag men vi har nyckelordet trygghet gemensamt, ett basalt behov hos människor, som vi är med och täcker här på Costa del Sol”, säger Christina Nissen, vars företag har installerat professionella alarmsystem kopplade till den egna vaktcentralen i Málaga under 30 år. ”Våra vakter rycker ut direkt vid en signal från alarmsystemen och det är en trygghet för våra kunder”, tillägger hon.
Alarma Universal kan kontaktas på tel. 952 46 10 37
 
shoptalk-chezmax
 
Crazy Sundays, julmiddag eller nyårsafton på Chez Max
Den mysiga restaurangen Chez Max i Riviera del Sol är alltid ett favoritställe för att avnjuta en lunch eller middag. Och ett av de populäraste dragplåstren är den stora terrassen med direktutsikt mot Medelhavet. Då Chez Max tidigare varit populärt under sommarhalvåret har den belgiska ägaren Carl Creemers nu flera spännande idéer på gång, som ska locka gästerna till restaurangen hela året runt.
Utöver en del långtidsprojekt, som en badbassäng och ett gym, som förväntas öppna till våren, har Carl valt att lägga stort fokus på hösten och vintern.
Från och med 1 oktober kan man på söndagar njuta av Crazy Sunday med 15 % rabatt på maten från kl. 13.00. Dagligen erbjuds olika menyer till antingen 22 euro (två förrätter, två huvudrätter och två efterrätter) eller 28 euro (tre förrätter, tre huvudrätter och tre efterrätter) samt den ”vanliga” menyn. Dessutom erbjuds ”dagens specialitet” eller en kombinerad meny med kockens rekommendationer för en äventyrlig måltid.
Till jul (25 och 26 december) samt även nyår erbjuder Chez Max en speciellt utsökt meny. För första gången har Chez Max nu i år även en speciell julmiddag för företag, till priset 28 euro per person.
Utbudet av viner på Chez Max är också värt att nämna. På rödvinssida finns bland annat Arte de Vivir Ribera del Duero för 20 euro, Lacrimus Rioja för 22 euro och den fantastiska Pago de Carraovejas Ribera del Duero för 35 euro, samt det vita vinet Creux de Layit för 22 euro.
Chez Max har öppet fram till den 5 januari 2015 och därefter öppnar restaurangen återigen till våren.
Från och med den 1 oktober är öppettiderna ändrade och Chez Max har då öppet torsdag till söndag fram till kl. 01.00.
För bokning av bord, ring: +34 952 932 780. Se även: www.maxbeach.com.
Vägbeskrivning:
Oavsett om du kommer från Marbella eller Fuengirola sp ska du ta avfarten Riviera del Sol. Restaurangen ligger på vänster sida.
 
Aquapool Spas firar 10-årsjubileum
Det är nu tio år sedan som den danska spabutiken Aquapool Spas öppnade sin butik i San Pedro de Alcántara. Sedan dess har hundratals kunder från många olika länder besökt butiken och köpt sina drömspan.
I samband med detta vill ägarna Claus Kielskov och Anja Mynster Kielskov passa på att tacka alla kunder samt affärskontakter och bjuder därför in till födelsedagsfirande torsdagen den 23 oktober 2014 mellan kl. 18.00 – 21.00. Samtidigt kommer gästerna ha möjlighet att se det nya Hot Spring Spas designat av BMW, som visas i den utbyggda utställningslokalen, samt få en demonstration av en ny serie naturligt baserade wellnessprodukter, som är ämnade till att användas i spabadet, bland dessa en hel serie med terapeutiska effekter.
Det kommer även vara möjligt att se de nya spabaden som Aquapool Spas nu har i deras sortiment sedan i juni i år. Det handlar om mindre spabad, också från Hot Springs Spas, som prismässigt ligger på 3,500 – 5,000 euro.  
Claus och Anja hälsar alla välkomna. Vänligen bekräfta din anmälan per e-mail till: amk@aquapool.es.
Evenemanget äger rum på följande adress:
Aquapool Spas
Polígono Industrial de San Pedro
Carril de Picaza no. 17
29670 San Pedro de Alcantara
T:  +34 952 927 811
F:  +34 952 927 812
 
shoptalk-smartbizz
 
Ny serie smartphones på marknaden
Två simkort och revolutionerande hastighet – avancerad funktion till konkurrenskraftiga priser.
Med lanseringen av Zopo smartphones kan du nu få marknadens snabbaste smartphones, även kallade phablets, då hastigheten närmar sig en PC:s och de snabbaste surfplattorna.
Telefonerna levereras med plats för två simkort så att man kan använda samma telefon även om man har två telefonnummer, t ex ett jobbnummer och ett privatnummer, eller om du reser mycket och därför har ett nationellt och ett internationellt telefonnummer.
Dessa smartphones levereras med 8-core processor, HD-kvalitet, Android (på ditt språk) och avancerad funktion. Priset är också en stor nyhet då prisnivån har lagts lägre än vad man annars ser på marknaden.
”Vi har på rekordtid upplevt ett stort intresse för våra lösningar och har redan fått igenom stora avtal med en rad skandinaviska och internationella företag. Det är speciellt funktionen med de två simkorten som väcker intresse, inte minst i företagsvärlden, men naturligtvis även det att våra smartphones levereras med state of the art teknologi och en snygg design till ytterst konkurrenskraftiga priser”, berättar Smartbizz-chefen Niels Stielund.
”Det är samtidigt möjligt att köpa till en allriskförsäkring till alla produkter genom Smartbizz. En försäkring som görs i samarbete med ett stort försäkringsbolag som även erbjuder försäkringar på andra kända produkter – och till samma låga pris. Detta är i sig själv ett erkännande av kvaliteten på dessa produkter”, fortsätter Niels Stielund.
Smartbizz har tagit hem fem olika modeller i sortimentet och har lager på dem alla, således kan du se och testa produkten innan du köper den så att du inte handlar i blindo, som vid t ex näthandel.
Smartbizz har också satt upp bra service på dagordningen då de har ingått avtal med företaget iRep gällande alla typer av reparationer och service – om olyckans skulle vara framm. Och naturligtvis ingår hjälp med inställningar, e-mail m.m.
I Skandinavien säljer Smartbizz huvudsakligen sina produkter till företagskunder genom återförsäljare men i Spanien är alla privatkunder välkomna då lösningen med de två simkorten och den höga hastigheten passar utmärkt för alla som har både ett spanskt och ett nationellt hemnummer – nu i en och samma telefon.
Detaljer om närmaste återförsäljare kan man få hos Smartbizz per telefon: +34 694 42 58 56 eller +34 694 42 58 68.
 
shoptalk-trefpunkt
 
Restaurante Trefpunt hälsar välkommen tillbaka
Hösten har kommit och många har återvänt efter sommarvistelsen i Sverige och njuter av allt vad Costa del Sol har att bjuda på. Och även om tapas, paella och sangria lockar när uteserveringarna fortfarande bjuder på härliga solstunder kan det kännas trevligt med nordeuropeiska smaker. Och det är just vad den holländska restaurangen Trefpunt bjuder på; rätter i bästa, vällagade, svenska husmanskost-stil. Här serveras köttet, fisken och kycklingen med potatis och grönsaker, som vi minns det hemifrån. Några exempel från menyn är förrätter som dagens soppa, stekta champinjoner eller rökt lax med toast samt hemgjord kycklingleverpastej. Bland varmrätterna hittas bland annat kycklingfilé, en stor köttbulle, sjötunga, oxfilé och naturligtvis många andra smakfulla samt vegetariska alternativ, och efterrätterna går inte heller av för hackor. Och självklart finns det även en prisvärd barnmeny.
Suktas det efter bara någonting litet eller en kopp kaffe, kanske efter besöket i Skandinaviska Turistkyrkan som ligger strax intill, finns olika smårätter och kaffetåren kan förgyllas med en Café Plus, en given succé, då kaffet eller teet ackompanjeras av en bit hemlagad kaka.
Men bland det absolut populäraste på menyn är i alla fall kocken specialitet, pannkaka, som finns i många olika versioner, från söta till matiga, eller varför inte storsäljaren toppad med både bacon och äpple.
Restaurante Trefpunt ligger mitt emot pesetasmonumentet på paseon i Los Boliches. Restaurangen har nyligen renoverats och är nu ljus och fräsch samt har även en lekhörna för de små. Terrassen bjuder på utsikt mot paseon med dess flanörer samt stranden och havet.
Restaurante Trefpunt, Paseo Marítimo 80, Los Boliches, Fuengirola.
Hemsida: www.trefpuntfuengirola.com.
För bordsbokning ring: +34 952 583 476
 
shoptalk-frisor
 
Ungt, modernt frisörteam med professionell kunskap kring skandinaviska hår
När vi väljer vår frisör är det mycket som spelar in. Det handlar sällan om ett snabbt möte i en fullbokad kalender. Istället är det en upplevelse som det blir avsatt speciell tid för. Och priserna är för det mesta det som spelar minst roll. Och oavsett om det handlar om en enkel klippning eller hela paketet med klippning, färgning, hårkur och eventuell uppsättning, eftersträvar vi ett resultat som får oss att känna oss så nöjda så att vi kan erövra världen. Men vi vill även få inspiration och goda råd, för även om vi själva känner vårt hår är det alltid skönt att få en expert till att vägleda oss och ge oss inspiration.
Hos frisörsalong Petro Peluqueros vid feriaplatsen i Fuengirola är ett professionellt bemötande av kunden A och O. Frisörsteamet är för det första specialister på skandinaviska hår och vet vad håret behöver både före, under och efter sommar och vinter. En stor del av denna kunskap får de genom att årligen delta på olika kurser och utbildningar, flera i bland annat England och USA.
Av salongens många erbjudanden kan det bland annat nämnas att om man tar med en vän under oktober månad så får man 10 procent rabatt. Samtidigt är det 10 procent rabatt på alla produkter från Kérastase samt på sommarhårvårdsprodukterna från Redken.
 
shoptalk-fashion marbella
 
Spännande höst- och vintermode hos Fashionvilla
Fashionvilla inleder höstsäsongen med nya, snygga kollektioner som ofta ses i populära magasin som VOGUE, InStyle och Cosmopolitan. Det är svårt att bläddra igenom modesidorna i dessa magasin utan att stöta på till exempel den snygga byxkollektionen CAMBIO, det extravaganta AIRFIELD eller de härliga, underbart mjuka kashmirtröjorna från Princess goes to Hollywood.
Den nya höst- och vintersäsongen består först och främst av rena linjer och inspireras av en kombination av sportkläder och speciella detaljer, som står i kontrast till den nya ”swinging look” från 40-talet, som ger den chicka looken som kvinnor världen över älskar.
De populära djurmönstren är också högsta mode i år men höst- och vintersäsongen bjuder på en mer dämpad version med genomskinliga, nästan osynliga mönster som skapar en förförande look.
Fashionvillas höst- och vinterkollektion skiljer sig denna gång med ett tydligt “mode-statement” och med den nya kollektionens elegans, kvalitet och sportiga touch vänder den sig till en publik som vill uttrycka stil och urskilja sig från mängden. Fashionvillas motto är ”ready-to-wear with a special flair”. Du kan även handla Tax Free i butiken.
Välkommen till Fashionvilla i Elviria.
 
Öppettider:
Måndag – fredag kl. 11-14 och 17-20. Lördag kl. 11-14. Tel. + 34 952 850 50.
Se även: www.fashionvillamarbella.com
 
shoptalk-fiaIBacken
 
Fia i backen firar 5-års jubileum
Den 18 oktober firar modebutiken Fia i backen 5-årsjubileum med cava-lördag i butiken, ett evenemang som inte får missas av de som värdesätter svensk design, för detta är ett utmärkt tillfälle att upptäcka säsongens nya kollektioner som har tagit plats hos Fia i backen.
Årets höst- och vinterkollektioner bjuder på färg och förutom rött och svart ses både olika nyanser av grått, blått, sobert olivgrönt, rosa och lite vitt. Det populära märket Baldino bjuder på nyheter i bland annat finare, lättskött, högkvalitets viskos med vacker struktur och även stickade, sköna koftor i fina modeller och med mönster. DesignWerket utmärks som vanligt av färgkombinationer och annorlunda modeller, perfekt för den som önskar kombinera sin egna personliga stil, vilket förövrigt gäller stora delar av kollektionerna hos Fia i backen. ADA Fashions rena stil bjuder för säsongen på bland annat fina tunikaklänningar och höftlånga koftor med stjärnor.
Fia i backen erbjuder uteslutande svensk design med hög kvalitet, som också vinner allt mer mark hos modeintresserade i världen, t ex ses Baldino sedan våren även i Los Angeles, ADA Fashion är stora i Europa, Holebrook är populärt i USA och grandWerk samt DesignWerket gör succé i både Europa och USA.
Ett tips är att hålla utkik i både butiken och på Fia i backens facebooksida för Fia har fler aktiviteter inbokade under hösten och vintern, bland annat SWEA:s Vinterblot den 20 november. Och förövrigt, handlar du över 150 euro vid ett och samma tillfälle i november får du en gåva värde 44 euro (gäller så långt lagret räcker).
En annan nyhet är att Fia Ensgård har mottagit SWEA:s resestipendium till VEMA-mötet på Costa Blanca 2-6 oktober. Fia är således en av två representanter från SWEA Marbella som får resa till Torrevieja och sedan ta med sig informationen och berätta om regionmötet för de övriga sweorna i Marbella.
Fia i backen, Avenida Miguel de Cervantes/Plaza Baltasar Gracián 1 i La Campana, Nueva Andalucía. Tel: 952 816 512,
Facebook: Fia i backen
 
shoptalk-nykredit
 
Stort hurra för Nykredit – som firar 10 år i Marbella
De senaste tio åren har varit ytterst turbulenta för bygg- och lånemarknaden på Costa del Sol.
Under 2004 höll det på att byggas som aldrig förr. Glada utlänningar köpte bostäder i mängder och fick bostadslån utan problem. År 2008 inträffade finanskrisen och allting rasade. Idag ses tydliga tecken på att bostadsmarknaden återigen går åt rätt håll.
Nykredit i Marbella har noggrant följt upp- och nedgången och de har klarat sig ganska bra.
”Det gick fort när vi etablerade oss 2004. Vår framgång kom snabbt men vi står faktiskt starkare i dag än vad vi gjorde då”, förklarar Christel Mark Hansen, som har arbetat hos Nykredit i Marbella sedan första öppningsdagen.
 
Bostadslån till alla skandinaver
”Till att börja med lånade vi bara ut till danska bostadsägare på Costa del Sol men snart utvidgade vi vårt koncept så att vi även kunde ta emot både svenska och norska kunder”, berättar Christel, som idag är representationschef för Nykredit Marbella. Hon pekar på begreppet tillit som den största faktorn bakom Nykredits succé och fortsätter: ”När de svåra tiderna började stannade vi här medan andra stängde. Det har uppenbarligen bevisat för alla att vi är här för att stanna, och det har skapat stor tillit bland våra nuvarande och kommande kunder.”
Nykredit finansierar idag 70-80 procent av din bostad baserat på en bedömning genomförd av Nykredits värderingsman. De erbjuder lån oavsett om man köper i privat- eller bolagsregi, är resident eller icke-resident, precis som att bostadsägarens ålder inte heller är en avgörande faktor.
Christel Mark Hansen nämner även de goda relationerna till deras samarbetspartners som ett viktigt element till Nykredits framgångar: ”Vi har ett riktigt bra samarbete med advokater och fastighetsmäklare som rekommenderar oss och tvärtom. Krisen har gjort våra relationer ännu starkare och våra partners vet att de kan lita på oss, återigen för att vi har stannat här och fortsatt med att ge lån, medan andra drog öronen åt sig eller kanske till och med stängde.”
 
Tid för investering
Kunderna på Nykredits kontor talar idag om mycket mer än bostadslån. Nykredit erbjuder nämligen en rad spännande investeringsprodukter till skandinaver i södra Spanien.
Produkten Privat Portfölj är ett erbjudande till personer som behöver rådgivning inom investering, pension och skatt. ”Kunderna får en personlig rådgivare i Johnny Kirkeby, som kommer in till kontoret cirka tio gånger om året. Och annars kan man naturligtvis alltid vända sig till oss andra”, berättar Christel och syftar på sina två kollegor, Siw Mosegaard Madsen och Kent Malling.
Det finns även andra investeringsprodukter som är populära bland skandinaviska investerare och det är bland annat investeringsföreningen Nykredit Invest och Förmögenhetskontot. ”På vårt Förmögenhetskonto får man en fast hög ränta i ett eller tre år. Ju längre tid du binder pengarna desto högre ränta får du. Och det finns inga risker kopplat till det”, berättar Nykredits chef i Spanien.
Investeringsföreningen Nykredit Invest har just introducerats till Nykredits svenska kunder som nu får möjlighet till att låta professionell förmögenhetsförvaltare placera deras besparingar.
De tio framgångsrika åren har firats på kontoret med pompa och ståt och Nykredit har också önskat om att vara kvar här även om tio år.
 
Du är välkommen att kontakta Nykredit Marbella, oavsett om det handlar om investeringar eller lån för din nuvarande eller nya bostad.
 
Nykredit Marbella
Centro Plaza
Nueva Andalucía
Tel. 952 90 51 50
E-mail: marbella@nykredit.dk

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.