Shoptalk Januari 2015

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
robertwells
 
Upplev Robert Wells den 7 mars från bara 30 euro
Men om du vill skämma bort dig själv finns det också speciella VIP-biljetter. Med dessa biljetter får du plats på de tre första raderna och kommer riktigt nära Robert Wells. Du får också en välkomstdrink samt en drink i pausen. En VIP-biljett kostar 60 euro och finns i begränsat antal, bara 100 stycken.
Senast Robert Wells uppträdde på Costa del Sol, i februari 2013, var det för fulla hus och massa applåder. Nu kommer han tillbaka. Den 7 mars presenterar Robert Wells & Trio en ny show för svenskarna på Costa del Sol. Den nya turnén heter The Good Music Tour och publiken kommer att bjudas på det bästa från Rhapsody in Rock och A Tribute to Charlie Norman.
”Det blir 100 procent swing, jazz och boogie-woogie, dessutom med en gästartist och andra överraskningar”, försäkrar Robert Wells, som ser fram emot att återigen uppträda på Costa del Sol inom de härliga ramar som Teatro Las Lagunas i Mijas skapar åt föreställningen.
Det arrangeras busstransport från både Nueva Andalucía och Nerja. Från båda platser avgår bussen kl. 19.30 och kör tillbaka efter konserten. Bussbiljetterna kostar 10 euro tur/retur och kan köpas i samband med konsertbiljetterna hos Fastighet Fastighetsbyrån på Centro Plaza och i Nerja.
 
Robert Wells & Trio
Teatro Las Lagunas ”Den Nya Teatern” i Mijas
Lördag 7 mars kl. 21.00
Biljetter: Standard till 30 euro och Premium till 40 euro. Särskilda VIP biljetter till 60 euro.
Biljetter kan köpas hos Fastighetsbyrån i Fuengirola, Nueva Andalucía och Nerja,
samt per e-mail: henrik@eventhuset.es och telefon: 670 63 57 86.
Biljettförsälnjningen har börjat.  
shop-masmovil
Másmóvil lanserar nytt internationellt kontantkort
Att kunna ringa hem till Skandinavien är en viktig faktor när många skandinaver i Spanien ska välja ett telefonabonnemang. Just därför har Másmóvil tagit fram ett nytt kontantkort som kort och gott heter ”Internationellt kontantkort”.
Just detta kontantkort är till för internationella kunder som bor i Spanien och ringer samtal utomlands. Kortet inkluderar 400 minuter för nationella såväl som internationella samtal och 500 MB surf inom Spanien. Allt detta för endast 20 € inklusive IVA.
Ännu en fördel med kontantkortet är att det inte behöver fyllas på varje månad, utan när man själv vill.
Med det internationella kontantkortet kan man ringa till många olika destinationer, mobiler såväl som fasta telefoner. Exempelvis: Sverige, Norge, England,Tyskland, Finland och Ryssland. Inkluderat är även destinationer som Kina, USA och Australien.
Másmóvil’s abonnemang och kontantkort har ingen bindningstid och man kan även “parkera” sin telefonlinje i sex månader i sträck när man reser hem. På detta sätt undviker man månadskostnader medan man är borta och behåller samma nummer vid reaktivering av linjen.
Som vanligt erbjuder Másmóvil kundtjänst på svenska och fem andra språk samt en hemsida på svenska.
Läs mer på: www.masmovil.es/int
 
shop-flexnet
Nicolaj Lodberg och Anna Allesø Weidemann tar hand om användarna från kundcentret i Fuengirola.
 
Snabbt, enkelt och billigt internet
”Välkommen till FlexNet – vad kan vi hjälpa till med?” Så låter det när man ringer till FlexNets kundservice. Företaget har nått stora framgångar med sin nya, mobila internetservice som säkrar användarna en bra och snabb internetuppkoppling, oavsett var på Costa del Sol man bor. ”Vår produkt är ny och unik för nu behöver man inte länge ett fast telefonnät för att få en bra internetuppkoppling”, berättar Nicolaj Lodberg som var med och startade FlexNet för ett och ett halvt år sedan. ”Med vårt mobila internet får man en liten elegant router som bara behöver ström, så har man internet över allt i Spanien. Det kräver inga besök av tekniker och fungerar direkt.” Hans kollega Anna Allesø Weidemann har daglig kontakt med de många användarna av den nya produkten. Hon pekar på hastighet och flexibilitet som två viktiga faktorer bakom framgångarna. ”På en del platser på Costa del Sol, som i t ex El Faro vid Mijas Costa, kan man bara få 1 MB i hastighet med den traditionella ADSL-uppkopplingen. Men med vår mobila router kan kunden få hastigheter på upp till 20 MB. Och nästan oavsett var man bor kan vi förbättra hastigheten med upp till tre till fyra gånger”, lovar hon och fortsätter: ”Dessutom behöver man inte binda upp sig i tolv månader. Man kan nöja sig med tre eller sex månader, så att man bara betalar för de månader som man befinner sig på Costa del Sol.” FlexNets mobila internet kostar mellan 40 euro och 70 euro i månaden inklusive moms, baserat på antal månader man tecknar. Routern kostar 200 euro inklusive moms – och det är ett engångsköp.
 
För mer information kontakta:
FlexNet
telefon 952 66 33 00 eller www.flexnet.es
 
shop-handelsbanken
På Handelsbankens kontor i Nueva Andalucía arbetar idag (f.v.) Vibeke Toustrup Bonne, Rachel Arends och Jessika Kroon.
 
Handelsbanken fortsätter framgångarna
En av Sveriges populäraste banker finns naturligtvis representerade här på Costa del Sol och redan sedan slutet av 1980-talet har de haft sitt kontor på Centro Plaza i Nueva Andalucía. Sedan januari 2014 arbetar tre personer där; det är danska Vibeke Toustrup Bonne, som även kan bra svenska, svenska Jessika Kroon och sedan ett år tillbaka även engelska Rachel Arends. Rachel Arends kommer från Handelsbanken i England där hon har arbetat sedan 2007. Anledningen till att hon nu har funnit sin plats på kontoret i Marbella är Handelsbankens framgångar i Storbritannien under de senaste åren, där de nu har ca 180 kontor. Så Rachel Arends roll är att bistå de engelska Handelsbankenkontoren och de engelska kunderna i bolåneprocessen på plats i Spanien.
Som kund i Handelsbanken i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannien eller Holland har privatpersoner möjlighet att ansöka om bolån i Spanien, antingen för köp eller för att belåna en redan ägd bostad. Det är kundens lokala Handelsbankenkontor som fattar kreditbeslutet och det är där som kunden ansöker om ett lånelöfte. Lånet läggs sedan upp i Handelsbanken Luxembourg med säkerhet i den spanska bostaden. Är du inte kund i Handelsbanken idag men kan tänka dig att bli det kan du ta kontakt med Handelsbanken på orten där du bor och höra med dem om de är villiga att ge ett lånelöfte om du blir kund i banken.
Från Handelsbankens kontor i Nueva Andalucía handläggs lån över hela Spanien, dock med störst efterfråga och koncentration på Costa del Sol, därefter Costa Blanca, Mallorca, Barcelona och Kanarieöarna.
Handelsbanken Nueva Andalucía: tel. +34 952 81 75 50, hemsida: www.handelsbanken.es
 
golfyvinos
 
Golf y Vinos informerar: Viktiga årgångar!
Dan Olsson från Golf y Vinos får alltid frågan om vilket vin som är gott. ”Som alla vet är det en smaksak. Vad jag däremot brukar svara är att kolla vilken årgång det är, för det är viktigt”, säger han.  Dan Olsson menar nämligen att ett bra vin kräver en bra råvara (druvan) vara bra. Här tipsar han om några bra årgångar för några populära distrikt som Rioja, Ribera del Duero, Toro Cigales och Navarra.
”Jag går inte längre tillbaka än 2001, som var ett bra år och rätt lagrat kan det mogna ett par år till men bör drickas inom fem till tio år. Andra bra år är 2005, 2008, 2010 och 2011. Sämre år är 2009, 2012 och 2013! 2014 vet vi inte så mycket om ännu men troligtvis får det 4 av 5 möjliga poäng. Personlig årgång är 2010 och distriktet är Toro, från vilket det finns en del fantastiska viner. Som exempel kan jag nämna Palacio de Villachica och Canus Verus. Från Ribera del Duero så gör det största cooperativet Viña Vilano en 2010 som heller inte går av för hackor!” Med de orden önskar Dan Olsson med Golf y Vinos önska alla ett gott vinår!
 
shop-svenskaskolan
Stämningshöjare var naturligtvis den fina sången framförd av årets luciatåg.
 
Julmarknaden på Svenska Skolan i Fuengirola
Fredagen den 12 december var det återigen dags för den mycket populära, traditionella julmarknaden på Svenska skolan i Fuengirola. Förutom olika marknadsstånd, lotterier, svensk julbuffé och dans kring granen fick besökarna ta del av skolans fina luciatåg, som under ledning av Joakim Sennerby framförde vackra lucia- och julsånger. Året lucia, Dominique Hansson-Lindberg, bjöd publiken på vacker solosång, vilket även andra deltagare i luciatåget gjorde. Nytt för året var att även barnen i de yngre klasserna och förskolan deltog.
 
Efter luciaceremonin fanns det möjlighet att handla i de olika marknadsstånden eller avnjuta den läckra julbuffén. För de små bjöds det på dans kring granen och så kom även tomten på besök, och som sig bör fick alla snälla barn ”julgottor” innan kvällen var till ända.
 
Fototext 2073: Det fanns massvis av både tilltugg och juligheter bland marknadsstånden runtom i skolan och på gården.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco