Shoptalk November 2014
shoptalk-visionHealthCare
En Suecos reporter Sara har testat keratinbehandlingen: ”Jag har typiskt skandinaviskt tunt hår som förstördes helt när jag lät färga det på en salong som inte visste vad de gjorde, med riktigt trist hår som resultat. Men nu, efter keratinbehandlingen, vilken skillnad!”, säger hon. (T.v. före, t.h. efter.)
 
Keratinbehandling ger drömhår
Det är mycket nytt hos frisörsalongen Hair by Linda. Linda Rise, salongens ägare, har under hösten varit på kurser samt tagit in nya produkter; bl.a. en ögonfransförlängningsolja samt ett antirynk-serum – som minskar rynkor på tre minuter! Samt de mycket efterfrågade produkterna från Vision Haircare. Men den största nyheten är att Linda har avancerat sin keratinbehandlingsteknik.
 
Keratin är hårets eget protein, som gör det starkt och vackert. Många hår saknar keratin efter upprepade färgbehandlingar, fönande, lockande eller plattande, dåliga produkter samt sol och bad. Då känns håret torrt, frissigt och skadat. Med en keratinbehandling kan Linda nu åtgärda detta!
”Först tvättas hårets varefter det fönas torrt. Därefter kammas keratincrème in och får verka i 20 minuter, så att det tränger in i hårstråna. Sedan fönas håret igen och med plattång försluts hårstråna ordentligt kring det tillförda keratinet. Efteråt tvättas överflödigt keratin bort och så är det färdigt”, berättar Linda Rise.
Med keratin blir håret tjockare, glansigare, mer följsamt samt känns friskare, och efter bara en behandling byggs håret upp till 80 procent och det håller i upp till 6 månader.
Keratinbehandlingen passar alla hår, både kvinnor och män, oavsett hårlängd, och är utmärkt för dem som vill låta håret växa. För att fortsätta att bygga upp håret kan behandlingen upprepas var 5-6 månad.
 
Hair by Linda har ytterligare en nyhet. Linda har nu en assistent, norska Kristine, som tillsammans med Linda höjer servicen i salongen ännu mer.
 
Hair by Linda: tel. +34 951 97 95 72 / +34 667 908 228, Los Narajos Golfklubb, Nueva Andalucía.
 

shoptalk-ideadata

 
IT-specialisten Idea Data firar 10-årsjubileum
För drygt tio år sedan kom Lasse Bøgh till Costa del Sol. Han skulle egentligen ha åkt till Australien men bestämde sig för att stanna ett par månader i Spanien. Det har nu blivit tio år. Lasse hittade nämligen snabbt sitt levebröd på kusten genom att erbjuda datakurser till pensionärer. Arbetet utvecklades och snart gick nästan alla medlemmar från den danska klubben i Torremolinos på kurserna. ”Mina kursare var bra på att rekommendera mig till vänner och bekanta. Därför hade jag plötsligt ett heltidsjobb”, berättar Lasse. Senare började Lasse också utföra installationer av IP-telefoni, och när Datec i Fuengirola stängde övertog Lasse kunderna efter dem. ”Jag tog mig an allt från kurser, reparationer av datorer och även borttagande av virus. Idag erbjuder jag ännu fler servicetjänster som bl.a. service på skandinavisk tv, uppsättning av iPhone och iPad, försäljning av de populära Sonos-musikutrustningen samt beställning och upprättande av internetlinjer”, berättar Lasse, som i början bemöttes med misstänksamhet från skandinaver som tidigare blivit lurade av liknande leverantörer. ”Jag kommer ihåg en gång när jag blev ombedd att vänta ute på terrassen medan kunden hämtade sitt kreditkort. I dag litar kunderna på mig och det är aldrig några problem när det ska betalas”, ler Lasse.
Torsdagen den 27 november bjuder Lasse Bøgh och Idea Data in kunder, vänner och bekanta för att fira de tio åren på kusten, mellan kl. 18.00–21.00, och det bjuds på mat och dryck. Under tillställningen kommer det att lottas ut en laptop och andra gåvor till gästerna.
Idea Data ligger i Cerros del Aguila med kontor i urbanisationens första rondell.
Kom ihåg att anmäla att du kommer på: www.ideadata.dk eller +34 951 230 250.
 
 
shoptalk-laLeona
 
Nordiska matvaror och garner på La Leona
Det är ingen nyhet att den nordiska butiken La Leona möter efterfrågan och håller toppkvalitet på sina varor. Därför har de nu när vädret är lite svalare och dagarna lite kortare fokuserats extra på den stora förfrågan efter bra kvalitetsgarner – sådana som vi är vana vid i Norden, vilket annars är mycket svårt att hitta på Costa del Sol. I år har La Leona satsat extra mycket på sortimentet av garn. Det handlar om finska 100 % ullgarner i många härliga färger och naturligtvis även tillbehör som t ex stickor och virknålar.
 
Någonting annat som också är svårt att hitta på kusten är kvalitetstillbehör till bastun. Och är du en av de lyckliga som har en bastu i ditt hem eller i din trädgård kan du hitta mycket av det du söker här – även björkris!
 
Och som alltid erbjuder La Leona på ett stort utbud av skandinaviska varor, allt från bl.a. barnmat, charkuterier, mejeriprodukter (många laktosfria) till kryddor, mjöl, flingor, drycker, alkohol, godis (även lösviktsgodis), frysvaror och mycket mer, även glas från bl.a. finska Iittala. Dessutom, kliver du in i butiken om morgonen möts du av den goda doften av nybakade bröd och bullar. I deras bröddisk hittas rågbröd, rispiroger, kanelbullar och de mycket populära berlinermunkarna från Fazer.
 
La Leona    
Avenida Jesús Cautivo 11 (tåggatan, 350 meter från Los Boliches tågstation i riktning mot Fuengirola) samt Centro Finlandia, Avda. Los Boliches 4. Web: www.laleona.es
 
 
shoptalk-gunnels

Glädjande nyheter i Gunnel’s Fashions warehouse-butik – och jul

Kindkyssar, klingande vinglas, glada skratt och nyfiket shoppinghumör fyllde warehouse-butiken i industrikvarteren i San Pedro de Alcántara när Gunnel’s Fashion i oktober återigen bjöd in till mingel bland säsongens nyheter.
”Efter en hektisk period går jag nu tillbaka till det som kännetecknar Gunnel’s Fashion – en unik butik fylld med mode kryddat med mingeltillfällen. Under den senaste tiden har mitt inköpsresande tagit mycket tid, för som alla vet handlar det om att utvecklas i kristider. Och tack vare det kan jag nu erbjuda kunderna ännu mer från det senaste på modehimlen från bl.a. Stockholm, Paris, Milano och Barcelona; kläder, väskor, smycken, scarfar, skor och inte minst de populära, svenska, handgjorda träskorna från Gunnel’s Zuecos, som alltid kommer med nya modeller i nya material och mönster men som alltid håller samma höga kvalitet”, säger Gunnel glatt.
Gunnel’s Fashion är nu fyllt med säsongens nyheter samt alla nya, spännande märken, och varför inte vara ute i god tid och redan nu köpa klapparna till jul. Gunnel’s Fashion har bl.a. de populära lättvikts-dunjackorna från 48-7 Sweden, perfekta för dem som reser mellan Spanien och Sverige då de lätt kan vikas ihop och får plats i handbagaget, och de uppskattade ponchos i 100 % cashmere i ett 30-tal färger, som passar alla oavsett ålder och kroppsform. Ytterligare finns svenska nyheter som smycken från omtyckta Snö, juliga kläder från Ester Eleonora, Love Forever, Agencies Turquoise och måste-ha märken som Wildfox, American Vintage, By Ti Mo, Mou Boots och mycket mer.
Gunnel’s Fashion är idag ett självklart inslag i Marbellas modevärld med den New York inspirerade warehouse-butiken.
Gunnel’s Fashion, C/ Dublin 21, Pol. Ind. San Pedro Alcántara. Tel. 952 78 56 02
 
 
shoptalk-LR

Spännande kväll med inredning och trender hos LOFT&Roomers

Tillsammans med PEJ-Gruppen, som bland annat är kända för att under de senaste 30 åren har hållit inspirationskonferenser i alla de skandinaviska länderna, bjöd möbelhuset LOFT&Roomers in till bostads- och inredningskväll tisdagen den 30 september i Mijas och onsdagen den 1 oktober i Marbella.
Kvällen bjöd på allt från klassisk musik till blues av violinisten Kim Sjøgren, som även underhöll publiken med roliga berättelser från sitt liv.
Under pausen fick de många gästerna möjlighet att njuta av goda läckerheter från tapasbaren och ta en närmare titt på de många erbjudanden på möblerna i de två butikerna.
Därefter följde ett intressant föredrag av Poul Erik Jakobsen från PEJ-Gruppen om de skandinaviska ländernas livsstil och konsumtion, bostads- och designvanor samt en prognos om de kommande årens trender inom design och inredning.
Kvällen avslutades med en miniauktion och lottdragning av presentkort värda 500 euro styck och lite mer fiolunderhållning av Kim Sjøgren.
Kenth Boutrup från LOFT&Roomers var mycket nöjd med att det kom så många gäster till de två evenemangen, som båda hölls utomhus i härliga temperaturer.

 
shoptalk-jensen
 
Nyhet från Jensen
”Jensens nya Seamless Base är en fantastisk och efterlängtad nyhet hos våra kunder”, säger Stefan Lovén från Jensen Store i Nueva Andalucía.
För att skapa ett renare utseende introduceras nu Jensen Seamless, en textillösning som täcker hela underramen på en kontinental säng. Med fyra ben istället för åtta, som ofta är standard, hjälper Seamless till att ge din säng en ny, elegant och unik look.
Se det hos Jensen Store i Nueva Andalucía, tel. 952 90 88 55

MÁSMÓVIL fokuserer på att ge frihet och bra priser till deras internationella kunder
I Spanien finns det många telefonbolag som erbjuder internetlösningar men många av dem saknar en viktig komponent – internetservice anpassad till internationella kunder. Många skandinaver spenderar vinterhalvåret i Spanien för att komma bort från kyla och mörker och behöver därför internetlösningar för en kortare period och som kan avslutas och påbörjas igen utan hinder.
Mobiloperatören MÁSMÓVIL, som är grundat av norrmannen Christian Nyborg och österrikaren Meinrad Spenger, har sedan länge skapat produkter anpassade för internationella kunder.
Christian Nyborg säger: ”Jag som är från Norge förstår att det för många inte är aktuellt med internetlösningar som har långa bindningstider när endast delar av året spenderas i Spanien. Jag vet också att en del drar sig för att ringa spansk kundtjänst och att många känner sig mer bekväma med att tala engelska eller skandinaviska. Därför erbjuder MÁSMÓVIL kontantkort med mobilt internet för dator och mobil, som kan användas när och hur länge kunden själv vill, kontantkorten kan även pausas i nio månader och sedan återupptas. En viktig fördel är att MÁSMÓVIL:s kundtjänst pratar skandinaviska om kunden har problem eller frågor. Utöver det gynnar MÁSMÓVIL:s priser plånboken då de är de bästa i landet!  
 
Exempel på MÁSMÓVIL:s internetpriser:
Kontantkort: Automatisk påfyllning/Autogiro                   
1 GB = 15 € – 300 MB                                 
2 GB = 20 € – 700 MB 9,68 €   
5 GB = 44 € – 5 GB = 29,04 €
10 GB = 79 € – 10 GB = 36,18 € 
shoptalk-masmovil
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.