Shoptalk februari 2015
st-nordiceMuebles
Tonny Marchmann, Per Dover, Joan Bach och Teres Marchmann.
 
10 år med kök
Fredagen den 16 januari firade Nordic Muebles 10-årsjubileum och de hade bjudit in till öppet hus mellan kl. 15.00-19.00. Riktigt många kunder, vänner och företagskontakter valde att ta vägen förbi Nordic Muebles lokaler på feriaplatsen i Fuengirola på jubileumsdagens för att hälsa på och gratta Tonny Marchmann och gänget bakom Nordic Muebles 10 år med succé. På själva dagen fanns det även specialerbjudanden och många passade på att köpa nya trädgårdsmöbler, dekorationsprylar m.m. Och samtidigt som det också tittades på kök njöts det även av härliga tapas från Chili Gourmet, för även om det var fest så var butiken öppen.
 
Stort grattis till Nordic Muebles som alltså firar 10 år.
 
Nordic Muebles: 951 260 360. www.nordicmuebles.com
 

st-golf-y-vinos

Massor av människor och gott vin
Det var många som kom till Golf y Vinos vinmässa i slutet av januari. De många gästerna fick information och möjlighet att smaka på ca 250 viner från hela världen. Så det fanns mer än tillräckligt för alla smaker. Det var tredje gången som Dan Olsson och Lisbeth Jonis från Golf y Vinos arrangerade vinmässan. ”Både företag och privatpersoner är välkomna. Det spelare ingen roll hur mycket eller lite man vet om vin. Det viktigaste är att man har fått en massa kunskap och inspiration när man går härifrån”, har de nöjda arrangörerna sagt.
 
st-kass-kierkemann
Klara arvsskatten i förväg
Är man medägare i fast egendom eller andra tillgångar i Spanien ska man betala arvskatt om en av ägarna dör. Detta gäller t ex för äkta makar då den efterlevande i ett sådant tillfälle inte kan sitta i odelad besittning. Arvskatten ska betalas inom sex månader då det annars påförs straffränta. Detta kan komma som en överraskning för den efterlevande då gemensamma bankkonton spärras om en av kontoinnehavarna dör, och dessa konton aktiveras inte förrän arvssaken är uppklarad och arvskatten betalats. Detta kan skapa likviditetsproblem för arvingen, vilket kan lösas innan person avlider genom en försäkringsordning hos Kaas & Kirkemann.
 
Denna försäkring täcker utgifter för arvskatten och försäkringsbolaget kan göra en avräkning direkt med det spanska skatteväsendet när arvsdelningen är färdig så att processen blir så enkel som möjligt för den efterlevande.
 
Önskar du mer information är du alltid välkommen till att kontakta Kaas & Kirkemann tel. 952 47 83 83.
 
st-unioptica
UniOptica fyller 15 år
Det började i liten skala på Avenida de Mijas år 2000 och sedan dess har UniOptica löpande utvecklats till att i dag vara en stor och fin optikerbutik på Avenida Jesús Santos Rein, mitt i Fuengirola. Men filosofin är precis den samma som för 15 år sedan. ”Vi tror på närhet och ger oss mycket tid till den enskilda kunden. Vi har kommit riktigt långt på bra service, för en båge ska inte bara vara bra, den ska också sitta ordentligt”, säger UniOpticas grundare Claus Bentkjær. Tillsammans med sin skandinaviska personal har han under åren hittat de rätta glasögonen till tusentals skandinaver, som fortfarande utgör den största kundgruppen. ”En skandinav vill ha kvalitet till förnuftiga priser. Så det är det som vi har baserat UniOptica på.
 
Vi har ett stort och brett utbud som passar alla plånböcker”, avslutar Claus Bentkjær, som alltid strävar efter att ha bra erbjudanden. Det gäller även under februari då UniOptica kommer att fyllas med fantastiska jubileumserbjudanden. Claus Bentkjær och UniOptica tackar sina många trofasta kunder genom de senaste 15 åren.
 
Besök UniOptica
Tel. 952 199 254
www.unioptica.com

st-mindthespace

Mind the Space organiserar stöket och färdigställer bostaden inför försäljning eller uthyrning
Vem känner inte till det dåliga samvetet över den överfulla källaren, julpyntet som aldrig plockas ned eller förtvivlan över att inte kunna få bostaden såld eller uthyrd.
Mind the Space, med danska Elisabeth Waagensen vid rodret, ger en professionell hjälpande hand till dessa och många andra uppgifter – både stora och små – på hela kusten.
Det gäller städning och organisering av bostäder eller kommersiella lokaler samt styling och fotografering eller visning vid försäljning eller uthyrning, eller inredning och renovering, då det även tas stor hänsyn till eventuella handikapp eller andra fysiska begränsningar. Men Mind the Space tar även hand om dekorationerna kring högtider, organisering av personliga papper, foton samt kläder, och när äldre vill flytta eller vill sortera bland deras ägodelar. Vid avveckling av dödsbo erbjuds organisering, städning och hjälp i relation till praktiska uppgifter, även om de inte befinner sig i Spanien.
Även vid uthyrning och försäljning kan Mind the Space hjälpa till med att ”sminka” bostaden. ”Jag älskar att skapa ordning och redan samt att göra tillvaron lättare och mer effektiv. Därför är det viktigt att återanvända och utnyttja de existerande ramarna och möblerna, inte bara för att spara pengar och vara miljömedveten utan även för att försäkra att ’användaren’ känner sig hemma och bekväm i sin omgivning. Respekten för den personliga estetiken och att hålla budgeten är viktig för ett bra och bestående resultat”, berättar Elisabeth, som alltid har intresserat sig för att bl.a. effektivisera arbetet och organisera fysiska arbetsramar. De senaste två åren har hon arbetat mer målinriktat med inredning och städning, både professionellt och privat, både i Spanien och i Danmark för att få mer farenhet.
 
Se: www.mindthespace.org eller kontakta Elisabeth Waagensen för en icke bindande offert.
Tel. +34 626 366 136 – e-mail: info@mindthespace.org.
 
st-mamamargot 
 
Välkommen, Mama Margots är äntligen öppet
Det är onekligen mycket uppskattat att Helen Pilqvist, med många års branscherfarenhet från Sverige, öppnat café-baren Mama Margots, i samma lokaler i Los Boliches som en gång inrymde populära Casa Azul, snett mitt emot Svenska Skolan. På smygpremiärdagen den 24 januari syntes detta tydligt på den jämna ström med nära vänner, samarbetspartners och andra som har gett en hjälpande hand under iordningställandet och öppnandet av Mama Margots. Grattishälsningarna och leendena sprudlade i kapp med trubadurens sång och toner medan det serverades blandade smakprover och dryck. Många var också besökarna den officiella öppningsdagen, 26 januari, som nyfiket provade specialerbjudandena som Mama Margots har nu den första tiden.
Mama Margots koncept är att det finns någonting för alla – svensk modern mat med influenser från världens många hörn. Till mångas glädje lovar Helen också en svensk salladsbuffé med grönsaker, pastasallader och andra tillbehör, speciellt efterfrågat av vegetarianer. Från bageridelen sprids det dofter av hembakat bröd som surdeg, grovt, hönö och knäcke, samt andra sorter som svenskar känner igen hemifrån. Tänk köttbullsmackor eller med kyckling-curry-röra, pajer, kött, fisk, vegetariskt.
Någonting som skiljer Mama Margots från många av de omkringliggande caféerna och barerna är flexibiliteten, att önskemål glatt välkomnas samt strävan att så långt det är möjligt arbeta med ekologiska och närproducerade råvaror. Bara det i sig skapar stor variation.
 
Mama Margots har öppet för frukost och lunch, samt den där fikastunden närhelst på dagen. Kvällarna öppnas dörrarna upp vid speciella evenemang som t ex tv-sändningar med sport och Melodifestivalen.
 
Passa på! Alla Hjärtans Dag hos Mama Margots: trerätters-kärleksmeny!
 
Övrigt: Catering, mat för avhämtning samt butiksförsäljning,
 
Mama Margots tel. 951 406 064, webb: www.mamamargots.com

st-rimon

Specialister på konst och ramar

Novo Cuadro och Rimon Collection har ett brett utbud av konstmålningar i original av många olika konstnärer, majoriteten från Spanien. Alla konstnärer är väl valda utifrån deras talang, vilket går bra ihop med Novo Cuadros filosofi och mål om att förmedla konst från bra konstnärer närmare deras köpare.
Novo Cuadro erbjuder unika högkvalitetsprodukter såsom gravyrer, målningar på duk och träpaneler samt litografier såväl som tryck och fotografier.
Tanken har alltid varit att främja kundernas möjlighet att skapa en unik stil samt inredning i deras personliga miljö, vari god smak och respekt för originalkonstverket värdesätts av kunden.
Detta mål har de följt under de senaste, många, åren. Kunderna har fått hjälp med att hitta handplockade verk som uppfyllt deras unika önskemål. Arbete utmärker sig genom att Novo Cuadro alltid söker efter de enklaste och bästa konstverken bland både nya och erkända konstnärer.
Novo Cuadro är stolta över att kunna erbjuda originalverk och konstobjekt som representerar allt från de senaste teknikerna till de senaste trenderna inom dekoration och konst, som samtidigt är föregångare för utvecklingen inom konsten. Därför har också Novo Cuadro under de senaste åren blivit en av de ledande konsthandlarna och promotar i både Spanien och övriga Europa.
 
I Novo Cuadros verkstad tillverkas och designas även alla sorters ramar efter mått, och på så sätt kan kunderna får det färdiga konstverket precis så som de vill ha det.
Tel. 952 662 791 / 660 019 581 webb: www.novocuadro.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.