MSM (Methyl-Sulfonyl-Methane = biologiskt svavel) – kroppens hemliga vapen

MSM (Methyl-Sulfonyl-Methane = biologiskt svavel) – kroppens hemliga vapen

Dela

helse-msm
MSM (Methyl Sulfonyl Methane = biologiskt svavel) har bevisade positiva egenskaper i behandling av bland annat gikt, muskelömhet och inflammationer. Dessutom stärker det hår och naglar. MSM är inte något nytt mirakelmedel. Det finns 34 års klinisk forskning bakom resultaten, med fler än 12 000 deltagande patienter. Dr. Stanley Jacob, som bland annat har varit chefskirurg på Boston Surgery Service, är den ledande autoritära personen bakom testerna.

MSM är en naturligt förekommande svavelförening som finns i vanlig vardagskost. Svavel finns i alla levande organismer och tillhör samma kemiska familj som syre. Biologiskt svavel bidrar till att upprätthålla proteinernas struktur vid produktionen av keratin (viktigt för hår och naglar), produktionen av immunglobuliner för att främja immunsystemet och enzymatiska processer, vid neutralisering och utrensning av giftiga ämnen från organismen och är nödvändigt vid bildandet av aminosyrorna metionin, cystein, taurin och glutamin. MSM har ett brett spektrum av effekter då det ofta ingår i många sammanhang i organismen. Det är den fjärde vanligaste enkla substansen som alla kroppens celler är uppbyggda av.

Muskelömhet och laktatansamling

MSM hindrar ansamling och kristallisering av laktat i muskelvävnader. Det gör cellväggarna mer genomträngliga och tillåter på så sätt mjölksyra och andra giftiga ämnen att rensas ut snabbare. Diagnoser som polymyalgia rheumatica och fibromyalgi har med framgång behandlats med MSM.

Artros och gikt

Svavelkoncentrationen i ledbrosk drabbat av artros visar sig att vara endast 1/3-del av normalkoncentrationen. Dr. Stanley Jacob har vid ett experiment visat att en mus som fick MSM genom dricksvattnet inte utvecklade degeneration av ledbrosken medan 50 procent av mössen som fick vanligt kranvatten utvecklade en försvagning av brosken, som det man ser vid rheumatoid arthritis. I ett experiment (bekräftat av samtidiga röntgenbilder) med patienter med degenerativa ledsjukdomar, visade 82 procent av dem reducerad smärtnivå efter sex veckors behandling med MSM. Dr. Jacob säger: ”Vi har i laboratorier och med patienter som dokumenterat att MSM minskar inflammationen, reducerar smärtan, ökar blodtillförseln och minskar muskelkramper vid inflammation. Det är även gällande vid bland annat tennisarmbåge.”

Allergi

En allergisk reaktion är kroppens motvilja mot ett främmande element i organismen. Proteiner och fria radikaler kan vara element som orsakar reaktion. Det kan t ex orsaka snuva, nysningar och rinnande ögon i samband med hösnuva. MSM ger en snabbare utrensning av främmande element och lindrar ofta symptomen vid allergiska reaktioner. Dr. Jacob vet inte varför det motverkar allergier men antar att det blockerar cellreceptorerna för histamin. Människor som lider av pollenallergi, som får både rinnande näsa och ögon, kommer att uppleva lindring.

Smärta och inflammation

Varje cell i kroppen omges av ett cellmembran bestående av protein. Om denna proteinkappa stelnar och blir oporös kan ömhet och inflammation uppstå och cellen blir spänd likt en ballong. MSM gör cellväggarna mjukare och underlättar därmed upptaget och skiftet av både näringsämnen och slaggprodukter. Därmed blir syreupptaget lättare, vilket bland annat gynnar människor med luftvägsproblem.

Diabetes

Sockersjuka karaktäriseras som ett tillstånd med högt blodtryck samt insulinbrist. I en del fall beror insulinbristen på att cellen inte kan ta upp insulin. Experiment har visat att den mer genomträngliga cellväggen, som regelbundet intag av MSM bidrar till, underlättar upptaget av insulin. Diabetiker rekommenderas att tala med deras läkare i samband med användandet av MSM som kosttillskott då insulinbehovet kan komma att behöva reduceras.

MSM i kombination med Glukosamin är bra för ledernas hälsa!

MSM-kräm använd för att lindra samt behandla smärta och inflammationer.

MSM kan köpas hos Vitamina i Centro Idea.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.